Nyheter från hela landet

Här visas nyheter från alla polismyndigheter.

 • Polisen söker vittnen

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-04-11: Polisen i Jämtlands län har de senaste dagarna fått in ett flertal anmälningar om inbrott i uthus/bodar i trakterna av Häggenås.

 • Polisövning i Upplands Väsby

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-10: Den 11 april genomför Stockholmspolisen en övning i Särskild Polistaktik, SPT, i Centrala Upplands Väsby.

 • Nu samlas de goda krafterna i Skäggetorp

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-04-10: På onsdagsförmiddagen den 9 april träffades företrädare för polisområde Linköping och kommunledningskontorets säkerhetsgrupp på Linköpings kommun. På dagordningen stod bland annat den senaste tidens händelser i Skäggetorp.

 • 14 personer frihetsberövad efter planerad insats i Malmö

  Polismyndigheten i Skåne 2014-04-10: En planlagd insats i operation Olivia genomfördes tidigt på onsdagsmorgonen den 9 april 2014.

 • 500 hushåll i Tensta testas med Märk-DNA

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-10: Igår fick 500 hushåll i Tensta möjlighet att märka upp värdesaker i sina hem, i syfte att minska antalet inbrott i området.

 • Fokus på unga och riskhelger - i samverkan med Malmö stad

  Polismyndigheten i Skåne 2014-04-10: Valborgsmässoafton, midsommar och skolstart är exempel på helger där alkohol och narkotika finns i stora mängder bland unga i Malmö. Polisområde Malmö samverkar med Malmö stad för att minska unga malmöbors utsatthet under dessa riskhelger.

 • ”Att utveckla vårt uppdrag är viktigast”

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-10: En renodling av uppdraget, flera sätt att bli polis och ett större fokus på kärnuppdraget skulle förbättra Polisens resultat inför framtiden. Det menade rikspolischef Bengt Svenson i sitt inledningstal på Polisriksdagen 2014.

 • Integrationsminister Erik Ullenhag besöker Malmöpolisen

  Polismyndigheten i Skåne 2014-04-10: Idag får Malmöpolisens hatbrottsgrupp besök av integrationsminister Erik Ullenhag.

 • Polisen ringer upp vid telefonkö

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-10: Från och med torsdag 10 april kan du som ringer polisen på 114 14 välja att bli uppringd när det är telefonkö, istället för att vänta på svar.

 • Bedragare tar kontakt via dejtingsidor på internet

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-04-10: Polismyndigheten i Västmanland får varje månad in anmälningar om bedrägeri från personer som trott att de har träffat sitt livs kärlek på dejtingsidor på internet. Polisens uppmaning: skicka aldrig pengar till någon du endast har haft internetkontakt med.

 • 23-årig man häktad misstänkt för rån i Hallstahammar

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-04-09: En 23-årig man har häktats misstänkt för rån och övergrepp i rättssak. Händelsen inträffade i Hallstammar i slutet av mars.

 • 23-årig man anhållen misstänkt för grov stöld

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-04-09: En 23-årig man anhölls i går misstänkt för grov stöld. Mannen är misstänkt för ett villainbrott som inträffade utanför Västerås i slutet av förra året.

 • Samarbete viktigt för säkert valår

  Polismyndigheten i Skåne 2014-04-09: Med dubbla val under 2014 så ställs stora krav på ett gott samarbete mellan Polisen och de politiker och partier från länets kommuner som har kampanjarbete under året. Målet är att undvika hot och våld och få ett säkert valår.

 • Bedragare får hårt motstånd

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-08: På 10 år har antalet anmälda bedrägeribrott i Sverige nästan tredubblats och blivit mer avancerade och därmed svårutredda för polisen. På tisdagen invigdes det nationella bedrägericentret (NBC) och sammanslagningen av flera bedrägerirotlar i Stockholm.

 • 34-årig man skjuten till döds vid polisingripande

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-04-08: Vid 04-tiden larmades polis till Viktor Rydbergsgatan i Uppsala med anledning av att en man hotat anhöriga. Polisen fick kontakt med de som blivit hotade och efter anmälningsupptagning om olaga hot sökte polisen efter gärningsmannen i området.

 • Polisens fortsatta arbete

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-04-07: Polisen i Östergötland kommer arbeta i två spår rörande oroligheterna i Linköping. Fortsatt hög närvaro i drabbade områden för att öka tryggheten samt att kontrollera och söka upp personer ur de kriminella nätverken.

 • Att hejda gängbråken kräver fortsatt samverkan

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-04-07: För andra gången på kort tid kritiserar Linköpings kommun polisens insatser mot de kriminella gängen i Linköping.

 • Ny utställning om synen på Polisen

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-07: Varifrån kommer allmänhetens bild av polisen? Vad är det som påverkar den bilden mest? Det får besökarna fundera över i Polismuseets nya utställning.

 • Särskild insats ger fler vapen i beslag

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-04-07: Allt fler vapen tas i beslag av Polisen i Västra Götaland. Under årets första tre månader har 41 vapen beslagtagits inom ramen för den särskilda satsningen Trygg i Göteborg.

 • Misstänkt för mord försätts på fri fot

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-04-07: Den person som sedan 2014-02-13 har varit häktad misstänkt för mord och mordbrand vid Örtagården den 27 juli, kommer under dagen att försättas på fri fot.

 • Var vaksam om du stannar vid vägrenen

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-07: På våren ökar antalet kriminella personer som lurar till sig kontanter eller bensin med hjälp av falskt guld utmed bilvägarna. De ger sken av att behöva hjälp, men rådet från Polisen är att inte stanna om man är osäker.

 • Vet du vad din tonåring gör?

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-04-07: Tisdagen den 8 april arrangerar Polisens ungdomsgrupp, tillsammans med samverkanspartners, en informationsträff i Östersund för föräldrar med barn i högstadie- och gymnasieåldrarna. Informationen handlar bl a om ungas nätvardag och om drogläget i länet.

 • Debattartikel om 1 maj

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-04-05: Länspolismästare Håkan Sandahl skriver i dagens Jönköpings-Posten om Polisens syn på att SvP getts tillstånd för manifestation och om demokratiska rättigheter.

 • Fotboll och demonstration på måndag

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-04: Måndagen den 7 april är det premiär i superettan i fotboll. Då spelar Assyriska mot Hammarby i Södertälje. Djurgården spelar sista matchen i ishockeykvalet till elitserien mot Västerås på Hovet.

 • Black Armys tårta till Gävleborgspolisen

  Polismyndigheten i Gävleborgs län 2014-04-04: AIK:s supporterklubb Black Army i Stockholm skickade på fredagen en smörgåstårta till supporterpolisen Björn Orrsten i Gävle

 • Åtal väckt i människosmugglingsärende

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-04: Två personer har åtalats för grov människosmuggling och försök till grov människosmuggling, respektive medhjälp till grov människosmuggling.

 • Missbruket av pass ska utredas

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-04: Poliser varnar för att svenska pass missbrukas. Nu ska utredaren Ebba Sverne Arvill, från Rikspolisstyrelsen, på Justitiedepartementets uppdrag, ta reda på hur stort problemet är och vad man kan göra åt det.

 • Polisövningar i Rotebro och Upplands Väsby

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-04: Den 7 och 11 april genomför polisen övningar i Rotebro/Gillbo respektive Upplands Väsby/centrum.

 • Sara är återfunnen!

  Polismyndigheten i Blekinge län 2014-04-03: Sara, 10 år, som anmäldes försvunnen från sitt hem i Vilshult utanför Olofström, har återfunnits. Sara hittades av en privatperson i Ryd, och uppges vara vid god vigör.

 • Sara, 10 år, försvunnen från sin bostad i Vilshult

  Polismyndigheten i Blekinge län 2014-04-03: Polisen söker nu efter Sara, 10 år, från Vilshult utanför Olofström, som uppges ha försvunnit från sin bostad under natten.

 • Brand i Fagersta har klarats upp

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-04-03: I tisdags kväll larmades Polis och räddningstjänst till ett obebott hus i Fagersta med anledning av en brand. Händelsen har nu klarats upp. Tre ungdomar har erkänt att de ligger bakom branden.

 • Polisen söker vittnen till brand på Bäckby i Västerås

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-04-03: I tisdags, strax innan klockan 17, inträffade en brand på ett altantak till en bostad på Tackjärngatan på Bäckby. Nu söker Polisen vittnen till händelsen. Kontakta Polisen på 114 14 om du har sett något i samband med händelsen eller har tips att lämna.

 • Besök från Hong Kong på Ungdomssektionen

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-03: Under tre dagar har en delegation från Hong Kong besökt Ungdomssektionen i syfte att lära sig mer om MUMIN-samarbetet.

 • Det gjorde Stockholmspolisen under 2013

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-03: Nu finns myndighetens årsberättelse att läsa. I årsberättelsen ger vi en övergripande och transparent bild av verksamheten.

 • Omfattande bälteskontroller i Stockholm

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-03: Under en vecka, 10-16 mars 2014, hade Polisen i Stockholm och på Gotland en extra satsning för att kontrollera bältesanvändningen. Insatsen var gemensam för hela Europa.

 • Polisbilar i Halland utrustas med hjärtstartare

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-04-03: Poliser i yttre tjänst i Halland har numera hjärtstartare i polisbilarna. De har också utbildats i hjärt- och lungräddning. Satsningen ökar möjligheterna att överleva för den som får hjärtstopp.

 • Ökad kunskap om brott i nära relationer

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-02: Polisen har genomfört en informationskampanj för att uppmärksamma brott i nära relationer och uppmuntra till att anmäla. Resultaten visar att fler fått ökad kunskap om brottstypen och att fler ser sig som utsatta eller vittnen efter att ha sett kampanjen.

 • Nystart för kontaktpoliser i Kungsbacka

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-04-02: Polisen i Kungsbacka tar ett nytt grepp för att utveckla arbetet med kontaktpoliser på skolorna. Sju poliser ska avsätta mer tid än tidigare. I samråd med skolorna ska kontakten mellan polis och ungdomar stärkas.

 • Angående det grova rånet på Jägarvallen

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-04-02: Tidigt i söndags morse klockan 05.27 ringde en anmälare och berättade att en skottlossning inträffat på Jägarvallen i Linköping. Två eller tre gärningsmän hade rånat brottsoffren och sedan flytt i en bil.

 • Nya öppettider i Borlänge

  Polismyndigheten Dalarna 2014-04-02: Från och med den 7 april förändras öppettiderna vid Borlänges reception.

 • Polisen söker fler volontärer

  Polismyndigheten Gotland 2014-04-02: Polismyndigheten Gotland söker fler personer som vill bli en av Polisens volontärer. Om du är över 18 år och vill utföra brottsförebyggande arbete på din fritid i nära samarbete med Polisen är du välkommen på vår informationsträff.

 • Behåll dubbdäcken vid vinterväglag

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-02: Den 15 april är sista dagen då det är tillåtet med dubbdäck, men är det fortfarande vinterväglag eller om det befaras bli halt, får man behålla dubbdäcken på. Bra att veta för dig som ska ut och resa i påsk.

 • Häktningsbeslut hävt för misstänkt för försök till grovt rån

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-04-01: Hovrätten har hävt häktningsbeslutet för den man i 20-årsåldern som föll från en balkong i samband med ett rånförsök. Mannen är försatt på fri fot, men brottsmisstankarna mot honom kvarstår. Han är fortsatt misstänkt för försök till grovt rån.

 • Demonstrationstillstånd för Svenskarnas Parti den första maj

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-04-01: Polisen fick den 17 mars in en ansökan från Svenskarnas Parti gällande en manifestation i Jönköping den första maj i år. I fredags, den 28 mars, godkändes ansökan vilket har väckt känslor hos Jönköpingsbor som ställer frågor och ifrågasätter beslutet.

 • Man anhållen misstänkt för försök till dråp

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-04-01: Den man i 20-årsåldern som angrepp en polispatrull i Arboga i natt har anhållits. Mannen är misstänkt för försök till dråp.

 • Samverkan avgör mot organiserad brottslighet

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-01: Den organiserade brottsligheten utgör ett hot mot samhället och arbetet mot denna brottslighet är prioriterat av Polisen.Rikspolisstyrelsen överlämnar i dag den årliga redovisningen till regeringen om myndighetssamverkan mot grov organiserad brottslighet.

 • Fotbollsmatch på Friends arena

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-03-31: Uppdatering efter matchen på Friends arena mellan AIK och IFK Göteborg.

 • Polisen i Jönköpings län chattade om narkotika

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-03-31: Under två timmar på måndagskvällen, den 31 mars, chattade Polisen i Jönköpings län med allmänheten om frågor kring narkotika.

 • Polismyndigheten i Jönköpings län chattar kring narkotikafrågor

  Polismyndigheten i Jönköpings län 2014-03-31: Under mars månad har Polismydigheten fokuserat på narkotikafrågor genom våra Facebookkanaler och delvis via vår webbplats, polisen.se. Denna satsning avslutas under måndagskvällen, 31 mars, med en chatt kring narkotikafrågor.

 • Pågående polisutredning om dråp

  Polismyndigheten i Skåne 2014-03-31: Helsingborgspolisen arbetar nu intensivt med att lösa en rad brott som inträffade under helgen i Helsingborg. Vittnen söks nu till den tragiska händelsen där en man dog.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden