Nyheter från hela landet

Här visas nyheter från alla polismyndigheter.

 • Polisens summering av valmötet Stortorget i Växjö

  Polismyndigheten i Kronobergs län i går 19:34: Valmötet som idag kl. 18.00 hölls på Stortorget i Växjö har genomförts lugnt och säkert utan några större störningar.

 • Polisens summering av valmötet på Flanaden i Värnamo

  Polismyndigheten i Jönköpings län i går 15:15: Valmötet som idag kl. 14 hölls på Flanaden i Värnamo har genomförts enligt plan utan störningar.

 • Handläggningstider vapenärenden

  Polismyndigheten Värmland i går 13:28:

 • Polisens summering av valmötet på Hovrättstorget i Jönköping

  Polismyndigheten i Jönköpings län i går 11:53: Valmötet som idag kl. 10 genomförts på Hovrättstorget i Jönköping har kunnat genomföras utan större störningar. Vi uppskattar att runt 200 personer funnits på plats, varav runt 100 personer med motstridiga åsikter.

 • Ökad samverkan med Bromma stadsdel

  Polismyndigheten i Stockholms län i går 11:45: I torsdags undertecknade Västerorts polismästardistrikt och Bromma stadsdelsnämnd ett samverkansavtal mellan polis och kommun. Det är det andra samverkansavtalet i Stockholms län mellan polis och kommun.

 • Laholm nomineras för sitt säkerhetsarbete

  Polismyndigheten i Hallands län i går 10:00: Security Awards är säkerhetsbranschens största tävling. Laholms kommun har nu, tillsammans med två andra kommuner, nominerats till priset som delas ut för att premiera organisationer som bidrar till ett säkrare samhälle.

 • Märk-dna skyddar attraktiva stöldobjekt

  Rikspolisstyrelsen i går 09:28: För att minska bostadsinbrott och stölder testar nu flera Polismyndigheter en ny metod. Den går ut på att märka upp värdesaker och andra attraktiva stöldobjekt med märk-dna. En färglös vätska som penslas på föremål, och som gör att stöldgodset kan spåras.

 • Kortare handläggningstider för vapenlicenser i Norrbotten

  Polismyndigheten i Norrbotten i går 08:55: Vapenhandläggarna i länet jobbar hårt för att korta handläggningstiderna.

 • Sammanfattning polisinsats i Östergötland

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-08-26: Under tisdagen genomförde Svenskarnas parti torgmöten i Norrköping, Linköping och Motala. Polisens mål var att de grundlagsskyddade mötena skulle kunna genomföras utan allvarliga ordningsstörningar.

 • Polisinsats med anledning av torgmöte i Gävle

  Polismyndigheten i Gävleborgs län 2014-08-26: Fredagen den 29 augusti kl 18.00 genomför Svenskarnas parti ett torgmöte på Rådhustorget i Gävle. Partiet har sökt och fått tillstånd för mötet hos Polisen.

 • Europas största barnahus klart för inflytt

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-08-26: Barnahus är ett isländskt begrepp som spridit sig över hela världen, så därför heter det just barnahus på alla språk. Nu är Stockholms nya barnahus klart för inflyttning.

 • Skaraborg rekryterar volontärer

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-08-26: Nu startar polisens volontärverksamhet även i polisområde Skaraborg. Under september hålls rekryteringsträffar på fyra orter i polisområdet.

 • Polisens arbete under tillstångsgivna valmöten i Jönköping och Värnamo den 27 augusti

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-08-25: Den 27 augusti kommer polisen finnas på plats i Jönköping och i Värnamo för att säkerställa att tillståndsgivna torgmöten kan genomföras på ett säkert sätt.

 • Polisinsats i Östergötland 26 augusti

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-08-25: Den 26 augusti genomför Svenskarnas parti torgmöten i Norrköping, Linköping och Motala. En särskild polisinsats är planerad för att säkerställa ordning och säkerhet.

 • Allmänna sammankomster påverkar framkomligheten i city

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-08-25: Under augusti och september kommer flera torgmöten och manifestationer att genomföras i centrala Uppsala. Det kommer att påverka framkomligheten för gående, trafik och boende. Evenemangen kommer att äga rum på Celsiustorget.

 • Lördagens valmöte på Limhamns torg

  Polismyndigheten i Skåne 2014-08-25:

 • Polisens arbete i Växjö den 27 augusti med anledning av valrörelsen

  Polismyndigheten i Kronobergs län 2014-08-25: Onsdagen den 27 augusti kommer ett valmöte att genomföras i Växjö. Polisen kommer att finnas där med en särskild resurs för att se till att mötet kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt.

 • Polisens arbete i Blekinge län den 28 augusti med anledning av valrörelsen

  Polismyndigheten i Blekinge län 2014-08-25: Torsdagen den 28 augusti kommer valmöten att genomföras i Karlskrona, Kalmar och Oskarshamn. Polisen kommer att finnas där med en särskild resurs för att se till att mötena kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt.

 • Polisens arbete i Kalmar län den 28 augusti med anledning av valrörelsen

  Polismyndigheten i Kalmar län 2014-08-25: Torsdagen den 28 augusti kommer valmöten att genomföras i Kalmar och Oskarshamn. Polisen kommer att finnas där med en särskild resurs för att se till att mötena kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt.

 • Kropp tros vara försvunnen kvinna

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-08-25: En kropp har hittats i en ravin i Grännatrakten. Polisen tror efter utredning att det är en kvinna som försvann 2007.

 • Lugnt, våldsamt och lugnt är sammanfattningen av dagens allmänna sammankomster i Ystad, Malmö och Helsingborg

  Polismyndigheten i Skåne 2014-08-23:

 • Allvarlig ordningsstörning vid Limhamns torg

  Polismyndigheten i Skåne 2014-08-23: Vi har haft en situation på Limhamns torg i Malmö som är att betrakta som ett våldsamt upplopp.

 • Torgmötet på Österportstorg i Ystad har genomförts utan större störningar

  Polismyndigheten i Skåne 2014-08-23: Valmötet i Ystad har genomförts utan större störningar och vi är nöjda med insatsen.

 • Polisen bjuder in till presskonferens

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-08-22: Med anledning av planerad polisinsats i samband med torgmöten den 26 augusti i Norrköping, Linköping och Motala kommer insatsledningen finnas tillgänglig för att svara på medias frågor den 25 augusti klockan 14.00.

 • Mycket regn föll ner i Kristinehamn

  Polismyndigheten Värmland 2014-08-22:

 • Handläggningstider problem i storstäderna

  Rikspolisstyrelsen 2014-08-22: Handläggningstiderna för vapentillstånd varierar stort i landet. I vissa polismyndigheter tar det i snitt 20 dagar att ta ett beslut – i storstäderna betydligt längre. ”På flera håll har man anställt personal för att korta tiderna”, säger Peter Thorsell.

 • Så jobbar polisen i Halland med valrörelsen

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-08-22: Polisen ansvarar för ordning och säkerhet i samband med de offentliga möten som hålls runt om i länet under valrörelserna. I slutet av maj hölls valet till Europaparlamentet och den 14 september är det allmänna val till kommun, landsting och riksdag.

 • Inför skolstart – prata med din tonåring om alkohol

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-08-22: Polisens råd - föräldrar spelar en viktig roll för att förebygga alkoholproblem. Att enas om gränser kring alkohol, hjälper tonåringar att stå emot.

 • Polisen har bjudit in kommunledningar till dialog

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-08-21: Den nya Polismyndigheten har som ambition att komma ännu närmare medborgaren. Det förutsätter bland annat en mycket god samverkan mellan kommun och Polis. Polisen har därför bjudit in Östergötlands kommunledningar till informations- och dialogmöte.

 • Polisens arbete i Skåne den 23 augusti med anledning av valrörelsen

  Polismyndigheten i Skåne 2014-08-21: Lördagen den 23 augusti kommer det att genomföras valmöten i Ystad, Malmö och Helsingborg. Polisen kommer att finnas på de tre platserna med särskild resurs för att se till att mötena kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt.

 • Insats mot narkotika i Luleå

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-08-21: Polisen har idag genomfört en insats i ett ärende rörande narkotikabrott. Två personer har anhållits misstänkt för grovt narkotikainnehav. En större mängd narkotika har tagits i beslag.

 • Justitieministern på besök

  Polismyndigheten i Skåne 2014-08-21: Det hör inte till vanligheterna att statsråd är på besök i Broby. Men på onsdagen var justitieminister Beatrice Ask på plats för samtal.

 • Nytt löneavtal för poliser klart

  Rikspolisstyrelsen 2014-08-21: Rikspolisstyrelsen och Polisförbundet kom idag överens om ett nytt löneavtal som innebär en stor satsning på poliserna med de lägsta lönerna. Avtalet ger dem goda förutsättningar att nå 25 000 kronor i månadslön under avtalsperioden.

