Nyheter från hela landet

Här visas nyheter från alla polismyndigheter.

 • Systemtekniska fel på passtationer i Västerås och Köping

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-04-25: Just nu har vi systemtekniska fel på våra passtationer i Västerås och Köping. Det innebär att det inte är möjligt att ansöka om pass just nu.

 • Hej tonårsförälder!

  Polismyndigheten Värmland 2014-04-25: I undersökningar har man sett att de flesta tonårsföräldrar tror att de kan påverka sin tonåring genom att prata om alkohol i tonåren. Och det stämmer.

 • Pressträff idag klockan 13.00 i Norrköping

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-04-25: På den ordinarie pressträffen idag kommer Norrköpings områdeschef Anne Asp berätta om det fortsatta arbetet gällande händelserna i Hageby.

 • Var uppmärksam när du köper cykel privat

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-04-25: Kvitto, gällande garanti och lås på cykeln är inget bevis för att den inte är stulen. I Halmstad utreds sedan en tid flera olika bedrägerier i samband med cykelförsäljningar. De visar att du ska vara extra uppmärksam när du köper cykel privat.

 • Förundersökning mot rånare inledd

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-24: Polisen har startat en förundersökning angående förberedelse till rån mot de två män som satt i ett falskskyltat alternativ stulen bil på Hantverkargatan i närheten av Södra Agnegatan vid 16.30.

 • Polisens fortsatta arbete i Hageby

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-04-24: Två personer har hämtats in till förhör, ytterligare husrannsakningar har genomförts och fler beslag har tagits.

 • Starta Grannsamverkan i Falkenberg

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-04-24: Måndagen den 28 april kl. 18.00 är du välkommen till polishuset i Falkenberg. Då är det informationsmöte för dig som funderar på att starta Grannsamverkan.

 • 146 fartsyndare rapporterade i Jämtland under hastighetsveckan

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-04-24: Under vecka 16 genomfördes en nationell trafiksäkerhetsvecka med fokus på hastighetskontroller. Totalt rapporterades 146 personer i Jämtlands län som kört för fort.

 • Tolv personer åtalas för grovt narkotikabrott

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-24: Åtal har på torsdagen väckts mot tolv personer för grovt narkotikabrott och narkotikabrott. Åtalet gäller försäljning av kokain i Storstockholmsområdet under sensommaren och hösten 2013 av ett nätverk av personer baserade i Hässelby-Vällingby.

 • Är du orolig inför 1 maj?

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-04-24: Polisen förbereder sig för att kunna säkerställa ordningen i Jönköping den 1 maj. För att möta de frågor och den eventuella oro som finns hos boende i staden bjuder Polisen in till samtal med allmänheten och en chatt.

 • Beatrice Ask besökte polisen i Södra Järva

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-24: Polisen i Södra Järva fick på onsdagen besök av justitieminister Beatrice Ask (M) som ville höra mer om polisarbetet i området, men också om förstärkningen av 29 poliser, insats Fenix. Dessutom träffade hon ungdomsföreningen Tro, Hopp och Kärlek.

 • Försvars- och Blåljusdag i Jönköping lördagen den 26 april

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-04-23: Lördagen den 26 april genomförs en försvars- och blåljusdag i centrala Jönköping. På och i anslutning till Hovrättstorget kommer ni mötas av medarbetare och fordon från Polisen, Försvarsmakten, Räddningstjänsten och Landstinget.

 • Det fortsatta arbetet i Hageby

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-04-23: Polisen i Östergötland har ett långt utredningsarbete framför sig. Det var många personer inblandade i måndagens händelse. En mängd förhör kommer nu hållas de kommande veckorna.

 • Många beslag vid tobakskontroller

  Polismyndigheten i Skåne 2014-04-23: Under årets första månader har ungefär 40 tobakstillsyner gjorts i butiker i Malmö och i drygt hälften av fallen har oegentligheter konstaterats.

 • Många ungdomar är alltför berusade

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-04-23: En av poliserna som är ute bland ungdomarna i valborg är närpolisen Mattias. En viktig del i jobbet är att förhindra langning och att ungdomar dricker sig berusade. Hans bästa råd till alla som ska fira är - bli inte för berusade och ta hand om varandra.

 • Hjälp för att våga vittna

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-23: Artikel ur Sambandet: Ett bra vittnesmål kan vara avgörande i många rättegångar men för att våga vittna mot sin partner eller mot kriminella gäng kan man behöva hjälp. I Södertörn arbetar polisen och ideella krafter för att stödja vittnen.

