Nyheter

Här kan du läsa nyheter från hela landet eller från ett specifikt län.

 • Åldringar blev offer för ficktjuvar

  Rikspolisstyrelsen 2014-05-14: Den internationella ligan riktade in sig på att stjäla pengar från äldre människor. Genom samverkan lyckades Polisen identifiera förövarna och stoppa stölderna. Under onsdagen informerades rikspolischefen om den nationella utredningsgruppens arbete.

 • 88 rattfulla stoppades på en dag

  Rikspolisstyrelsen 2014-05-09: Under Trafiknykterhetens dag 7 maj gjorde poliser i landet 43 184 alkoholutandningsprov och hittade 88 rattfyllerister. 53 personer var alkoholpåverkade och 35 drogpåverkade.

 • Två polisanställda avskedades i fjol

  Rikspolisstyrelsen 2014-05-09: En polis och en civilanställd avskedades 2013. Ytterligare en person blev uppsagd. Det visar den senaste rapporten från Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd.

 • Rätt till skadestånd för registrerade

  Rikspolisstyrelsen 2014-05-08: Justitiekanslern beslutade på onsdagen att bevilja skadestånd till de personer som fanns upptagna i den uppgiftssamling Skånepolisen tidigare fått kritik för.

 • Polisen behöver datalagring

  Rikspolisstyrelsen 2014-05-08: Polisen behöver tillgång till information från telefoni- och internetleverantörer för att bekämpa brott. Utan sådan tillgång är det i princip omöjligt att utreda barnpornografibrott och bedrägerier som begås via internet.

 • Polisen får nytt verktyg mot drograttfylleri

  Rikspolisstyrelsen 2014-05-06: Polisen ska få ett nytt verktyg att arbeta med i kampen mot drograttfylleri. Flera sållningsinstrument testas just nu ute i Polismyndigheterna.

 • 401 körde för fort – blev av med körkortet

  Rikspolisstyrelsen 2014-05-05: Under den senaste hastighetsveckan, mellan den 14 och 20 april, stoppades 6 576 personer runt om i landet för fortkörning. 401 fartsyndare blev av med körkortet.

 • Falska Rolling Stones-biljetter i omlopp

  Rikspolisstyrelsen 2014-05-02: Vill du se Rolling Stones i sommar? Då ska du vara extra försiktig med vem du köper biljetten ifrån. Ett par hundra falska biljetter är i omlopp och nu varnar Polisen för bedragare.

 • Polisens arbete inför 1 maj

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-30: Av årets 1 maj-demonstrationer har demonstrationerna i Jönköping uppmärksammats särskilt från Polisens sida. Detta då Svenskarnas Parti beviljats demonstrationstillstånd. Polisen i Jönköping är väl förberedd och har stöd från andra polismyndigheter.

 • Polisen ska göra rätt saker

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-28: Polisens uppdrag behöver renodlas. Flera av Polisens arbetsuppgifter har ingen koppling till kärnuppdraget. En särskild utredare är nu därför tillsatt av regeringen, som ska föreslå förändringar.

 • Tänk på hastigheten i påsktrafiken

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-15: Påsklovsveckan brukar innebära intensiv trafik och polisen ökar därför bland annat hastighetsbevakningen. För att minska risken för trafikolyckor är det viktigt att minska farten och hålla avstånd till bilen framför.

 • Är du en säker cyklist?

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-14: Våren är här och allt fler väljer att ta cykeln till jobbet. Det är både miljövänligt och bra för hälsan – förutsatt att vi alla tar hänsyn till varandra i trafiken.

 • Ny EU-dom hotar utredningar av barnporr

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-11: Utredningar av narkotikabrott, grova våldsbrott och it-relaterade brott som groomning riskerar att försvåras. I tisdags fastslog EU-domstolen att datalagringsdirektivet är ogiltigt, vilket kan få konsekvenser för polisens tillgång till trafikdata.

 • ”Att utveckla vårt uppdrag är viktigast”

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-10: En renodling av uppdraget, flera sätt att bli polis och ett större fokus på kärnuppdraget skulle förbättra Polisens resultat inför framtiden. Det menade rikspolischef Bengt Svenson i sitt inledningstal på Polisriksdagen 2014.

 • Polisen ringer upp vid telefonkö

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-10: Från och med torsdag 10 april kan du som ringer polisen på 114 14 välja att bli uppringd när det är telefonkö, istället för att vänta på svar.

 • Bedragare får hårt motstånd

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-08: På 10 år har antalet anmälda bedrägeribrott i Sverige nästan tredubblats och blivit mer avancerade och därmed svårutredda för polisen. På tisdagen invigdes det nationella bedrägericentret (NBC) och sammanslagningen av flera bedrägerirotlar i Stockholm.

 • Ny utställning om synen på Polisen

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-07: Varifrån kommer allmänhetens bild av polisen? Vad är det som påverkar den bilden mest? Det får besökarna fundera över i Polismuseets nya utställning.

 • Var vaksam om du stannar vid vägrenen

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-07: På våren ökar antalet kriminella personer som lurar till sig kontanter eller bensin med hjälp av falskt guld utmed bilvägarna. De ger sken av att behöva hjälp, men rådet från Polisen är att inte stanna om man är osäker.

 • Åtal väckt i människosmugglingsärende

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-04: Två personer har åtalats för grov människosmuggling och försök till grov människosmuggling, respektive medhjälp till grov människosmuggling.

 • Missbruket av pass ska utredas

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-04: Poliser varnar för att svenska pass missbrukas. Nu ska utredaren Ebba Sverne Arvill, från Rikspolisstyrelsen, på Justitiedepartementets uppdrag, ta reda på hur stort problemet är och vad man kan göra åt det.

 • Ökad kunskap om brott i nära relationer

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-02: Polisen har genomfört en informationskampanj för att uppmärksamma brott i nära relationer och uppmuntra till att anmäla. Resultaten visar att fler fått ökad kunskap om brottstypen och att fler ser sig som utsatta eller vittnen efter att ha sett kampanjen.

 • Behåll dubbdäcken vid vinterväglag

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-02: Den 15 april är sista dagen då det är tillåtet med dubbdäck, men är det fortfarande vinterväglag eller om det befaras bli halt, får man behålla dubbdäcken på. Bra att veta för dig som ska ut och resa i påsk.

 • Samverkan avgör mot organiserad brottslighet

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-01: Den organiserade brottsligheten utgör ett hot mot samhället och arbetet mot denna brottslighet är prioriterat av Polisen.Rikspolisstyrelsen överlämnar i dag den årliga redovisningen till regeringen om myndighetssamverkan mot grov organiserad brottslighet.

 • Ny rapport gällande Polisens utredningsresultat

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-31: Rikspolischef Bengt Svenson och Riksåklagare Anders Perklev överlämnade måndagen den 31 mars ”Gemensam årsrapport utredning och lagföring 2013” till Justitieminister Beatrice Ask.

 • 6212 poliser anmäldes för brott under 2013

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-31: Antalet brottsanmälningar mot polisanställda minskade under förra året. Anmälningar om bemötande och dataintrång blev till exempel färre. Samtidigt redovisades fler ärenden till åklagare.

 • Rikspolisstyrelsen skärper kraven på registervård

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-27: Rikspolisstyrelsen, RPS, har tagit emot beslut från Datainspektionen om Polisens allmänna spaningsregister. Inspektionen förelägger Rikspolisstyrelsen att införa rutiner för en förbättrad registervård och gallring.

 • Förslag på chefer till de nationella avdelningarna

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-26: Anställningsnämnden för den nya Polismyndigheten rekommenderar att Unni Jerndal blir kommunikationsdirektör, Gunilla Svahn Lindström blir rättschef, Jan Andersson blir ekonomidirektör och Kajsa Möller blir HR-direktör.

 • Polisens utbyte av dna-profiler utökas till Finland

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-26: Polisen utökar sitt europeiska samarbete kring dna-spår, och börjar göra automatiska jämförelser mot databaser hos polisen i Finland. Natten mot onsdagen gjordes en inledande massökning.

 • Fyra män åtalas för 50-tal bostadsinbrott

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-25: Polisen har utrett en stöldhärva där över tusen stulna föremål har hittats. I dag åtalas fyra män som misstänks för att ha gjort inbrott i närmare 150 bostäder i Västra Götaland.

 • Hela polisen bidrar till lägesbild under valåret

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-25: En aktuell lägesbild över politiskt motiverade brott och brott som har kopplingar till valrörelsen. Det är grunden i polisens arbete under valåret.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumerera på RSS-flöden