 • Polisen söker ägaren till smycken

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-08-21: Polisen i Halland har beslagtagit ett parti med guldsmycken som misstänks vara stulna.

 • Så kan du hjälpa till vid trafikolyckor

  Rikspolisstyrelsen 2014-08-21: En lastbilsolycka på E4 vid Kungens kurva i augusti fick det yttre befälet Viktor Adolphson att reagera starkt. Flera bilister hade stannat till - men inte för att hjälpa, utan för att filma.

 • Lugnt när Sverigedemokraterna besökte länet

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-08-20: Idag har Polisen i Norrbotten haft en kommendering med anledning av Sverigedemokraternas besök i länet.

 • Hotfull person gripen i Kalix

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-08-20: Polis har i eftermiddag tvingats skjuta verkanseld mot en man i Kalix. Mannen är gripen, misstänkt för bland annat försök till grov misshandel och skadegörelse på polisfordon. Han har förts till sjukhus för vård.

 • Inför skolstart – prata med din tonåring om alkohol

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-08-20: Polisens råd - föräldrar spelar en viktig roll för att förebygga alkoholproblem. Att enas om gränser kring alkohol, hjälper tonåringar att stå emot.

 • Åklagare övertar förundersökning som rör allmänfarlig vårdslöshet i samband med skogsbranden

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-08-19: Förundersökningsledningen som rör allmänfarlig vårdslöshet i samband med skogsbranden i Västmanland har i dag övertagits av åklagare.

 • Polisen och valet 14 september

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-08-19: Snart är det dags för valet till riksdag, kommun och landsting. Planeringsarbetet är i gång och Polisen förbereder sig för sitt uppdrag som är att folk kan rösta och uttrycka sina åsikter utan störningar.

 • Grundutbildning för ordningsvakter

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-08-19: Vill du utbilda dig till ordningsvakt? Vecka 48 och 49 (25/11-5/12-2014) anordnar Polismyndigheten Uppsala län en grundutbildning för blivande ordningsvakter.

 • Öppettider Timrå Polisstation från 1 september

  Polismyndigheten i Västernorrlands län 2014-08-19: Timrå polisstation har nya öppettider i receptionen från 1 september. Följande tider gäller.

 • Skydda dig mot bostadsinbrott

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-08-19: Varje år sker omkring 400 bostadsinbrott i länet. Här kan du läsa om hur du skyddar ditt hem mot inbrott.

 • Ökad polisinsats inför skolstart

  Rikspolisstyrelsen 2014-08-18: Nu drar skolorna i gång igen och många barn blir skjutsade med bil. Vissa föräldrar struntar dock i trafikreglerna och kör för fort. I samband med skolstarten pågår Polisens insatsvecka med fokus på hastighet och ökade kontroller.

 • Skottlossning Gjutjärnsgatan, Bäckby Västerås, lördagen den 16 augusti

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-08-18: I lördagskväll den 16 augusti larmades Polisen till Gjutjärnsgatan på Bäckby i Västerås med anledning av en rapporterad skottlossning.

 • Så jobbar Polisen med valrörelsen i Västra Götaland

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-08-18: Polisen ansvarar för ordning och säkerhet i samband med de offentliga möten som hålls runt om i länet under valrörelserna. I slutet av maj hölls valet till Europaparlamentet och den 14 september är det allmänna val till kommun, landsting och riksdag.

 • Fyra personer anhållna för åldringsbrott.

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-08-15: Under torsdagen den 14 augusti drabbades en man född 1930 av en grov stöld i sin bostad på Luthagsesplanaden i Uppsala. Polisen utreder nu om fler kan ha utsatts för liknande stölder eller gjort viktiga iakttagelser som kan sättas i samband med brottet.

 • Information från Länsstyrelsen inför jaktstart efter kronvilt och råbock den 16 augusti

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-08-14: Med anledning av branden är jakten begränsad för många jägare meddelar Länsstyrelsen Västmanland. Jaktägare uppmanas att dagligen hålla koll på gällande karta över avspärrat område. Aktuella kartor finns på www.krisinformation.se.

 • Fickstölder på buss

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-08-14: För några månader sedan var en konstellation ficktjuvar i Östergötland. Nu är tjuvarna tillbaka.

 • Vänd när du ser den här skylten!

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-08-14: Skyltar (som på bilden) och Polisens avspärrningsband markerar den del av det brandskadade området som Räddningsledaren menar är livsfarligt att vistas i.

Nästa sidaFöregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

112 vid larm
114 14 övriga ärenden