Nyheter från hela landet

Här visas nyheter från alla polismyndigheter.

 • Mycket trafik väntas vid Rolling Stones-konsert

  2014-06-30: På grund av att The Rolling Stones spelar på Tele2 arena på tisdagen väntas mycket trafik. Polisen avråder från bil till området.

 • Polisen i seminarium

  2014-06-29: Almedalsveckan 2014 har startat och polisen kommer under veckan att vara delaktig i flera seminarium.

 • Polisen i seminarium - program måndag 30 juni

  2014-06-29: Almedalsveckan 2014 har startat och polisen kommer under veckan att vara delaktig i flera seminarium.

 • Trafikbegränsningar i Visby innerstad

  2014-06-29: Almedalsveckan 2014 kommer att slå alla tidigare besöksrekord. Region Gotland räknar med över 25 000 besökare under veckan. På grund av det kommer Almedalsområdet att vara avstängt för fordonstrafik under vissa tider.

 • Lördagen förlöpte som förväntat

  2014-06-28: Polisen förväntade sig att åsiktsyttringar skulle ställas mot varandra på lördagskvällen i Visby.

 • Lördagen förlöpte som förväntat

  2014-06-28: Polisen förväntade sig att åsiktsyttringar skulle ställas mot varandra på lördagskvällen i Visby.

 • Drönare allt vanligare vid evenemang

  2014-06-28: Teknisk och operativ verksamhet med obemannade luftfartyg, så kallade drönare, i Sverige ska, beroende på dess utformning och användning, godkännas av Transportstyrelsen.

 • Två allmänna sammankomster i Visby under lördagen

  2014-06-28: Almedalsveckan startar inte förrän imorgon men polisens förstärkning inför veckan arbetar redan under lördagen med de två arrangemang som är tillståndsgivna.

 • Drönare allt vanligare vid evenemang

  2014-06-28: Teknisk och operativ verksamhet med obemannade luftfartyg, så kallade drönare, i Sverige ska, beroende på dess utformning och användning, godkännas av Transportstyrelsen.

 • Två allmänna sammankomster i Visby under lördagen

  2014-06-28: Almedalsveckan startar inte förrän imorgon men polisens förstärkning inför veckan arbetar redan under lördagen med de två arrangemang som är tillståndsgivna.

 • Lättare att nå Polisen via telefon 114 14

  2014-06-27: Nu går det lättare och snabbare att nå fram till Polisens kontaktcenter, PKC. Anledningen är Polisens åtgärdspaket som nu fått en markant effekt på tillgängligheten.

 • Polisen: Identitetskapningarna största hotet

  2014-06-27: Någon annan stjäl ens identitet är i särklass det värsta hotet när det gäller brott som är av systematisk karaktär, enligt en ny rapport från Nationellt bedrägericenter, NBC. Rapporten ger en ny lägesbild över bedrägeribrottsligheten i Sverige.

 • Bättre koll på skärgård genom samverkan

  2014-06-27: Ur Sambandet: För sjöpolisen är det viktigt med synlighet och tillgänglighet samt att bygga nätverk med lokalbefolkningen, eftersom de inte kan vara på plats i hela skärgården.

 • Hon hjälper grannar att agera mot våld

  2014-06-27: Polisen vill göra det enklare för alla som misstänker att en granne blir misshandlad, men inte vet hur de ska agera. Tidningen Svensk Polis ringde upp Nina Rung på Polisens familjevåldsenhet på Söderortspolisen i Stockholm, som står bakom "Huskurage".

 • Många inbrott i centrala villaområden

  2014-06-27: Sedan i mitten av februari har det varit ett tjugotal inbrott i villor i områdena Svartbäcken och Fålhagen. Inbrotten har ägt rum nattetid och även om det varit personer hemma. Inbrotten har även skett i larmade hus.

 • Almedalen: Så ska medborgarna påverka

  2014-06-26: Hur ska Polisens mål sättas, kommuniceras och följas upp lokalt nära medborgarna och på ett sätt som engagerar medarbetarna? Genomförandekommittén välkomnar till ett seminarium i Almedalen om den nya Polisen.

 • Polisens bästa tips inför festivalerna

  2014-06-26: Musik, socialt umgänge och brott. För de flesta är festivalen sommarens höjdpunkt – för andra blir den ett tråkigt minne för livet. ”Det är oftast alkohol som får folk att misshandla varandra och begå sexualbrott”, säger polisen Erik Thulin.

 • Personerna bakom 114 14

  2014-06-26: Dygnet runt, alla dagar om året svarar någon av operatörerna på Polisens kontaktcenter (PKC) i Norrbotten, Västmanland, Stockholm, Jönköping, Västra Götaland, Skåne eller Halland på ditt samtal om du ringer 114 14.