 • Kungörelse

  Polismyndigheten i Gävleborgs län 2014-04-22: Polismyndigheten i Gävleborgs län, Polisområde södra Gävleborg söker ägare till följande föremål som beslagtagits. Gods enligt 1974 års stöldgodslag, EJ hittegods.

 • Alla ska få säga sin åsikt på 1 maj

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-04-22: Vid det här laget vet redan många att Svenskarnas Parti manifesterar i Jönköping den 1 maj. Det kommer, likt förra året, innebära motdemonstrationer och Polisens jobb blir att se till att alla kan få sin grundlagsskyddade rätt att säga sin åsikt.

 • Pressmeddelande angående utredningen om hakkorsen

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-04-22: Polisen fortsätter att utreda händelserna i Piteå och Luleå där någon eller några har hissat en flagga respektive banderoll med hakkors under helgen.

 • Sammanfattning av påskfirandet i Jönköping

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-04-20: En intensiv och arbetsam påskhelg utan större ordningsproblem eller olyckor. Så sammanfattar Polisen i Jönköping sitt arbete under motormässan på Elmia.

 • Varma bilar en plåga för djur

  Polismyndigheten i Skåne 2014-04-19: Polisen vill informera om riskerna med att lämna din hund i en varm bil.

 • Utredningen om försvunnen flicka fortsätter

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-18: Fram till klockan 12 på Långfredagen fanns en patrull på parkeringen vid butiken på Frihetsvägen i Jakobsberg för att ta emot tips från dig som har uppgifter att lämna om händelsen där en flicka kan ha blivit intvingad i en silvrig mindre bil.

 • Fyra misstänkta åtalas efter omfattande narkotikautredning

  Polismyndigheten i Kronobergs län 2014-04-17: Efter en omfattande polisutredning åtalas två män och två kvinnor vid Växjö tingsrätt misstänkta för grovt narkotikabrott samt grovt smugglingsbrott. De fyra misstänks för hantering av kokain som på ett annorlunda sätt smugglats in i Sverige.

 • Drottning Silvia besökte Origo

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-17: På tisdagen besökte Drottning Silvia Origo, ett resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck. Polisen på plats, Lennart Stenhammar, var en av de som tog emot Drottningen.

 • Insats försvårar för kriminella på väg

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-17: Den tredje av flera planerade trafikinsatser vid infartslederna in till city har genomförts. Insatsen försvårar för kriminella att medföra bland annat vapen och narkotika till city och genom att kriminella stoppas får vi också en säkrare trafikmiljö.

 • Polisen på muslimska familjedagarna

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-17: Under påskhelgen är det dags för de muslimska familjedagarna på Stockholmsmässan i Älvsjö och Stockholmspolisen kommer att finnas där för att berätta om polisyrket och polisens verksamhet.

 • Fotbollsderby på Tele2 Arena

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-17: Onsdagen 16 april med start klockan 19.05 spelas det första fotbollsderbyt för säsongen på Tele2 Arena mellan Djurgården och AIK. AIK:s supportrar kommer att samlas vid Medborgarplatsen för att sedan marschera ut till arenan.

 • Samverkansmöte kring Skäggetorp

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-04-17: Veckovisa avstämningsmöten via telefon, extra öppet allaktivitetshus och nattvandring under påsken, extra synlig polis. Det är några av de konkreta åtgärder som diskuterades under onsdagens samverkansmöte i Skäggetorp.

 • Barnahus visas upp för Polisriksdagen

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-16: Barnutredningar och Stockholms nya Barnahus är mycket aktuella samtalsämnen. Montern som sattes upp i samband med årets Polisriksdag blev välbesökt och arbetet inför invigningen är i full gång.

 • Polisen efterlyser tips om brand på Dalbo

  Polismyndigheten i Kronobergs län 2014-04-16: Under natten till onsdagen brann en bil som fanns i anslutning till Coop – butiken vid Dalbo centrum i Växjö. Strax innan branden upptäcktes hade ett bombhot rings in till SOS Alarm om att det skulle ”smälla” på Dalbotorg i Växjö.

 • Unikt åtal väcks vid Helsingborgs tingsrätt

  Polismyndigheten i Skåne 2014-04-16: På handelssidor på det så kallade dolda internet saluförs droger, vapen, utrotningshotade djur och beställningsmord. Efter intensivt spanings- och utredningsarbete väcks i dag åtal mot två män, misstänka för omfattande narkotikaförsäljning på internet.

 • Polisen arbetar för en trygg och säker påsk

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-04-16:

 • Polisens insatser under påsken

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-04-16: Under påskveckan har polisen nationell trafiksäkerhetsvecka. I Norrbotten innebär det även att polisen kommer att ha trafiksäkerhetskontroller i fjällen. Både bilar och skotrar kommer att kontrolleras.

 • Tips inför fjällvistelsen

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-04-15: Så här i påsktider är det högsäsong för turister i den norrbottniska fjällvärlden. Fjällvädret kan vara omväxlande och därför är det viktigt att vara väl förberedd när man visats i fjällen.

 • Tänk på hastigheten i påsktrafiken

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-15: Påsklovsveckan brukar innebära intensiv trafik och polisen ökar därför bland annat hastighetsbevakningen. För att minska risken för trafikolyckor är det viktigt att minska farten och hålla avstånd till bilen framför.

 • Föräldramötet Underbara Ungdomar 2014

  Polismyndigheten Gotland 2014-04-15: Årets upplaga av föräldramötet Underbara Ungdomar är ett av flera viktiga och givande samverkansprojekt Polisen har tillsammans med regionen, dvs. skola, fritid och socialtjänsten samt försäkringsbranschen m. fl.

 • "Det gäller att hitta de rätta vägarna"

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-15: Ur Sambandet: Insatschef Niclas Andersson hoppas att Insats Fenix kan skapa trygghet.

 • Kör försiktigt i påsktrafiken!

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-04-15: Påsken är en av våra största trafikhelger och Polisen i Jämtlands län önskar alla trafikanter en trevlig och trafiksäker påsk!

 • Alla ska kunna vara ute på Jönköpings gator 1 maj

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-04-14: Polisen förtydligar sina uttalanden om råd till allmänheten inför 1 maj.

 • Hemmapremiär i Superettan på Tele2 Arena

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-14: Hammarbys hemmapremiär är mot Degerfors klockan 19.20 på Tele2 Arena. Hammarbys supportrar kommer marschera från Medborgarplatsen ut till till arenan.

 • Hund avlivad i samband med omhändertagande

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-04-14: Polisen avlivade på måndagsmorgonen en hund på Jenny Linds väg i Uppsala. Händelsen inträffade i samband med att hundens ägare, som var anhållen i sin frånvaro, skulle gripas.

 • Håkan Sandahl ska utveckla Polisens hatbrottsarbete

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-04-14: Håkan Sandahl, länspolismästare vid Polismyndigheten i Jönköpings län, har av rikspolischefen Bengt Svenson fått ansvaret att utveckla Polisens arbete med att bekämpa hatbrott.

 • Polisens trafikövervakning inför påsk

  Polismyndigheten i Gävleborgs län 2014-04-14: Påsklovsveckan brukar innebära intensiv trafik och polisen ökar därför bevakningen. På en av länets vägar stängs ett körfält av för att förhindra trafikolyckor.

 • Förändrade öppettider i påsk

  Polismyndigheten Värmland 2014-04-14:

 • Hög hastighet och lösgrus farligt för MC-åkare

  Polismyndigheten i Kronobergs län 2014-04-14: Våren har varit ovanligt tidig i år, och allt fler motorcyklar syns på våra vägar. I april skjuter antalet döda och svårt skadade i höjden.

 • Är du en säker cyklist?

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-14: Våren är här och allt fler väljer att ta cykeln till jobbet. Det är både miljövänligt och bra för hälsan – förutsatt att vi alla tar hänsyn till varandra i trafiken.

 • Hallandspolisen spanar mot sexköpare

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-04-14: Polisen i Halland intensifierar arbetet mot personer som köper sex i länet. Den nya inriktningen gav resultat direkt. Häromdagen greps en man på ett hotell misstänkt för köp av sexuell tjänst.

 • Fotbollsupportrar marscherar till arena

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-14: Vid två tillfällen under veckan samlas fotbollssupportrar för att marschera till Tele2 Arena. Vid båda tillfällena begränsas framkomligheten på Söder, Skanstullsbron och Gullmarsplan.

 • Kungörelse enligt 1974:års stöldgodslag

  Polismyndigheten i Gävleborgs län 2014-04-14: Polismyndigheten i Gävleborgs län, Polisområde Norra söker ägare till föremål som beslagtagits i Hudiksvall och Ljusdal, enligt 1974 års stöldgodslag, ej hittegods.

 • Ny EU-dom hotar utredningar av barnporr

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-11: Utredningar av narkotikabrott, grova våldsbrott och it-relaterade brott som groomning riskerar att försvåras. I tisdags fastslog EU-domstolen att datalagringsdirektivet är ogiltigt, vilket kan få konsekvenser för polisens tillgång till trafikdata.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden