Nyheter från hela landet

Här visas nyheter från alla polismyndigheter.

 • Sammanfattning av påskfirandet i Jönköping

  Polismyndigheten i Jönköpings län i går 11:32: En intensiv och arbetsam påskhelg utan större ordningsproblem eller olyckor. Så sammanfattar Polisen i Jönköping sitt arbete under motormässan på Elmia.

 • Varma bilar en plåga för djur

  Polismyndigheten i Skåne 2014-04-19: Polisen vill informera om riskerna med att lämna din hund i en varm bil.

 • Utredningen om försvunnen flicka fortsätter

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-18: Fram till klockan 12 på Långfredagen finns en patrull på parkeringen vid butiken på Frihetsvägen i Jakobsberg för att ta emot tips från dig som har uppgifter att lämna om händelsen där en flicka kan ha blivit intvingad i en silvrig mindre bil.

 • Fyra misstänkta åtalas efter omfattande narkotikautredning

  Polismyndigheten i Kronobergs län 2014-04-17: Efter en omfattande polisutredning åtalas två män och två kvinnor vid Växjö tingsrätt misstänkta för grovt narkotikabrott samt grovt smugglingsbrott. De fyra misstänks för hantering av kokain som på ett annorlunda sätt smugglats in i Sverige.

 • Drottning Silvia besökte Origo

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-17: På tisdagen besökte Drottning Silvia Origo, ett resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck. Polisen på plats, Lennart Stenhammar, var en av de som tog emot Drottningen.

 • Insats försvårar för kriminella på väg

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-17: Den tredje av flera planerade trafikinsatser vid infartslederna in till city har genomförts. Insatsen försvårar för kriminella att medföra bland annat vapen och narkotika till city och genom att kriminella stoppas får vi också en säkrare trafikmiljö.

 • Polisen på muslimska familjedagarna

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-17: Under påskhelgen är det dags för de muslimska familjedagarna på Stockholmsmässan i Älvsjö och Stockholmspolisen kommer att finnas där för att berätta om polisyrket och polisens verksamhet.

 • Fotbollsderby på Tele2 Arena

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-17: Onsdagen 16 april med start klockan 19.05 spelas det första fotbollsderbyt för säsongen på Tele2 Arena mellan Djurgården och AIK. AIK:s supportrar kommer att samlas vid Medborgarplatsen för att sedan marschera ut till arenan.

 • Samverkansmöte kring Skäggetorp

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-04-17: Veckovisa avstämningsmöten via telefon, extra öppet allaktivitetshus och nattvandring under påsken, extra synlig polis. Det är några av de konkreta åtgärder som diskuterades under onsdagens samverkansmöte i Skäggetorp.

 • Barnahus visas upp för Polisriksdagen

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-16: Barnutredningar och Stockholms nya Barnahus är mycket aktuella samtalsämnen. Montern som sattes upp i samband med årets Polisriksdag blev välbesökt och arbetet inför invigningen är i full gång.

 • Valborg - Polisen ser gärna fler vuxna på stan!

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-04-16: Valborgsfirandet i Uppsala är speciellt - cirka 100 000 väljer att fira in våren i studentstaden. Det ställer stora krav på Polisen att förebygga olyckor och brott. Nyktra vuxna på stan är en stor hjälp i arbetet.

 • Polisen efterlyser tips om brand på Dalbo

  Polismyndigheten i Kronobergs län 2014-04-16: Under natten till onsdagen brann en bil som fanns i anslutning till Coop – butiken vid Dalbo centrum i Växjö. Strax innan branden upptäcktes hade ett bombhot rings in till SOS Alarm om att det skulle ”smälla” på Dalbotorg i Växjö.

 • Unikt åtal väcks vid Helsingborgs tingsrätt

  Polismyndigheten i Skåne 2014-04-16: På handelssidor på det så kallade dolda internet saluförs droger, vapen, utrotningshotade djur och beställningsmord. Efter intensivt spanings- och utredningsarbete väcks i dag åtal mot två män, misstänka för omfattande narkotikaförsäljning på internet.

 • Traditionsenligt firande väntas i Strömstad

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-04-16: Tusentals festsugna, norska ungdomar väntas till Strömstad under skärtorsdagen. Så har det sett ut under årtionden, och en särskild poliskommendering står beredd att ta emot gästerna.

 • Polisen arbetar för en trygg och säker påsk

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-04-16:

 • Polisens insatser under påsken

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-04-16: Under påskveckan har polisen nationell trafiksäkerhetsvecka. I Norrbotten innebär det även att polisen kommer att ha trafiksäkerhetskontroller i fjällen. Både bilar och skotrar kommer att kontrolleras.