 • Polisstationen på Bråvalla Festival är öppen

  2014-06-25: Idag klockan 12.00 öppnade polisstationen på Bråvalla Festivalområde. På plats kan besökare bland annat anmäla brott och tala med utredare. Polisstationen ligger i närheten av Rockmarket.

 • Polisen deltar i Pride - under egen banderoll

  2014-06-25: Prideparaden lockar många deltagare och besökare. Stockholm Pride Parad är Skandinaviens största Prideparad och arrangören uppskattar att ungefär 60.000 personer kommer att medverka och gatorna kantas av 600.000 åskådare.

 • Nya polismyndigheten satsar på bostadsinbrotten

  2014-06-24: 100 bostadsinbrott i veckan. Södra Sverige är en utsatt region när det gäller bostadsinbrott och därför har Polisens nationella operativa ledningsgrupp nu gett Region Syd ett sakkunniguppdrag mot bostadsinbrott.

 • Se upp för bedragare på Blocket

  2014-06-24: Polisen i Jämtland har under de senaste dagarna fått in anmälningar och tips med koppling till oseriösa annonser på Blocket

 • Kroppen i Kumlamordet illa tilltygad

  2014-06-24: Då Polisen anträffade kroppen av den avlidna kvinnan i Hällabrottet utanför Kumla visade det sig att den var illa tilltygad och i delar. Samtliga kroppsdelar har dock anträffats.

 • Narkotika och pengar i beslag i Angeredssatsning

  2014-06-24: Ett flertal gripna och cirka 60 anmälningar om narkotikabrott. Dessutom ett par kilo marijuana och över hundratusen kronor i beslag. Det blev resultatet av Polisens satsning mot den öppna narkotikaförsäljningen i Hammarkullen.

 • Polisens presstjänst under Bråvalla Festival

  2014-06-24: Bråvalla Festival pågår 26-28 juni. Polisen har presstalesmän på plats dygnet runt under festivalen.

 • Två anmälningar om våldtäkt i Vetlanda

  2014-06-23: Under helgen har det kommit in två anmälningar om våldtäkt i Vetlanda. Polisen har inlett förundersökning i båda fallen. I sitt arbete med att få en så klar bild som möjligt över vad som hänt, så vill Polisen få in tips.

 • Samordningsregister ska hitta seriebedragare

  2014-06-23: Ett samordningsregister baserat på kontonummer som förekommer i bedrägeriärenden väntas spara mycket tid för landets utredare. Nu har ett pilotprojekt startats i Stockholm, Västra Götaland och Halland.

 • Med nöjeslivet kom trafikinfarkten

  2014-06-23: Ur Sambandet: Sedan Tele2 Arena byggdes tvingas trafikpolisen i Söderort att hantera en stor trafikinfarkt i området varje gång det är ett stort evenemang på någon av Globenområdets arenor.

 • ”Vi måste bli bättre på att anpassa vår närvaro”

  2014-06-23: Ur Sambandet: Hans Örtendahl har jobbat som evenemangspolis i drygt ett och ett halvt år. När Sambandet träffar honom står han bakom Djurgårdsklacken på Tele2 Arena. Klacken har precis dragit igång en ramsa som ekar över planen.

 • "Det är ett skönt avbrott från vardagen"

  2014-06-23: Ur Sambandet: Fia Mjörning jobbar som ingripandepolis i Globens närpolisområde. I maj flyttade hela närpolisstationen in i sina nya, egna lokaler i Globen efter att ha huserat i Västberga polisstation i många år, långt bort från sitt ”egna” område.

 • Se upp för oseriösa auktionsförrättare

  2014-06-23: De värderar dina föremål gratis, verkar kunniga och erbjuder kvitto. Men när det är dags för utbetalning är de som bortblåsta. Nu varnar Polisen för bedragarna som tjänar pengar på dödsbon och personliga konkurser.

 • Man gripen efter förhandling

  2014-06-19: Under torsdagskvällen kunde polisen efter förhandling förmå den misstänkte gärningsmannen att lämna byggnaden. Han hade tidigare under dagen gått in i byggnaden i Gamla stan och talat om att han hade ett farligt föremål med sig.

 • Bombhot i centrala Stockholm

  2014-06-19: En man har kommit in till ett kontor och talat om att han har farligt föremål med sig. Det aktuella kontoret och ett närbeläget kontor är utrymt.

