Nyheter

Här kan du läsa nyheter från hela landet eller från ett specifikt län.

 • Ny EU-dom hotar utredningar av barnporr

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-11: Utredningar av narkotikabrott, grova våldsbrott och it-relaterade brott som groomning riskerar att försvåras. I tisdags fastslog EU-domstolen att datalagringsdirektivet är ogiltigt, vilket kan få konsekvenser för polisens tillgång till trafikdata.

 • ”Att utveckla vårt uppdrag är viktigast”

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-10: En renodling av uppdraget, flera sätt att bli polis och ett större fokus på kärnuppdraget skulle förbättra Polisens resultat inför framtiden. Det menade rikspolischef Bengt Svenson i sitt inledningstal på Polisriksdagen 2014.

 • Polisen ringer upp vid telefonkö

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-10: Från och med torsdag 10 april kan du som ringer polisen på 114 14 välja att bli uppringd när det är telefonkö, istället för att vänta på svar.

 • Bedragare får hårt motstånd

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-08: På 10 år har antalet anmälda bedrägeribrott i Sverige nästan tredubblats och blivit mer avancerade och därmed svårutredda för polisen. På tisdagen invigdes det nationella bedrägericentret (NBC) och sammanslagningen av flera bedrägerirotlar i Stockholm.

 • Ny utställning om synen på Polisen

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-07: Varifrån kommer allmänhetens bild av polisen? Vad är det som påverkar den bilden mest? Det får besökarna fundera över i Polismuseets nya utställning.

 • Var vaksam om du stannar vid vägrenen

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-07: På våren ökar antalet kriminella personer som lurar till sig kontanter eller bensin med hjälp av falskt guld utmed bilvägarna. De ger sken av att behöva hjälp, men rådet från Polisen är att inte stanna om man är osäker.

 • Åtal väckt i människosmugglingsärende

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-04: Två personer har åtalats för grov människosmuggling och försök till grov människosmuggling, respektive medhjälp till grov människosmuggling.

 • Missbruket av pass ska utredas

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-04: Poliser varnar för att svenska pass missbrukas. Nu ska utredaren Ebba Sverne Arvill, från Rikspolisstyrelsen, på Justitiedepartementets uppdrag, ta reda på hur stort problemet är och vad man kan göra åt det.

 • Ökad kunskap om brott i nära relationer

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-02: Polisen har genomfört en informationskampanj för att uppmärksamma brott i nära relationer och uppmuntra till att anmäla. Resultaten visar att fler fått ökad kunskap om brottstypen och att fler ser sig som utsatta eller vittnen efter att ha sett kampanjen.

 • Behåll dubbdäcken vid vinterväglag

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-02: Den 15 april är sista dagen då det är tillåtet med dubbdäck, men är det fortfarande vinterväglag eller om det befaras bli halt, får man behålla dubbdäcken på. Bra att veta för dig som ska ut och resa i påsk.

 • Samverkan avgör mot organiserad brottslighet

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-01: Den organiserade brottsligheten utgör ett hot mot samhället och arbetet mot denna brottslighet är prioriterat av Polisen.Rikspolisstyrelsen överlämnar i dag den årliga redovisningen till regeringen om myndighetssamverkan mot grov organiserad brottslighet.

 • Ny rapport gällande Polisens utredningsresultat

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-31: Rikspolischef Bengt Svenson och Riksåklagare Anders Perklev överlämnade måndagen den 31 mars ”Gemensam årsrapport utredning och lagföring 2013” till Justitieminister Beatrice Ask.

 • 6212 poliser anmäldes för brott under 2013

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-31: Antalet brottsanmälningar mot polisanställda minskade under förra året. Anmälningar om bemötande och dataintrång blev till exempel färre. Samtidigt redovisades fler ärenden till åklagare.

 • Rikspolisstyrelsen skärper kraven på registervård

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-27: Rikspolisstyrelsen, RPS, har tagit emot beslut från Datainspektionen om Polisens allmänna spaningsregister. Inspektionen förelägger Rikspolisstyrelsen att införa rutiner för en förbättrad registervård och gallring.

 • Förslag på chefer till de nationella avdelningarna

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-26: Anställningsnämnden för den nya Polismyndigheten rekommenderar att Unni Jerndal blir kommunikationsdirektör, Gunilla Svahn Lindström blir rättschef, Jan Andersson blir ekonomidirektör och Kajsa Möller blir HR-direktör.

 • Polisens utbyte av dna-profiler utökas till Finland

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-26: Polisen utökar sitt europeiska samarbete kring dna-spår, och börjar göra automatiska jämförelser mot databaser hos polisen i Finland. Natten mot onsdagen gjordes en inledande massökning.

 • Fyra män åtalas för 50-tal bostadsinbrott

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-25: Polisen har utrett en stöldhärva där över tusen stulna föremål har hittats. I dag åtalas fyra män som misstänks för att ha gjort inbrott i närmare 150 bostäder i Västra Götaland.

 • Hela polisen bidrar till lägesbild under valåret

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-25: En aktuell lägesbild över politiskt motiverade brott och brott som har kopplingar till valrörelsen. Det är grunden i polisens arbete under valåret.

 • ANPR – Polisens nya ögon i trafiken

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-20: Med hjälp av kameror ska Polisen lättare kunna avgöra vilka fordon som behöver stoppas för närmare kontroll. Systemet testas nu av poliser på flera håll i landet.

 • Dubbelmördaren sannolikt från Linköping

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-19: Det är snart tio år sedan som en ung pojke och en kvinna mördades på Åsgatan i Linköping. Enligt Polisens expert på geografisk analys bodde sannolikt den misstänkte i staden vid mordtillfället.

 • Effektivare arbete mot livsstilskriminella

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-18: Polisens nationella satsning mot livsstilskriminellas brottslighet har lett till ett effektivare och mer enhetligt arbetssätt över hela landet – med nolltolerans. På tisdagen lämnade rikspolischefen över slutredovisningen till regeringen.

 • Polisen ska utveckla arbetet mot hatbrott

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-13: Polisen har fått ett regeringsuppdrag att stärka sin förmåga att upptäcka och utreda hatbrott, brott med rasistiska eller homofobiska motiv. Kunskapen inom Polisen om hatbrott ska öka, och exempel på framgångsrika arbetssätt spridas.

 • Nederländerna inför tillfällig gränskontroll

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-10: Med anledning av toppmötet om nukleär säkerhet som hålls i Haag den 24-25 mars återinför Nederländerna gränskontroll mellan 14 mars och 28 mars.

 • Arbetsgivaren beredd att höja polisernas ingångslön

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-07: Arbetsgivaren är öppen för att ta ett rejält steg för att höja ingångslönen för poliser i en takt som är möjlig utifrån bland annat ekonomiska förutsättningar.

 • Svensk gripen i internationell pedofilhärva

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-04: Rikskriminalpolisen har gjort ett tillslag mot en man i 50-årsåldern i en Stockholmsförort. Mannen är misstänkt för grovt barnpornografibrott och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

 • Kostnader för Pust Siebel

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-03: Nyligen fattade Rikspolisstyrelsen beslut om att avveckla IT-systemet Pust Siebel. Rikspolisstyrelsen har beräknat kostnaderna.

 • Fyra dömda för grovt vapenbrott i Göteborg

  Rikspolisstyrelsen 2014-02-28: I veckan dömdes fyra män till fängelsestraff för grovt vapenbrott av Göteborgs tingsrätt. De fyra greps vid ett tillslag mot en lägenhet i Göteborg i november förra året.

 • Rekordmånga nya pass utfärdades 2013

  Rikspolisstyrelsen 2014-02-26: Det handlar om hela 1 478 583 stycken och är 63 597 fler än året innan. Polisen har aldrig tidigare utfärdat så många pass under ett och samma år.

 • Lämna tips till Palmegruppen

  Rikspolisstyrelsen 2014-02-26: Fredagen den 28 februari markerar 28-årsdagen av mordet på statsminister Olof Palme. Mellan klockan 08.00 och 22.00 tar utredarna i Palmegruppen emot tips på 114 14.

 • Åtta av nio spaningsmord lösta 2013

  Rikspolisstyrelsen 2014-02-24: Polisen blir bättre på att lösa mord. Förra året klarades åtta av nio spaningsmord upp, av de som Rikskriminalpolisen var med och biträdde i. En förklaring är att metodstödet för utredningar av grova våldsbrott används allt mer.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumerera på RSS-flöden