 • Tips inför fjällvistelsen

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-04-15: Så här i påsktider är det högsäsong för turister i den norrbottniska fjällvärlden. Fjällvädret kan vara omväxlande och därför är det viktigt att vara väl förberedd när man visats i fjällen.

 • Tänk på hastigheten i påsktrafiken

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-15: Påsklovsveckan brukar innebära intensiv trafik och polisen ökar därför bland annat hastighetsbevakningen. För att minska risken för trafikolyckor är det viktigt att minska farten och hålla avstånd till bilen framför.

 • Föräldramötet Underbara Ungdomar 2014

  Polismyndigheten Gotland 2014-04-15: Årets upplaga av föräldramötet Underbara Ungdomar är ett av flera viktiga och givande samverkansprojekt Polisen har tillsammans med regionen, dvs. skola, fritid och socialtjänsten samt försäkringsbranschen m. fl.

 • "Det gäller att hitta de rätta vägarna"

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-15: Ur Sambandet: Insatschef Niclas Andersson hoppas att Insats Fenix kan skapa trygghet.

 • Nya passregler för Turkiet

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-15: Turkiska passpolisen stoppar nu de resenärer med svenska pass som inte har sex månaders giltighetstid kvar i passet.

 • Kör försiktigt i påsktrafiken!

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-04-15: Påsken är en av våra största trafikhelger och Polisen i Jämtlands län önskar alla trafikanter en trevlig och trafiksäker påsk!

 • Alla ska kunna vara ute på Jönköpings gator 1 maj

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-04-14: Polisen förtydligar sina uttalanden om råd till allmänheten inför 1 maj.

 • Hemmapremiär i Superettan på Tele2 Arena

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-14: Hammarbys hemmapremiär är mot Degerfors klockan 19.20 på Tele2 Arena. Hammarbys supportrar kommer marschera från Medborgarplatsen ut till till arenan.

 • Hund avlivad i samband med omhändertagande

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-04-14: Polisen avlivade på måndagsmorgonen en hund på Jenny Linds väg i Uppsala. Händelsen inträffade i samband med att hundens ägare, som var anhållen i sin frånvaro, skulle gripas.

 • Håkan Sandahl ska utveckla Polisens hatbrottsarbete

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-04-14: Håkan Sandahl, länspolismästare vid Polismyndigheten i Jönköpings län, har av rikspolischefen Bengt Svenson fått ansvaret att utveckla Polisens arbete med att bekämpa hatbrott.

 • Polisens trafikövervakning inför påsk

  Polismyndigheten i Gävleborgs län 2014-04-14: Påsklovsveckan brukar innebära intensiv trafik och polisen ökar därför bevakningen. På en av länets vägar stängs ett körfält av för att förhindra trafikolyckor.

 • Förändrade öppettider i påsk

  Polismyndigheten Värmland 2014-04-14:

 • Hög hastighet och lösgrus farligt för MC-åkare

  Polismyndigheten i Kronobergs län 2014-04-14: Våren har varit ovanligt tidig i år, och allt fler motorcyklar syns på våra vägar. I april skjuter antalet döda och svårt skadade i höjden.

 • Är du en säker cyklist?

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-14: Våren är här och allt fler väljer att ta cykeln till jobbet. Det är både miljövänligt och bra för hälsan – förutsatt att vi alla tar hänsyn till varandra i trafiken.

 • Hallandspolisen spanar mot sexköpare

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-04-14: Polisen i Halland intensifierar arbetet mot personer som köper sex i länet. Den nya inriktningen gav resultat direkt. Häromdagen greps en man på ett hotell misstänkt för köp av sexuell tjänst.

 • Fotbollsupportrar marscherar till arena

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-14: Vid två tillfällen under veckan samlas fotbollssupportrar för att marschera till Tele2 Arena. Vid båda tillfällena begränsas framkomligheten på Söder, Skanstullsbron och Gullmarsplan.

 • Kungörelse enligt 1974:års stöldgodslag

  Polismyndigheten i Gävleborgs län 2014-04-14: Polismyndigheten i Gävleborgs län, Polisområde Norra söker ägare till föremål som beslagtagits i Hudiksvall och Ljusdal, enligt 1974 års stöldgodslag, ej hittegods.

 • Ny EU-dom hotar utredningar av barnporr

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-11: Utredningar av narkotikabrott, grova våldsbrott och it-relaterade brott som groomning riskerar att försvåras. I tisdags fastslog EU-domstolen att datalagringsdirektivet är ogiltigt, vilket kan få konsekvenser för polisens tillgång till trafikdata.

 • Två män åtalas för mord i Lagan

  Polismyndigheten i Kronobergs län 2014-04-11: Två män åtalas för mord på en 66-årig man som inträffade den 7 december 2013 i Lagan, Ljungby kommun. De båda misstänkta åtalas vid Växjö tingsrätt.

 • Hallå där Henrik Wettervik, områdespolis i Älvsborg …

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-04-11: ... under påsklovet kan boråsarna träna tillsammans med områdespolisen i Kypegården.

 • Polisen mötte kommunledningen i Linköping

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-04-11: Idag fredag den 11 april har polisområdeschefen i Linköping Susanne Axelsson och chefen för mängdbrottsenheten Mattias Ydreborg träffat Linköpings borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt och kommunalrådet Paul Lindvall.

 • Ökad samverkan mellan polis och kommun

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-11: På fredagen skrev Västerorts polismästardistrikt och Spånga-Tensta stadsdelsnämnd på avtal om samverkan. Det i ett led av ökad samverkan mellan polis och kommun i länet. Fler kommuner och distrikt ska skriva avtal.

 • Polismotorcykelförare fortbildas på Gotland

  Polismyndigheten Gotland 2014-04-11: Under tisdag till torsdag i kommande vecka kommer ett 20-tal av polisens motorcykelförare att fortbildas på Gotland för att kunna verka säkert och effektivt i sin roll.

 • Trafiksäkerhetsvecka med fokus på hastighet under vecka 16

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-04-11: "Vi vill förmå bilister och motorcykelförare att hålla hastighetsgränserna för att minska antalet olyckor och svåra skador och dödsfall i trafiken", säger Jörgen Bergfasth, chef för trafiksektionen vid Polismyndigheten i Västmanlands län.

 • Polisen söker vittnen

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-04-11: Polisen i Jämtlands län har de senaste dagarna fått in ett flertal anmälningar om inbrott i uthus/bodar i trakterna av Häggenås.

 • Helg och kvällsöppet på polisstationerna i Södermanland

  Polismyndigheten i Södermanlands län 2014-04-11: Polisens receptioner i Södermanlands län kommer att ha extra öppet under våren för att underlätta för den som behöver söka/hämta pass eller nationellt id-kort.

 • Polisövning i Upplands Väsby

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-10: Den 11 april genomför Stockholmspolisen en övning i Särskild Polistaktik, SPT, i Centrala Upplands Väsby.

 • Nu samlas de goda krafterna i Skäggetorp

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-04-10: På onsdagsförmiddagen den 9 april träffades företrädare för polisområde Linköping och kommunledningskontorets säkerhetsgrupp på Linköpings kommun. På dagordningen stod bland annat den senaste tidens händelser i Skäggetorp.

 • 14 personer frihetsberövad efter planerad insats i Malmö

  Polismyndigheten i Skåne 2014-04-10: En planlagd insats i operation Olivia genomfördes tidigt på onsdagsmorgonen den 9 april 2014.

 • 500 hushåll i Tensta testas med Märk-DNA

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-10: Igår fick 500 hushåll i Tensta möjlighet att märka upp värdesaker i sina hem, i syfte att minska antalet inbrott i området.

 • Fokus på unga och riskhelger - i samverkan med Malmö stad

  Polismyndigheten i Skåne 2014-04-10: Valborgsmässoafton, midsommar och skolstart är exempel på helger där alkohol och narkotika finns i stora mängder bland unga i Malmö. Polisområde Malmö samverkar med Malmö stad för att minska unga malmöbors utsatthet under dessa riskhelger.

 • ”Att utveckla vårt uppdrag är viktigast”

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-10: En renodling av uppdraget, flera sätt att bli polis och ett större fokus på kärnuppdraget skulle förbättra Polisens resultat inför framtiden. Det menade rikspolischef Bengt Svenson i sitt inledningstal på Polisriksdagen 2014.

 • Integrationsminister Erik Ullenhag besöker Malmöpolisen

  Polismyndigheten i Skåne 2014-04-10: Idag får Malmöpolisens hatbrottsgrupp besök av integrationsminister Erik Ullenhag.

 • Polisen ringer upp vid telefonkö

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-10: Från och med torsdag 10 april kan du som ringer polisen på 114 14 välja att bli uppringd när det är telefonkö, istället för att vänta på svar.

Nästa sidaFöregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

112 vid larm
114 14 övriga ärenden