 • Livstids fängelse för folkmord i Rwanda

  2014-06-19: Hovrätten fastställer tingsrättens dom i Rwanda-målet och dömer en 55-årig man till livstids fängelse för folkmord. Brottet begicks i Rwanda 1994 och har kallats det allvarligaste som svensk polis någonsin utrett.

 • Ta det lugnt och försiktigt i midsommartrafiken!

  2014-06-19: Midsommaren är en av årets största trafikhelger. Om alla bilister tar det lugnt ute på vägarna och kommer ihåg att hålla avstånd och hastighetsbegränsningar minskar olycksrisken mycket

 • Två misstänkta efter stort alkoholbeslag

  2014-06-19: Ett par män som bar stora kartonger till och från ett förråd i Västerort väckte polisens misstankar. Misstankarna visade sig vara befogade – i förrådet hittades stora mängder alkohol och tobak som polisen tror skulle säljas vidare till ungdomar.

 • Trafikkontroll gav resultat

  2014-06-19: Polisen genomförde i förra veckan en stor trafikkontroll utanför Gävle. Insatsen som gjordes tillsammans med tullen gav bra resultat, visar en sammanställning som nu är klar.

 • Åldringsbrott i Arboga på väg att klaras upp

  2014-06-19: Tre grova stölder från ett äldreboende i Arboga är på väg att klaras upp. En kvinna i 45-årsåldern, som har arbetat på boendet, har i förhör erkänt att hon har stulit bland annat guldsmycken från de boende.

 • Semester och högtryck för fakturabedrägerier

  2014-06-19: Runt hörnet väntar i de flesta fall semesterledigheterna och det innebär förstås att er ordinarie personal tar en välförtjänt ledighet. Tyvärr innebär detta även högsäsong för fakturabedrägerier när vikarier och annan tillfällig personal tas in.

 • Ändrade tider för receptionen i Hallstahammar i sommar

  2014-06-19: Vecka 29-30 har polisstationen i Hallstahammars reception stängt för besökare. ”Receptionen stänger tillfälligt, men Polisens övriga verksamhet i Kolbäcksdalen fortsätter enligt våra normala rutiner”, säger Fredrik Degerman, biträdande näpochef i Västerås

 • Årets polisstipendier har delats ut

  2014-06-19: Barnförhörsmetodik, metoder för cykelpatrullering och verktyg för ökat förtroende för polisen hos invandrargrupper, det är några ämnen bland de studieresor som kommer att ske under året till Norge, Holland, England och USA tack vare polisstipendierna.

 • Hårda domar i uppmärksammat bedrägeriärende

  2014-06-18: Idag föll domen i det stora bedrägeriärende som utretts inom ramen för projekt Draupner sedan hösten 2012. Det blev hårda straff för de tre huvudmännen.

 • "Poliser förtjänar bra betalt"

  2014-06-18: Poliser och polisanställda förtjänar en så hög lön som möjligt. Jag vill se en högre ingångslön. Jag har jobbat inom polisen i över 32 år. Jag vet vilka risker och påfrestningar polisyrket innebär.

 • Härnösand - inga pass kan utfärdas idag 19 juni

  2014-06-18:

 • Tipsa öppet öga

  2014-06-18: Öppet öga är en informationskampanj för att uppmärksamma allmänheten på fridlysningen av hotade arter och be om hjälp att rapportera om man ser något konstigt.

 • Polisens arbete under midsommar

  2014-06-18: Om några dagar är det midsommar och många kommer att bege sig ut på vägarna för att resa till släkt och vänner för att fira. Polisen satsar på att hålla nere tempot och antalet olyckor i trafiken.

 • Polisen tog vapen och narkotika i beslag

  2014-06-18: Efter en tids spaning och kartläggning genomförde polisen i Norrbotten en större insats i länet under tisdagen. Under insatsen gjordes fynd av vapen, ammunition och narkotika.

 • Strandvärdar skapar trygghet och säkerhet

  2014-06-18: Solen skiner och badgästerna börjar fylla de halländska stränderna. Men det är inte bara sol och bad som lockar – om du har med dig värdesaker till stranden ska du inte lämna dem utan uppsikt.

 • Rättegång mot misstänkt förskolepedofil

  2014-06-18: I dag inleds rättegången mot den 21-årige man som i förra veckan åtalades för flera grova våldtäkter mot barn och grova sexuella övergrepp mot barn på en förskola i Högsby kommun.

 • Nu inför Polisen polis-sms

  2014-06-18: Trettio procent av de polisanmälningar som anmäldes via Internet förra året var i behov av kompletteringar. Men när Polisen ringde upp anmälaren för att få svar på sina frågor var det flera som inte svarade. Skälet tros vara Polisens skyddade nummer.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden