Nyheter från hela landet

Här visas nyheter från alla polismyndigheter.

 • Ulrika Herbst blir regionpolischef i Region Öst

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2013-12-18: Nu är det klart. Ulrika Herbst blir regionpolischef i Region Öst i nya Polismyndigheten. Regeringens särskilde utredare, Thomas Rolén, valde att gå på anställningskommitténs enhälliga förslag som offentliggjordes 16 december.

 • Stor stöldliga med unga cykeltjuvar på väg att avslöjas

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2013-12-18: Polisen vid mängdbrottsenheten i Linköping är på väg att avslöja ett större nätverk av unga människor som stulit och sålt cyklar. Den brottsliga verksamheten har pågått en längre tid och flera hundra cyklar har stulits för att sedan säljas vidare.

 • Nya regionpolischefer formellt utsedda

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-18: Klas Johansson, Dan Persson, Carin Götblad, Mats Löfving, Ulrika Herbst, Klas Friberg och Annika Stenberg har erbjudits och tackat ja till befattningar som regionpolischefer i den nya Polismyndigheten.

 • Så arbetar Polisen för att förebygga värdetransportrån i julhandeln

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-12-17: Så här i jultider ökar penningflödet i samband med julhandeln. För att förebygga värdetransportrån och öka tryggheten för handlare och personal samverkar Polismyndigheten i Västmanland med kontanthanteringsföretag och har extra tillsyn av värdetransporter

 • Stopp för vapenärenden till efter nyår

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2013-12-16: Du som vill söka licens för vapen kommer tyvärr inte att kunna göra det under perioden 17 december till 6 januari. Detta då Polisen genomför en stor systemövergång som påverkar vapensystemet.

 • Ulrika Herbst föreslås bli ny regionpolischef i Öst

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2013-12-16: Anställningsnämnden för den nya Polismyndigheten har idag rekommenderat Ulrika Herbst som ny regionpolischef i Region Öst, där Jönköpings län kommer att ingå. Beslut fattas av Regeringens särskilde utredare Thomas Rolén inom kort.

 • Mobilt poliskontor i Kärrtorp centrum

  Polismyndigheten i Stockholms län 2013-12-16: Ett mobilt poliskontor med lokala poliser finns på plats i Kärrtorps centrum från måndag 16 till onsdag 18 december, klockan 8-21, för att svara på frågor och ta emot tips.

 • Klas Friberg föreslås bli regionchef

  Polismyndigheten i Hallands län 2013-12-16: Klas Friberg, länspolismästare i Västra Götaland, föreslås bli regionpolischef i väst. Han får då ansvar för polisverksamheten i nuvarande Västra Götaland och Halland.

 • Klas Friberg blir regionchef

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2013-12-16: Klas Friberg, länspolismästare i Västra Götaland, blir regionpolischef i väst. Han får ansvar för polisverksamheten i nuvarande Västra Götaland och Halland.

 • Volontärer skapar trygghet i Varberg

  Polismyndigheten i Hallands län 2013-12-16: Polisen har under hösten rekryterat volontärer till närpolisområde Varberg. De 20 volontärerna har nu genomfört utbildning och påbörjar sina första uppdrag lagom inför julens helger med att arbeta brottsförebyggande mot langning av alkohol.

 • Förslag på nya regionpolischefer klart

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-16: Anställningsnämnden för den nya Polismyndigheten rekommenderar Thomas Rolén att anställa Klas Johansson, Dan Persson, Carin Götblad, Mats Löfving, Ulrika Herbst, Klas Friberg och Annika Stenberg i rollen som regionpolischefer senast den 1 januari 2015.

 • Komplettering till mordet i Bollnäs den 14 december

  Polismyndigheten i Gävleborgs län 2013-12-16: Biträdande chefsåklagare Ulf Back vid åklagarkammaren i Gävle leder förundersökningen. Poliser från flera enheter vid Polismyndigheten i Gävleborgs län medverkar i utredningen.

 • Insats efter försvunnen person avslutad

  Polismyndigheten i Hallands län 2013-12-16: Den särskilda insatsen efter den man som anmäldes försvunnen i Kungsbacka torsdagen den 12 december är avslutad. Ärendet har lämnats över till närpolisområde Kungsbacka.

 • Länspolismästare Löfving på plats i Kärrtorp

  Polismyndigheten i Stockholms län 2013-12-16: Under söndagen angreps demonstranter och polis med våld. Händelsen har fått stor uppmärksamhet i lokalsamhället och i media. Berättigad kritik mot polisen har framförts.

 • Kampanjen mot brott i nära relationer fortsätter

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-16: Lagom till jul startar Polisen på nytt sin informationskampanj om brott i nära relationer. Syftet med kampanjen är att uppmärksamma brotten och få fler att anmäla, så att mörkertalen minskar.

 • Polisens volontärer är aktiva i Norrköping

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2013-12-16: Vi är mitt i den intensiva julhandeln. Detta medför alltid en ökad brottslighet. Polisen i Östergötland har därför för första gången tagit initiativet till att starta volontärverksamhet för att stärka det brottsförebyggande arbetet.

 • Nytt nummer för att anmäla försvunna barn

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-16: Den 16 december införs journumret 116 000 för att anmäla försvunna barn. Numret är gemensamt inom EU och tillgängligt dygnet runt.

 • 28 gripna vid våldsamt upplopp i Kärrtorp

  Polismyndigheten i Stockholms län 2013-12-15: En manifestation i Kärrtorp centrum angreps vid lunchtid och i samband med angreppet och ett våldsamt upplopp mot polis greps 28 personer. Fyra personer varav två poliser är förda till sjukhus.

 • Mord i Bollnäs den 14 december

  Polismyndigheten i Gävleborgs län 2013-12-15: Strax före 18.00 lördagen den 14 december kom ett larm in till Polisen via SOS om att tre personer var skadade vid en sjö i Bollnäs.

 • Receptioners öppettider under jul- och nyår

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2013-12-13: Under jul- och nyårshelgerna har polisens receptioner i Jämtlands län i vissa fall förändrade öppettider. För aktuella öppettider, se polisstationssidorna (länk nedan).

 • Satsning mot inbrott i juletider

  Polismyndigheten i Stockholms län 2013-12-13: Storhelger innebär ofta en ökad risk för inbrott. Många är bortresta och husen står tomma. Vad gör Polisen i Stockholm för att motverka detta och varför är det viktigt att skriva en inventarieförteckning?

 • Nytt åtgärdspaket mot långa kötider på 114 14

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-13: Efter att Polisens kontaktcenter, PKC, dragits med långa kötider under hösten, har nu Rikspolisstyrelsen, RPS, tillsammans med polismyndigheterna, enats om att tillsammans arbeta med ett större åtgärdspaket under 2014.

 • Långa handläggningstider för vapenlicens

  Polismyndigheten i Örebro län 2013-12-13: Handläggningstiden för vapenlicenser är för närvarande lång och i vissa fall kan en licensansökan ta många veckor att behandla. Därför är det viktigt att vara ute i god tid med ansökan.

 • Förundersökning om mord i Köping läggs ner

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-12-13: Förundersökningen om mord på en kvinna i 30-årsåldern som anträffades avliden i september i Köping kommer att läggas ner av åklagaren.

 • Julen kan innebära objudna gäster

  Polismyndigheten i Stockholms län 2013-12-13: Nu står julen för dörren och många ändrar sina vanor. Är du ute i julhandeln är det viktigt att se upp för ficktjuvar och reser du bort finns det flera saker du kan göra för att minska risken att drabbas för inbrott.

 • Skydda dig mot ficktjuvar i julhandeln

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-12-13: Så här i jultider är det mycket människor i rörelse i köpcenter och i city. Stora folksamlingar drar ofta till sig ficktjuvar. Här är tips på hur man minska risken att bli utsatt för fickstölder.

 • Marijuana en av de mest använda drogerna

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-13: Suget efter droger och handeln av knark via internet fortsätter att öka i Sverige. Det visar en ny rapport över drogsituationen mellan 2010 – 2012 av Rikskriminalpolisen och Tullverket.

 • Riktad trafikinsats i Norrköping mot mängdbrott

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2013-12-13: Under torsdagskvällen och natten gjorde Polisen i Norrköping en insats i trafiken med mängdbrottsinriktning. Resultaten lät inte vänta på sig.

 • Särskild satsning i julhandeln i Göteborg

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2013-12-12: Under veckorna 49-51 pågår en särskild brottsförebyggande satsning i Göteborg city. Fokus ligger på att förebygga fickstölder och stölder ur fordon, problem som brukar öka veckorna före jul när många människor rör sig ute på stan.

 • Stormvarning under torsdag kväll i Västernorrland

  Polismyndigheten i Västernorrlands län 2013-12-12: Polisen vill informera allmänheten om att SMHI har utfärdat en vädervarning klass 3 gällande stormbyar avseende Västernorrland och Jämtland under torsdag kväll och natt.

 • Relationsvåldscentrum vann europeiskt pris

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-12: Relationsvåldscentrum i Stockholm, där Västerortspolisen ingår, blev på onsdagen prisade som bästa brottsförebyggande verksamhet i Europa.

 • Undvik tjuven i juletid

  Polismyndigheten i Hallands län 2013-12-12: I julrushen ökar trängseln i butiker och köpcentrum. Det är extra viktigt att vara vaksam och observant på ficktjuvar. Polisen arbetar med hög synlighet i juletid, särskilt i julhandeln.

 • Lucia inte längre en särskild "fyllehelg"

  Polismyndigheten i Södermanlands län 2013-12-12: Luciahelgen är sedan flera år inte längre den tidpunkt för utpräglat "ungdomsfylleri" som den fortfarande kan ha rykte om sig att vara. Dessvärre är dock langningen av alkohol bland ungdomar generellt ändå hög, alla helger och skollov

 • Fynd av vapen och narkotika efter insats

  Polismyndigheten i Skåne 2013-12-11: Under eftermiddagen på onsdagen genomfördes en insats i en lokal med kopplingar till mc-miljön på Fortunavägen i utkanten av Malmö. I lokalen anträffades både narkotika och vapen.

