Nyheter från hela landet

Här visas nyheter från alla polismyndigheter.

 • Inte längre skärpt gränskontroll

  Rikspolisstyrelsen i dag 19:33: De tillfälligt skärpta gränskontroller som i lördags infördes av norsk polis har nu upphört.

 • Sammanfattning från det avslutande dygnet på Krogstråket

  Polismyndigheten i Jämtlands län i dag 17:26: Polisen har sammanställt inkomna anmälningar från det avslutande dygnet på Krogstråket.

 • Polisen varnar för bedragare och ficktjuvar

  Polismyndigheten i Gävleborgs län i dag 16:30: Under sommartid när det är stadsfester och olika arrangemang som samlar många människor, så dyker bedragare och ficktjuvar upp.

 • Provisoriska pass kan ej utfärdas förrän tidigast tisdag 5 augusti

  Polismyndigheten i Norrbotten i dag 14:53: På grund av ett tekniskt fel kan polisen i Norrbotten inte utfärda provisoriska pass.

 • Sol och värme lockar många

  Polismyndigheten i Stockholms län i dag 09:07: Värmebölja i storstaden – då vill boende och besökare bada. En plats i Stockholm som lockar mycket folk är Hornsbergs strand på västra Kungsholmen. Men många människor på liten yta kan också innebära en del ordningsstörningar och nedskräpning.

 • Polisen finns som vanligt på Yran

  Polismyndigheten i Jämtlands län i går 16:00: Den återkommande Storsjöyran börjar snart, ett arrangemang som brukar vara välbesökt av både turister och länsbor. Polisen möter medborgarna med stor synlighet för att bidra till en trygg och säker vistelse i länet.

 • Fick- och bagagestöld - Skydda dig

  Polismyndigheten i Jämtlands län i går 15:30: Ficktjuvar finns ofta på platser där det är mycket folk. Tänk på att hålla uppsikt över dina ägodelar.

 • Polisen summerar sommarens festivaler

  Polismyndigheten i Norrbotten i går 15:10: Sommarens festivaler har varit välbesökta och trevliga. Ur polisiär synvinkel har brotten och fylleriet minskat.

 • Kör nyktert även på sjön

  Polismyndigheten i Jämtlands län i går 15:00: Under sommaren råder stor aktivitet på sjöarna i länet och vi från Polisens sida vill uppmana till försiktighet och också påminna om att när det gäller nykterheten gäller liknande regler för båtförare som för bilförare.

 • Polisen – till för alla

  Polismyndigheten i Stockholms län i går 14:48: Idag öppnar Pride Park på Östermalms IP. Under parollen "Polisen – till för alla" finns Polismyndigheten i Stockholms län representerad. Syftet med ett aktivt deltagande är att möta allmänheten och innebär ett ställningstagande för mänskliga rättigheter.

 • Sammanfattning från Krogstråket

  Polismyndigheten i Jämtlands län i går 14:00: Under den senaste veckan har Krogstråket pågått i centrala Östersund. Polisen är nöjd med det brottsförebyggande arbete som utförts under veckan, inga större ordningsstörningar eller grövre brottslighet har anmälts.

 • Så påverkas trafiken under Pride

  Polismyndigheten i Stockholms län i går 11:02: Framkomligheten i centrala Stockholm är begränsad under lördagen. Pridefestivalen pågår hela veckan men på lördag går den årliga paraden genom centrala Stockholm. Det pågår också stor bilträff på Solvalla som avslutas med kortege längs Sveavägen.

 • Var observant på okända i ditt närområde

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-07-29: Polisen vill uppmana dig till att vara observant i ditt närområde och notera om det förekommer okända bilar eller personer i området.

 • Sammanfattning polisens arbete under Piteå dansar och ler 2014

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-07-28: Piteå dansar och ler har haft cirka 120 000 besökare och det har varit en trevlig tillställning med mycket folk i de centrala delarna av Piteå. Torsdag och lördag har varit lugnare ur polisiär synvinkel.

 • Polisen hissar regnbågsflaggan

  Polismyndigheten Gotland 2014-07-28: Tidigt på måndagsmorgonen den 28 juli 2014 hissades regnbågsflaggan upp vid Stockholmspolisens entré på Kungsholmen. Det är första gången Polisen hissar regnbågsflaggan och det är ett tydligt ställningstagande för mänskliga rättigheter.

 • Poddradio: Hatbrott och Stockholm pride

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-07-28: Med begreppet hatbrott menar man brott mot en person, organisation eller egendom där brottet begås på grund av hudfärg, nationell eller etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, eller könsöverskridande identitet eller uttryck.

 • Skärpt gränskontroll i Norge

  Rikspolisstyrelsen 2014-07-26: På grund av hot om terrorangrepp mot Norge har landets gränskontroller skärpts och den norska polisen beslutat om att tillfälligt återinföra gränskontroller vid landets inre gränser inom Schengenområdet.

 • Lämna inte barn och djur i bilen i värmen!

  Polismyndigheten i Södermanlands län 2014-07-25: Under sommarens värmebölja har det kommit flera samtal till Polisen i Södermanland om framförallt hundar, men även barn, som obetänksamma djurägare eller föräldrar lämnat i bilar ute på parkeringsplatser i värmen.

 • Polis skadades - stenen träffade huvudet

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-07-25: Under torsdagskvällen inträffade en misshandel inne på Friends Arenas restaurangområde. Misshandeln skedde under halvtid i fotbollsmatchen mellan AIK och nordirländska Linfield.

 • Nykterhetskontroll på sjön

  Polismyndigheten i Kronobergs län 2014-07-24: Igår genomförde Kronobergspolisen en insats i Helgasjön norr om Växjö. Ett tjugotal båtar och vattenskotrar kontrollerades och förarna fick göra utandningsprov.

 • Så skyddar man sig mot "rififikupper"

  Polismyndigheten i Södermanlands län 2014-07-24: Polisen i Södermanland utreder för närvarande tre butiksinbrott i nyköpingsområdet där gärningsmännen tagit sig in genom tak eller väggar, så kallade "rififikupper"

 • Förhöjd hotbild mot Norge

  Rikspolisstyrelsen 2014-07-24: Säkerhetspolisens bedömning är att den förhöjda hotbilden mot Norge för nuvarande inte påverkar säkerhetsläget i Sverige. Säkerhetspolisens följer utvecklingen i Norge.

 • Vapen och ammunition togs i beslag efter fordonskontroll i Södra Järva

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-07-24: Under gårdagen uppstod oroligheter i Södra Järva området i samband med polisiära ingripanden mot personer som misstänkts för brott. Polisen uppskattar att många boende och goda krafter kom ut och bidrog på så sätt att lugna ner den oroliga stämningen.

 • Brottsförebyggande inriktning

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-07-24: I Östersund inleds Krogstråket fredagen den 25 juli och Polisen kommer att öka sin närvaro för att bidra till en säker och trygg vistelse.

 • Känner du igen den misstänkte inbrottstjuven?

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-07-24:

 • Båtveckan med Roslagsloppet 2014

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-07-24: Årets båtvecka i Öregrund inleds lördag den 26 juli och avslutas lördag den 2 augusti med Roslagsloppet. Veckan bjuder på ett antal uppträdanden och aktiviteter. Under veckan sätter Polisen in extra resurser i området.

 • Främlingsfientliga hatbrott ökar under valår

  Rikspolisstyrelsen 2014-07-23: Antalet anmälda hatbrott har blivit färre de senaste åren. Men inget tyder på att brottsligheten sjunker. Tvärtom ökar de främlingsfientliga hatbrotten – särskilt under ett valår.

 • Brott mot äldre

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-07-23: Stölder hemma hos äldre och funktionshindrade sker sällan genom att tjuven gör inbrott i bostaden, utan tjuven använder sig av andra metoder.

 • Polisens vapenhandläggare på Fäviken

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-07-22: För tredje året i rad kommer Polisens vapenhandläggare från Jämtland att vara på plats vid Fäviken Game Fair, den 25 - 27 juli.

 • God stämning under Överkalix marknad

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-07-21: Polisen vill tacka alla marknadsbesökare och arrangörer för en trevlig och lugn marknad i Överkalix. Marknaden var välbesökt med 37 000 - 40 000 besökare.

 • Polisens volontärer skapar trygghet

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-07-21: Med många konserter och sommararrangemang har polisens volontärer fullt upp. Det är andra sommaren för polisvolontärer i Halland – och det finns redan flera bevis på att deras insats skapar trygghet och förhindrar brott.

 • Lämna aldrig din hund ensam i en bil

  Polismyndigheten i Skåne 2014-07-19: Larmen om hundar lämnade ensamma i varma bilar ökar drastiskt.

 • Åklagare begär kvinna häktad för grov misshandel

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-07-18: Den 29-årige kvinna som hållits frihetsberövad för misstanke om försök till dråp häktas nu för grov misshandel.

