Nyheter

Här kan du läsa nyheter från hela landet eller från ett specifikt län.

 • Se upp för oseriösa asfaltsläggare

  2014-05-26: Drömmer du om en snygg garageuppfart? Se upp med vem du anlitar. Polisen varnar nu för oseriösa sten- och asfaltsläggare.

 • Förhandlingar med Polisförbundet till central nivå

  2014-05-22: Rikspolisstyrelsen vill prioritera höjda ingångslöner för poliser. Förhandlingarna fortsätter genom centralt stöd på måndag den 26 maj.

 • Enklare att kontrollera utländska bilar

  2014-05-22: Nu blir det enklare och snabbare att söka i andra länders fordonsregister. Systemet Eucaris ger svar på fordonsfrågor på 10 sekunder. På så sätt kan polisen enklare kontrollera utländska bilar i Sverige och komma åt internationella ligor.

 • Försenade utskrifter av polisanmälningar

  2014-05-20: Utskicket av polisanmälningar, så kallade målsägandekopior, kan vara försenade upp till fem dagar på grund av tekniska problem i Polisens utskriftscentral.

 • Polisen slår larm om utsatta barn

  2014-05-20: Polisen är bra på att larma om barn som far illa. Det slås fast i en ny tillsynsrapport från Rikspolisstyrelsen. Men för att det ska fungera är samarbetet med socialtjänsten avgörande.

 • Lokalpolisområden kärnan i nya Polisen

  2014-05-15: Under 2015 får Sverige 99 lokalpolisområden med förmåga att förebygga och klara upp fler brott. Samtidigt får den nya Nationella operativa avdelningen tydligt mandat att kraftsamla hela Polisens resurser när det verkligen gäller.

 • Fler utsatta politiker måste anmäla hot

  2014-05-15: Hot, våld och trakasserier mot politiker är ett allvarligt brott men det finns ett mörkertal. I dag polisanmäls färre än var femte händelse. För att Polisen ska kunna stödja dem som utsatts måste fler av dem anmäla.

 • Åldringar blev offer för ficktjuvar

  2014-05-14: Den internationella ligan riktade in sig på att stjäla pengar från äldre människor. Genom samverkan lyckades Polisen identifiera förövarna och stoppa stölderna. Under onsdagen informerades rikspolischefen om den nationella utredningsgruppens arbete.

 • 88 rattfulla stoppades på en dag

  2014-05-09: Under Trafiknykterhetens dag 7 maj gjorde poliser i landet 43 184 alkoholutandningsprov och hittade 88 rattfyllerister. 53 personer var alkoholpåverkade och 35 drogpåverkade.

 • Två polisanställda avskedades i fjol

  2014-05-09: En polis och en civilanställd avskedades 2013. Ytterligare en person blev uppsagd. Det visar den senaste rapporten från Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd.

 • Rätt till skadestånd för registrerade

  2014-05-08: Justitiekanslern beslutade på onsdagen att bevilja skadestånd till de personer som fanns upptagna i den uppgiftssamling Skånepolisen tidigare fått kritik för.

 • Polisen behöver datalagring

  2014-05-08: Polisen behöver tillgång till information från telefoni- och internetleverantörer för att bekämpa brott. Utan sådan tillgång är det i princip omöjligt att utreda barnpornografibrott och bedrägerier som begås via internet.

 • Polisen får nytt verktyg mot drograttfylleri

  2014-05-06: Polisen ska få ett nytt verktyg att arbeta med i kampen mot drograttfylleri. Flera sållningsinstrument testas just nu ute i Polismyndigheterna.

 • 401 körde för fort – blev av med körkortet

  2014-05-05: Under den senaste hastighetsveckan, mellan den 14 och 20 april, stoppades 6 576 personer runt om i landet för fortkörning. 401 fartsyndare blev av med körkortet.

 • Falska Rolling Stones-biljetter i omlopp

  2014-05-02: Vill du se Rolling Stones i sommar? Då ska du vara extra försiktig med vem du köper biljetten ifrån. Ett par hundra falska biljetter är i omlopp och nu varnar Polisen för bedragare.

 • Polisens arbete inför 1 maj

  2014-04-30: Av årets 1 maj-demonstrationer har demonstrationerna i Jönköping uppmärksammats särskilt från Polisens sida. Detta då Svenskarnas Parti beviljats demonstrationstillstånd. Polisen i Jönköping är väl förberedd och har stöd från andra polismyndigheter.

 • Polisen ska göra rätt saker

  2014-04-28: Polisens uppdrag behöver renodlas. Flera av Polisens arbetsuppgifter har ingen koppling till kärnuppdraget. En särskild utredare är nu därför tillsatt av regeringen, som ska föreslå förändringar.

 • Tänk på hastigheten i påsktrafiken

  2014-04-15: Påsklovsveckan brukar innebära intensiv trafik och polisen ökar därför bland annat hastighetsbevakningen. För att minska risken för trafikolyckor är det viktigt att minska farten och hålla avstånd till bilen framför.

 • Är du en säker cyklist?

  2014-04-14: Våren är här och allt fler väljer att ta cykeln till jobbet. Det är både miljövänligt och bra för hälsan – förutsatt att vi alla tar hänsyn till varandra i trafiken.

 • Ny EU-dom hotar utredningar av barnporr

  2014-04-11: Utredningar av narkotikabrott, grova våldsbrott och it-relaterade brott som groomning riskerar att försvåras. I tisdags fastslog EU-domstolen att datalagringsdirektivet är ogiltigt, vilket kan få konsekvenser för polisens tillgång till trafikdata.

 • ”Att utveckla vårt uppdrag är viktigast”

  2014-04-10: En renodling av uppdraget, flera sätt att bli polis och ett större fokus på kärnuppdraget skulle förbättra Polisens resultat inför framtiden. Det menade rikspolischef Bengt Svenson i sitt inledningstal på Polisriksdagen 2014.

 • Polisen ringer upp vid telefonkö

  2014-04-10: Från och med torsdag 10 april kan du som ringer polisen på 114 14 välja att bli uppringd när det är telefonkö, istället för att vänta på svar.

 • Bedragare får hårt motstånd

  2014-04-08: På 10 år har antalet anmälda bedrägeribrott i Sverige nästan tredubblats och blivit mer avancerade och därmed svårutredda för polisen. På tisdagen invigdes det nationella bedrägericentret (NBC) och sammanslagningen av flera bedrägerirotlar i Stockholm.

 • Ny utställning om synen på Polisen

  2014-04-07: Varifrån kommer allmänhetens bild av polisen? Vad är det som påverkar den bilden mest? Det får besökarna fundera över i Polismuseets nya utställning.

 • Var vaksam om du stannar vid vägrenen

  2014-04-07: På våren ökar antalet kriminella personer som lurar till sig kontanter eller bensin med hjälp av falskt guld utmed bilvägarna. De ger sken av att behöva hjälp, men rådet från Polisen är att inte stanna om man är osäker.

 • Åtal väckt i människosmugglingsärende

  2014-04-04: Två personer har åtalats för grov människosmuggling och försök till grov människosmuggling, respektive medhjälp till grov människosmuggling.

 • Missbruket av pass ska utredas

  2014-04-04: Poliser varnar för att svenska pass missbrukas. Nu ska utredaren Ebba Sverne Arvill, från Rikspolisstyrelsen, på Justitiedepartementets uppdrag, ta reda på hur stort problemet är och vad man kan göra åt det.

 • Ökad kunskap om brott i nära relationer

  2014-04-02: Polisen har genomfört en informationskampanj för att uppmärksamma brott i nära relationer och uppmuntra till att anmäla. Resultaten visar att fler fått ökad kunskap om brottstypen och att fler ser sig som utsatta eller vittnen efter att ha sett kampanjen.

 • Behåll dubbdäcken vid vinterväglag

  2014-04-02: Den 15 april är sista dagen då det är tillåtet med dubbdäck, men är det fortfarande vinterväglag eller om det befaras bli halt, får man behålla dubbdäcken på. Bra att veta för dig som ska ut och resa i påsk.

 • Samverkan avgör mot organiserad brottslighet

  2014-04-01: Den organiserade brottsligheten utgör ett hot mot samhället och arbetet mot denna brottslighet är prioriterat av Polisen.Rikspolisstyrelsen överlämnar i dag den årliga redovisningen till regeringen om myndighetssamverkan mot grov organiserad brottslighet.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumerera på RSS-flöden