Nyheter från hela landet

Här visas nyheter från alla polismyndigheter.

 • 141 saknade bilbälte vid Jämtlandspolisens kontroller

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-03-19: Under vecka 11 satsade Polisen extra på att kontrollera användningen av bilbälte och andra skyddsanordningar. Totalt rapporterades 141 personer i Jämtlands län som inte använde bilbältet.

 • Fler vittnen behövs i COOP-ärendet

  Polismyndigheten i Skåne 2014-03-19: Polisen arbetar fortfarande intensivt med förundersökningen efter rånet av COOP-butiken i Osby den 12 mars vid 17:30-tiden.

 • Bra användande av bilbälte under trafiksäkerhetsvecka

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-03-19: Sammanlagt 57 personer rapporterades i Västmanlands län för att inte ha använt bilbälte när Polisen fokuserade extra på trafiksäkerhet under förra veckan.

 • Dubbelmördaren sannolikt från Linköping

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-19: Det är snart tio år sedan som en ung pojke och en kvinna mördades på Åsgatan i Linköping. Enligt Polisens expert på geografisk analys bodde sannolikt den misstänkte i staden vid mordtillfället.

 • Johanna berättar om yrket som polis

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-03-19: Nu är det snart dags för nya informationsträffar i Halland där Polisen berättar om polisyrket och utbildningen. Här berättar Johanna, polis i Halmstad, om sitt yrkesval.

 • Fördubbling av nätdrogen Spice på ett år

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-03-18: På ett år har antalet beslag av drogen Spice nästan fördubblats. 2012 skickade polis och tull in 1 195 ärenden till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL. En siffra som under 2013 ökade till 2 322.

 • Särskild händelse upphör men arbetet i Ryd fortsätter

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-03-18: Polismyndigheten i Östergötland har nu beslutat att avsluta den särskilda händelsen som har gällt för Polisen under veckan sedan oroligheterna i Ryd började på kvällen den 7 mars.

 • Polisens volontärer delar ut brottsförebyggande information i Västerås

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-03-18: I kväll, klockan 18-21, finns Polisens volontärer på plats på Hälla i Västerås för att dela ut information till allmänheten om hur man skyddar sig mot bostadsinbrott.

 • Effektivare arbete mot livsstilskriminella

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-18: Polisens nationella satsning mot livsstilskriminellas brottslighet har lett till ett effektivare och mer enhetligt arbetssätt över hela landet – med nolltolerans. På tisdagen lämnade rikspolischefen över slutredovisningen till regeringen.

 • Polisen lyssnar på Eskilstuna - välkomna!

  Polismyndigheten i Södermanlands län 2014-03-18: Nu på torsdag den 20 mars klockan 17- 18.30 bjuder vi in till ett öppet samtal om och med Polisen.

 • Kvalderby på Hovet

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-03-17: Den här artikeln kommer uppdateras löpande med information om en del av det arbete som polisen gör i samband med att AIK och Djurgården spelar på hockey på Hovet.

 • Försvunne 19-åringen anträffad drunknad

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-03-17: Efter lunchtid fick Polisen larm från en privatperson sett en kropp i Fyrisån vid Ultuna. Polisen och Räddningstjänsten larmades till platsen där det anträffades en kropp.

 • Cityinsats mot unga narkotikabrukare

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-03-17: Narkotikabrotten bland ungdomar är ett växande problem. Våren och sommaren är en tid när många ungdomar gör drogdebut och Citypolisen har i en särskild insats arbetat mot ungdomars narkotikabrukande.

 • Cyklande man ofredar kvinnor

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-03-17: Nu söker vi allmänhetens hjälp att kunna stoppa honom. Mannen som cyklar, slår till kvinnor på baken och sedan försvinner han. Brotten rubriceras som sexuellt ofredande. Mannen har en längre tid gäckat polisen i Södra Stockholm.

 • Sammanfattning av polisinsats, helg v.11

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-03-17: Polisen har haft fortsatt hög närvaro och varit aktiva under den gångna helgen. Ett stort antal kontroller av personer och fordon har genomförts, vilket med största sannolikhet har bidragit till att konfrontationer i gängmiljön har kunnat undvikas.

 • Rådiga ingripare fick utmärkelser

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-03-17: Sju personer belönades förra veckan med medalj, diplom och blommor av Mats Löfving för sitt rådiga agerande. Stefan Nyberg berättade bland annat om hur hans hämtning på dagis på Ekerö förvandlades till en actionfilm med helikopter och dragna vapen.

 • Sökandet i Riksgränsen avslutas

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-03-16: Kl. 23.00 fattades beslut om att avsluta eftersöket i Riksgränsen enligt LSO (Lagen om skydd mot olyckor).

 • Sök i Riksgränsen fortsätter under kvällen

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-03-16: Arbetet med eftersöket i samband med lavinen i Riksgränsen fortsätter under kvällen.

 • Omfattande sökarbete pågår efter lavin i Riksgränsen

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-03-16: Vid 11-tiden idag inkom larm om en lavinolycka i Riksgränsen.

 • Följ oss på Twitter

  Polismyndigheten i Skåne 2014-03-16: Skånepolisens insats idag ger dig möjlighet att följa med på Twitter.

 • 23-åringen avförd från misstankar

  Polismyndigheten i Blekinge län 2014-03-14: Den 23-årige man som i onsdags anhölls misstänkt för försök till våldtäkt på tre kvinnor har släppts på fri fot.

 • Kvalderby på Hovet 17 mars

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-03-14: Den 17 mars klockan 19.00 spelas det första derbyt mellan AIK och Djurgården, på Hovet, i kvalet till Svenska Hockeyligan.

 • Polismyndigheten Värmland säljer 6 omhändertagna hästar

  Polismyndigheten Värmland 2014-03-14:

 • Äldre utsatta för fräcka stölder

  Polismyndigheten i Kalmar län 2014-03-14: Under den senaste månaden har polisen i Kalmar län fått in sju anmälningar om fräcka stölder mot äldre människor. I vissa fall har okända gärningsmän gått in i bostäderna och stulit pengar ut plånböcker eller byråer.

 • Operation Olivia gör tillslag mot mc-klubb

  Polismyndigheten i Skåne 2014-03-13: Polisens piketenhet, Bravo-gruppen och gatulagningsgruppen har under torsdagen gjort en husrannsakan i en klubblokal i Malmö.

 • Polisen anträffade sprängdeg och sprängpatroner

  Polismyndigheten i Skåne 2014-03-13: Vid en husrannsakan på en gårdsanläggning utanför Ystad under torsdagseftermiddagen anträffade polisen sprängämnen.

 • 31-årig man fortsatt häktad misstänkt för mord

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-03-13: Den 31-åriga man som misstänks för mord på den man som anträffades avliden i ett nedbrunnet hus utanför Örtagården i slutet av juli förra året är fortsatt häktad. Det beslutade Västmanlands tingsrätt i dag.

 • Det viktiga men farliga lyssnandet!

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-03-13: Styrgruppen myndighetssamverkan mot Våld i nära relation, bjuder in till seminarium torsdagen den 20 mars. Temat för dagen är hur operativ personal påverkas av att arbeta med våldsutsatta.

 • 23-årig man anhållen för försök till våldtäkt

  Polismyndigheten i Blekinge län 2014-03-13: En 23-årig man från Karlskrona anhölls under gårdagen, misstänkt för försök till våldtäkt.

 • Polisen ska utveckla arbetet mot hatbrott

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-13: Polisen har fått ett regeringsuppdrag att stärka sin förmåga att upptäcka och utreda hatbrott, brott med rasistiska eller homofobiska motiv. Kunskapen inom Polisen om hatbrott ska öka, och exempel på framgångsrika arbetssätt spridas.

 • Sex gripna för narkotikabrott under natten mot torsdagen

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-03-13: Klockan 22.23 igår genomfördes en husrannsakan i Skäggetorp. Sex personer greps för narkotikabrott.

 • Misstänkt rattfylleri var tredje timme

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-03-13: Inom loppet av ett dygn har Hallandspolisen ertappat åtta personer som misstänks vara påverkade av antingen alkohol eller droger.

 • Grannsamverkan tar ett ”nytag” i Katrineholm och Vingåker

  Polismyndigheten i Södermanlands län 2014-03-12: Inbjudan till ny uppstartsträff grannsamverkan för huvudkontaktombud och kontaktpersoner i Katrineholm och Vingåker.

 • Uppdrag Granskning tar upp ärende i Värnamo

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-03-12: Under onsdagskvällen sänder Uppdrag Granskning ett program om ”Ellen”, en tjej från Värnamo som anmälde att hon blev utpressad att dela med sig av nakenbilder. Polisen får i programmet kritik för att utredningen lades ner.

 • Fler gripanden under natten mot onsdagen

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-03-12: Polisen i Östergötland fortsätter sitt intensiva arbeta i Ryd och Skäggetorp. Under natten mot onsdagen greps ytterligare tre personer ur de kriminella nätverken.

 • Resultat från länets samordnade tobakstillsyn

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-03-12: Myndigheter och kommuner i Halland genomförde den 6 mars en samordnad tobakstillsyn. Syftet var att kontrollera att reglerna i tobakslagen följdes och upptäcka eventuell försäljning av illegal tobak, annan olovlig försäljning eller felaktigt märkt tobak.

 • Intensivt samverkansarbete

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-03-12: Polisen samverkar med många olika aktörer i sitt dagliga arbete. I samband med händelserna i Ryd har samverkan intensifierats med bland annat kommunen, fastighetsbolag och Linköpings universitet.

 • Hopp om en kul studentskiva

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-03-11: När vårens studentskivor drar igång är nog våld det sista många tänker på men för polisen hänger fester och våld tyvärr ihop. Genom att tänka på några småsaker går det att undvika att bli utsatt för brott och istället få en kul studentskiva.

 • En gripen för medhjälp till mord i Södertälje

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-03-11: Torsdagen den 7 november klockan 15.24 inkom larm om skottlossning från Lunagaraget i Södertälje. En person hittades skadad och avled av sina skador.

 • Nya misstankar

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-03-11: Igår greps fyra personer misstänkta för förberedelse till mordbrand. En av dessa personer, en man i 20-30 års ålder, är även misstänkt för grovt narkotikabrott.

 • Polisen söker vittnen till trafikolycka i Västerås

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-03-11: Polisen söker vittnen till den trafikolycka som inträffade i går vid 18:15-tiden på Norrleden i Västerås då en kvinnlig fotgängare blev påkörd av en bilist. Kontakta Polisen på 114 14 om du har gjort iakttagelser i samband med trafikolyckan.

 • Polisauktion i Folkets Park den 16 april.

  Polismyndigheten i Kalmar län 2014-03-11: Beslagtaget och upphittat gods kommer att auktioneras ut den 16 april.

 • Västerbottningen allt tryggare

  Polismyndigheten i Västerbottens län 2014-03-11: Av Brottsförebyggande rådets (Brå) årliga nationella trygghetsundersökning framgår att västerbottningen blir allt tryggare. 95 procent känner sig trygga.

 • Nederländerna inför tillfällig gränskontroll

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-10: Med anledning av toppmötet om nukleär säkerhet som hålls i Haag den 24-25 mars återinför Nederländerna gränskontroll mellan 14 mars och 28 mars.

 • Nya poliser löser brott i Ullared

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-03-10: Ullared har fått två nya poliser. Nu vill de förebygga brott genom att vara närvarande och synliga i bygden. Att vinna allmänhetens förtroende är viktigt för dem.

 • 4 av 10 dödade bilförare saknade bälte

  Polismyndigheten i Blekinge län 2014-03-10: Våra bilar och vägar blir allt säkrare, men mest avgörande är vad du som förare eller passagerare väljer att göra. Att ta på dig bilbältet är fortfarande det enskilt viktigaste du kan göra för att skydda dig vid en eventuell olycka.

 • Passa på att söka pass!

  Polismyndigheten i Kalmar län 2014-03-10: Våren närmar sig och semesterplaner börjar smidas. Den listige ser till att redan nu förnya sitt pass. På så vis undviker du högsäsongens rusning till Polisens passexpeditioner - och obehagliga överraskningar på själva resdagen.

 • Passa på att söka pass!

  Polismyndigheten i Kronobergs län 2014-03-10: Våren närmar sig och semesterplaner börjar smidas. Den listige ser till att redan nu förnya sitt pass. På så vis undviker du högsäsongens rusning till Polisens passexpeditioner - och obehagliga överraskningar på själva resdagen.

 • Detta gör ungdomspolisen i Linköping

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-03-09: Ungdomspolisen i Linköping jobbar sedan många år tillbaka aktivt med att söka upp unga människor som befinner sig i en miljö där man riskerar att hamna i kriminalitet och i gäng.

 • Lugnt läge i Linköping efter stor polisinsats

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-03-09: Sammanfattning för natten mot söndag och morgonen, avseende tidigare oroligheter i Ryd, Linköping

112 vid larm
114 14 övriga ärenden