 • Polisen viktig pusselbit i arbetet mot ungdomars drogmissbruk

  Polismyndigheten i Örebro län 2013-12-10: Varje år delas ett pris ut för Årets förebyggande kommun. I år gick priset till två samverkande kommuner; Karlskoga och Degerfors kommun. Pristagarna vill noga påpeka att priset är resultat av förstklassig samverkan, där Polisen är en mycket viktig part.

 • Två nya chefer hälsas välkomna till Polismyndigheten i Gävleborgs län

  Polismyndigheten i Gävleborgs län 2013-12-10: Margit Strid tillträder sin ordinarie chefstjänst för Polisområde Södra den 1 januari 2014. Hon svarar på tjänsten redan idag. Chef kommunikationsenheten Peter Drake tillträdde sin tjänst måndagen den 9 december 2013.

 • Temadag: Narkotika, Polisen medverkar i Sveriges Radio

  Polismyndigheten i Norrbotten 2013-12-09: Onsdag den 11 december medverkar Polisen i Norrbotten i Sveriges Radio i en temadag om narkotikabruk bland ungdomar.

 • Realistiskt när piketen övade gisslansituation

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2013-12-09: Två beväpnade miljöaktivister tar sig in på Preemraffs raffinaderi i Göteborgs hamn. En anställd tas som gisslan. Polisens förhandlare ska förmå gisslantagarna att ge upp frivilligt.

 • Grov misshandel i Söderhamn 8 december

  Polismyndigheten i Gävleborgs län 2013-12-09: Den 52-åriga mannen var ute på sin tomt när han blev skjuten. Efter att han blev skjuten tillkallade han själv på ambulans med hjälp av anhörig. Hans tillstånd är stabilt och han vårdas på sjukhus.

 • Prisutdelning påverkar trafiken

  Polismyndigheten i Stockholms län 2013-12-09: Nobelprisutdelningen kommer att påverka framkomligheten i centrala Stockholm främst under eftermiddagen och kvällen tisdagen den 10 december. Undvik i möjligaste mån att åka bil. Även buss- och yrkestrafiken påverkas.

 • Avstå från alkohol i trafiken

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-06: Att sätta sig bakom ratten när man druckit är otänkbart för många. Med alkohol i kroppen påverkas omdömet. Veckan runt Lucia genomför polisen extra många nykterhetskontroller.

 • Nattvandrande föreningar rapporterar om lugn stämning på Karlskronas gator

  Polismyndigheten i Blekinge län 2013-12-06: Två oroliga kvällar och inte en enda stökig. Nu har nattvandrande föreningarna ställt samman sina upplevelser efter året. Två tredjedelar av kvällarna betraktas som lugna, en tredjedel som livfulla. Denna bild bekräftas av Polisens anmälningsstatistik.

 • Polisen i Skaraborg på Facebook

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2013-12-06: Polisen i Västra Götaland har utökat sin närvaro i sociala medier och har sju olika sidor på Facebook och sex konton på Twitter. Senast i raden är Polisen Östra Skaraborg som under hösten provat att använda Facebook för sin kommunikation med allmänheten.

 • Man anhållen för försök till mord

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-12-06: En 35-årig man hemmahörande i Jönköpings län anhölls skäligen misstänkt i sin utevaro den 27 november för försök till mord. Under gårdagen greps han i Jönköping och efter förhör kvarstod anhållandet.

 • Trafikproblem i Gävleborgs län

  Polismyndigheten i Gävleborgs län 2013-12-06: Polismyndigheten i Gävleborgs län uppmanar trafikanter i Hälsingland att stanna hemma om de kan. Vägarna snöar igen och snöröjarna arbetar så fort de kan. För information om läget ring 113 13.

 • Längre svarstider på 114 14

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-05: Just nu kan det vara längre väntetider än vanligt på Polisens telefonnummer för icke-akuta ärenden, 114 14. Det beror framförallt på att antalet samtal har ökat samtidigt som flera av samtalen kräver längre handläggningstid än tidigare.

 • Stormen Sven är på väg in över Kronoberg

  Polismyndigheten i Kronobergs län 2013-12-05: En ny storm som döpts till Sven kommer att dra in över Kronobergs län under natten till fredagen med kraftigt blåst samt snöfall. Allmänheten uppmanas hålla sig uppdaterade via olika hemsidor samt lyssna på lokalradion om väderläget.

 • Person gripen misstänkt för grovt bedrägeri

  2013-12-05: Polisen har idag den 5 december 2013 gripit en person som under en tid varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri i den pågående utredningen kring Svenska Bolagsbasen AB.

 • Brottsförebyggande arbete av supporterpoliser i Gävle

  Polismyndigheten i Gävleborgs län 2013-12-05: Supporterpolisen vid Polismyndigheten i Gävleborgs län har lyckats i sitt brottsförebyggande arbete genom att hitta och beslagta så kallade ”bangers” och rökfacklor som på senare tid anträffats vid idrottsevenemang.

 • Varning för storm och snöfall

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-05: SMHI varnar för kraftigt snöfall och storm i södra och mellersta Sverige. Väderutvecklingen kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden