Nyheter från hela landet

Här visas nyheter från alla polismyndigheter.

 • Nykterhetskontroll på sjön

  Polismyndigheten i Kronobergs län i går 14:39: Igår genomförde Kronobergspolisen en insats i Helgasjön norr om Växjö. Ett tjugotal båtar och vattenskotrar kontrollerades och förarna fick göra utandningsprov.

 • Så skyddar man sig mot "rififikupper"

  Polismyndigheten i Södermanlands län i går 12:40: Polisen i Södermanland utreder för närvarande tre butiksinbrott i nyköpingsområdet där gärningsmännen tagit sig in genom tak eller väggar, så kallade "rififikupper"

 • Förhöjd hotbild mot Norge

  Rikspolisstyrelsen i går 12:39: Säkerhetspolisens bedömning är att den förhöjda hotbilden mot Norge för nuvarande inte påverkar säkerhetsläget i Sverige. Säkerhetspolisens följer utvecklingen i Norge.

 • Vapen och ammunition togs i beslag efter fordonskontroll i Södra Järva

  Polismyndigheten i Stockholms län i går 12:31: Under gårdagen uppstod oroligheter i Södra Järva området i samband med polisiära ingripanden mot personer som misstänkts för brott. Polisen uppskattar att många boende och goda krafter kom ut och bidrog på så sätt att lugna ner den oroliga stämningen.

 • Brottsförebyggande inriktning

  Polismyndigheten i Jämtlands län i går 12:00: I Östersund inleds Krogstråket fredagen den 25 juli och Polisen kommer att öka sin närvaro för att bidra till en säker och trygg vistelse.

 • Känner du igen den misstänkte inbrottstjuven?

  Polismyndigheten i Västra Götaland i går 10:36:

 • Båtveckan med Roslagsloppet 2014

  Polismyndigheten i Uppsala län i går 07:00: Årets båtvecka i Öregrund inleds lördag den 26 juli och avslutas lördag den 2 augusti med Roslagsloppet. Veckan bjuder på ett antal uppträdanden och aktiviteter. Under veckan sätter Polisen in extra resurser i området.

 • Främlingsfientliga hatbrott ökar under valår

  Rikspolisstyrelsen 2014-07-23: Antalet anmälda hatbrott har blivit färre de senaste åren. Men inget tyder på att brottsligheten sjunker. Tvärtom ökar de främlingsfientliga hatbrotten – särskilt under ett valår.

 • Brott mot äldre

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-07-23: Stölder hemma hos äldre och funktionshindrade sker sällan genom att tjuven gör inbrott i bostaden, utan tjuven använder sig av andra metoder.

 • Polisens vapenhandläggare på Fäviken

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-07-22: För tredje året i rad kommer Polisens vapenhandläggare från Jämtland att vara på plats vid Fäviken Game Fair, den 25 - 27 juli.

 • God stämning under Överkalix marknad

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-07-21: Polisen vill tacka alla marknadsbesökare och arrangörer för en trevlig och lugn marknad i Överkalix. Marknaden var välbesökt med 37 000 - 40 000 besökare.

 • Polisens volontärer skapar trygghet

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-07-21: Med många konserter och sommararrangemang har polisens volontärer fullt upp. Det är andra sommaren för polisvolontärer i Halland – och det finns redan flera bevis på att deras insats skapar trygghet och förhindrar brott.

 • Lämna aldrig din hund ensam i en bil

  Polismyndigheten i Skåne 2014-07-19: Larmen om hundar lämnade ensamma i varma bilar ökar drastiskt.

 • Åklagare begär kvinna häktad för grov misshandel

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-07-18: Den 29-årige kvinna som hållits frihetsberövad för misstanke om försök till dråp häktas nu för grov misshandel.

 • Stölder ur bostäder

  Polismyndigheten i Södermanlands län 2014-07-18: Polisen i Södermanland manar till vaksamhet mot tjuvar som smyger in i bostäder genom sommaröppna och olåsta entre- och altandörrar (motsvarande) samt påminner om samma vaksamhet mot bostadsinbrott i övrigt

 • Hallandspolisen förstärker i helgen

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-07-17: Hallandspolisen förbereder sig för en av årets mest intensiva helger, då bland annat Wheels & Wings arrangeras i Falkenberg. Polisen satsar på att förebygga brott och minska ordningsstörningar.

 • Rånet mot Guldfynd på väg att klaras upp

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-07-17: En gärningsman har nu anhållits för rånet mot Guldfynd i Östersund den 12 juni.

 • Uppdatering: Pressmeddelande angående dråpförsök i Korpilombolo, Pajala

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-07-17: Polisen har gripit en kvinna misstänkt för dråpförsök i Korpilombolo, Pajala. Mannen, målsäganden skadades och vårdas nu på Sunderby sjukhus. Polisen jobbar med ärendet under dagen och återkommer med ny information efter kl 15.00

 • Bevis för barnporr kräver säkrare rutiner

  Rikspolisstyrelsen 2014-07-16: Bevismaterial i form av bilder och filmer med barn som utsätts för övergrepp måste hanteras varsamt av rättsväsendet. Risken är annars stor att sådant material sprids på internet. Därför upprättades en anmälan mot en domare avseende barnpornografibrott.

 • Falska fakturor och e-post

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-07-16: Polisen i Jämtland har den senaste tiden fått in anmälningar från personer som erhållit falska e-brev. Vi vill därför göra allmänheten uppmärksam på händelserna samt uppmana att ta del av brottsförebyggande åtgärder.

 • Östersjöfestivalen drar igång ikväll

  Polismyndigheten i Blekinge län 2014-07-16: Föräldrar kan bidra till en säker musikupplevelse. Det menar Östersjöfestivalens säkerhetsansvariga som förväntar sig extra många barn under onsdagens konsert i Karlshamn.

 • Oseriösa verktygsslipare

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-07-15: Det har kommit till Polisens kännedom att företag i Östersund har fått besök av personer som erbjudit sig att slipa verktyg. Vissa överenskommelser har skett mellan parterna som bland annat har resulterat i oenighet dem emellan.

 • Information om öppettider i Östersund

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-07-15: Mellan den 23 juni till den 15 augusti stänger receptionen i Östersund kl 16:00 varje vardag. Under Storsjöyran utökas öppettiderna med helgöppet den 2-3 augusti. Från den 18 augusti är det åter kvällsöppet på måndagar.

 • Fortsatt minskning av gatuvåld i Halland

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-07-14: Antalet anmälningar om våld i offentlig miljö har minskat i Halland under en följd av år. Hallandspolisens senaste halvårsstatistik visar att trenden håller i sig.

 • Glädjande lågt ungdomsfylleri under årets hamnfestival

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-07-14: Polisens sammanställning från helgens Luleå Hamnfestival visar att det varit ett bra arrangemang med god stämning och mycket folk.

 • 21-årig man avliden efter misshandel i Uppsala

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-07-13: Den 21-åring som misshandlades tidigt på lördagsmorgonen den 12 juli på S:t Persgatan mellan Svartbäcksgatan och Gamla Torget avled på söndagen på Akademiska sjukhuset.

 • Polisen varnar för livsfarliga preparat

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-07-11: Under gårdagen har två ungdomar påträffats avlidna i Luleå. Ingen misstanke om brott finns, utan polisen misstänker att de avlidit efter att de intagit någon typ av preparat.

 • Polisens råd för en tryggare sommar

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-07-11: Tjuvar och bedragare tar inte semester. Därför har vi på Hallandspolisen samlat några av våra bästa råd för att hjälpa dig att förebygga några av de brott som är vanliga under sommaren.

 • Klargörande om Kinna-ärendet

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-07-11: I dag, den 11 juli, publicerar Göteborgs-Posten en artikel om de misstänkta hatbrottsärendena mot ett homosexuellt par i Kinna. Polismyndigheten i Västra Götaland vill kommentera och justera delar av informationen.

 • Fräck kopparstöld i Kristianstad

  Polismyndigheten i Skåne 2014-07-10: På onsdagskvällen mitt under rådande semifinal i fotboll utsattes biblioteket i centrala Kristiansad för stöld av kopparplåtar.

 • Polisen söker vittnen till händelse på Sjöhagsvägen, 5 juli i Västerås

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-10: I samband med Power Meet i Västerås kvinna föll en kvinna i backen och skadades svårt. Polisen är nu intresserad av att personer som har iakttagit händelsen kontaktar Polisen på telefonnummer 114 14

 • Polisen söker vittnen till knivskärning på Tråddragargatan i Västerås

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-09: Onsdag morgon larmades polisen till Tråddragargatan på Malmaberg i Västerås med anledning av ett bråk mellan två män. Polisen är nu intresserad av att personer som har iakttagit händelsen kontaktar Polisen på telefonnummer 114 14.

 • Polisen söker vittnen till två rån

  Polismyndigheten Gotland 2014-07-09: Coop i Gråbo har på kort tid utsatts för två rån. Polisen gör inga kopplingar mellan dem men söker vittnesuppgifter.