 • Stölder ur bostäder

  Polismyndigheten i Södermanlands län 2014-07-18: Polisen i Södermanland manar till vaksamhet mot tjuvar som smyger in i bostäder genom sommaröppna och olåsta entre- och altandörrar (motsvarande) samt påminner om samma vaksamhet mot bostadsinbrott i övrigt

 • Hallandspolisen förstärker i helgen

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-07-17: Hallandspolisen förbereder sig för en av årets mest intensiva helger, då bland annat Wheels & Wings arrangeras i Falkenberg. Polisen satsar på att förebygga brott och minska ordningsstörningar.

 • Rånet mot Guldfynd på väg att klaras upp

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-07-17: En gärningsman har nu anhållits för rånet mot Guldfynd i Östersund den 12 juni.

 • Uppdatering: Pressmeddelande angående dråpförsök i Korpilombolo, Pajala

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-07-17: Polisen har gripit en kvinna misstänkt för dråpförsök i Korpilombolo, Pajala. Mannen, målsäganden skadades och vårdas nu på Sunderby sjukhus. Polisen jobbar med ärendet under dagen och återkommer med ny information efter kl 15.00

 • Bevis för barnporr kräver säkrare rutiner

  Rikspolisstyrelsen 2014-07-16: Bevismaterial i form av bilder och filmer med barn som utsätts för övergrepp måste hanteras varsamt av rättsväsendet. Risken är annars stor att sådant material sprids på internet. Därför upprättades en anmälan mot en domare avseende barnpornografibrott.

 • Falska fakturor och e-post

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-07-16: Polisen i Jämtland har den senaste tiden fått in anmälningar från personer som erhållit falska e-brev. Vi vill därför göra allmänheten uppmärksam på händelserna samt uppmana att ta del av brottsförebyggande åtgärder.

 • Östersjöfestivalen drar igång ikväll

  Polismyndigheten i Blekinge län 2014-07-16: Föräldrar kan bidra till en säker musikupplevelse. Det menar Östersjöfestivalens säkerhetsansvariga som förväntar sig extra många barn under onsdagens konsert i Karlshamn.

 • Oseriösa verktygsslipare

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-07-15: Det har kommit till Polisens kännedom att företag i Östersund har fått besök av personer som erbjudit sig att slipa verktyg. Vissa överenskommelser har skett mellan parterna som bland annat har resulterat i oenighet dem emellan.

 • Information om öppettider i Östersund

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-07-15: Mellan den 23 juni till den 15 augusti stänger receptionen i Östersund kl 16:00 varje vardag. Under Storsjöyran utökas öppettiderna med helgöppet den 2-3 augusti. Från den 18 augusti är det åter kvällsöppet på måndagar.

 • Fortsatt minskning av gatuvåld i Halland

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-07-14: Antalet anmälningar om våld i offentlig miljö har minskat i Halland under en följd av år. Hallandspolisens senaste halvårsstatistik visar att trenden håller i sig.

 • Glädjande lågt ungdomsfylleri under årets hamnfestival

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-07-14: Polisens sammanställning från helgens Luleå Hamnfestival visar att det varit ett bra arrangemang med god stämning och mycket folk.

 • 21-årig man avliden efter misshandel i Uppsala

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-07-13: Den 21-åring som misshandlades tidigt på lördagsmorgonen den 12 juli på S:t Persgatan mellan Svartbäcksgatan och Gamla Torget avled på söndagen på Akademiska sjukhuset.

 • Polisen varnar för livsfarliga preparat

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-07-11: Under gårdagen har två ungdomar påträffats avlidna i Luleå. Ingen misstanke om brott finns, utan polisen misstänker att de avlidit efter att de intagit någon typ av preparat.

 • Polisens råd för en tryggare sommar

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-07-11: Tjuvar och bedragare tar inte semester. Därför har vi på Hallandspolisen samlat några av våra bästa råd för att hjälpa dig att förebygga några av de brott som är vanliga under sommaren.

 • Klargörande om Kinna-ärendet

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-07-11: I dag, den 11 juli, publicerar Göteborgs-Posten en artikel om de misstänkta hatbrottsärendena mot ett homosexuellt par i Kinna. Polismyndigheten i Västra Götaland vill kommentera och justera delar av informationen.

 • Fräck kopparstöld i Kristianstad

  Polismyndigheten i Skåne 2014-07-10: På onsdagskvällen mitt under rådande semifinal i fotboll utsattes biblioteket i centrala Kristiansad för stöld av kopparplåtar.

 • Polisen söker vittnen till händelse på Sjöhagsvägen, 5 juli i Västerås

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-10: I samband med Power Meet i Västerås kvinna föll en kvinna i backen och skadades svårt. Polisen är nu intresserad av att personer som har iakttagit händelsen kontaktar Polisen på telefonnummer 114 14

Nästa sidaFöregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

112 vid larm
114 14 övriga ärenden