 • Passmaskinen i Hultsfred igång igen

  Polismyndigheten i Kalmar län 2014-07-09: Nu kan du som behöver skaffa nytt pass göra det på vår polisstation i Hultsfred igen.

 • Skärpta kontroller av studentflak

  Rikspolisstyrelsen 2014-07-09: Studentflaken ska kontrolleras hårdare. Efter tolv allvarliga olyckor i år ska Polisen och Transportstyrelsen till nästa år se över riktlinjerna. ”Där det har gjorts bra kontroller har det inte skett några olyckor”, säger Bengt Svensson.

 • Passmaskinen i Hultsfred ur funktion

  Polismyndigheten i Kalmar län 2014-07-08: Just nu är det problem med att göra pass på vår polisstation i Hultsfred. Vi har felanmält men inte fått besked om när det ska vara ordnat.

 • Fotbollskväll i Åtvidaberg

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-07-07: Idag måndag den 7 juli kl. 19.00 spelas allsvensk fotboll mellan Åtvidabergs FF och AIK på Kopparvallen. Polisen bedömer att cirka 1500 gästade supportar kommer för att se matchen i Åtvidaberg.

 • Rösta på Polisbocken

  Polismyndigheten i Gävleborgs län 2014-07-07: Du kan nu rösta på Polisbocken och vinna fina priser. Det går också att tävla på Instagram. Du kan sms:a eller rösta gratis på nätet och turistbyrån i Gävle.

 • Power Meet lockade många besökare

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-06: Den 30:e upplagan av Power Meet, sommaren stora evenemang i Västerås är nu över. Det har varit tusentals människor i alla åldrar som har följt evenemanget runt hela Västerås.

 • Taxikontroller under Almedalsveckan

  Polismyndigheten Gotland 2014-07-04: Under Almedalsveckan kommer seriösa och mindre seriösa taxibolag till Gotland. Därför har polisen haft en insats och kontrollerat taxinäringen.

 • Polisen i Blekinge utmanar: Tävla mot oss i Karlskrona stadslopp!

  Polismyndigheten i Blekinge län 2014-07-04: Karlskrona Skärgårdsfest invigs i år genom Karlskrona Stadslopp. Nu utmanar Polisen övriga organisationer i stan att delta – i sina respektive arbetskläder!

 • Polisen konstaterar - inget brott

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-07-04: Polisen har efter flertalet utredningsåtgärder kunnat konstatera att ingen våldtäkt har ägt rum då en kvinna skulle ha blivit bortförd i en bil i Vetlanda under midsommarhelgen. Förundersökningen läggs därmed ner.

 • Polisen ska ställa högre krav på arrangörer

  Rikspolisstyrelsen 2014-07-04: Inspektion föreslår att Polisen ställer fler och tydligare villkor när de ger tillstånd till arrangemang och matcher.

 • Åtalet ledde till fängelsedom

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-07-03: Fyra dömda för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott till fängelse i 4,7,8 respektive 12 år.

 • Försvåra för tjuven i sommar

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-07-03: Sommar, semester och tomma bostäder under långa perioder. Då passar inbrottstjuven på. Men med förebyggande åtgärder kan man minska risken att drabbas av bostadsinbrott.

 • Vägpirater i Östergötland

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-07-02: Det har rapporterats om vägpirater på flera platser i Östergötland.

 • En lugn helg under Kirunafestivalen

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-07-02: Kirunafestivalen har varit en lugn tillställning ur polisiär synvinkel. Det visar polisens preliminära sammanställning efter den gångna helgens festival.

 • Följ Polisens arbete under Power Meet på Facebook

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-02: Vill du följa Polisens arbete under Power Meet? Då ska du gå in och gilla oss på Facebook – sök på Polisen Västmanland.

 • Förundersökning läggs ned

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-07-01: Chefsåklagare vid Riksenheten för polismål fattade på tisdagen beslut om att lägga ned förundersökningen om vållande till annans död samt misstänkt tjänstefel i samband med att en man sköts till döds vid ett polisingripande i Husby.

 • Polisbilar får kameror som läser fordonsskyltar

  Rikspolisstyrelsen 2014-07-01: Avställda, bristfälliga och efterlysta bilar. Nya kameror som läser av registreringsskyltar ska hjälpa polisen sålla ut fordon som behöver stoppas. Under hösten monteras utrustningen i ungefär 100 polisbilar över hela landet.

Nästa sidaFöregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

112 vid larm
114 14 övriga ärenden