Nyheter

Här kan du läsa nyheter från hela landet eller från ett specifikt län.

 • Tänk på hastigheten i påsktrafiken

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-15: Påsklovsveckan brukar innebära intensiv trafik och polisen ökar därför bland annat hastighetsbevakningen. För att minska risken för trafikolyckor är det viktigt att minska farten och hålla avstånd till bilen framför.

 • Nya passregler för Turkiet

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-15: Turkiska passpolisen stoppar nu de resenärer med svenska pass som inte har sex månaders giltighetstid kvar i passet.

 • Är du en säker cyklist?

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-14: Våren är här och allt fler väljer att ta cykeln till jobbet. Det är både miljövänligt och bra för hälsan – förutsatt att vi alla tar hänsyn till varandra i trafiken.

 • Ny EU-dom hotar utredningar av barnporr

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-11: Utredningar av narkotikabrott, grova våldsbrott och it-relaterade brott som groomning riskerar att försvåras. I tisdags fastslog EU-domstolen att datalagringsdirektivet är ogiltigt, vilket kan få konsekvenser för polisens tillgång till trafikdata.

 • ”Att utveckla vårt uppdrag är viktigast”

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-10: En renodling av uppdraget, flera sätt att bli polis och ett större fokus på kärnuppdraget skulle förbättra Polisens resultat inför framtiden. Det menade rikspolischef Bengt Svenson i sitt inledningstal på Polisriksdagen 2014.

 • Polisen ringer upp vid telefonkö

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-10: Från och med torsdag 10 april kan du som ringer polisen på 114 14 välja att bli uppringd när det är telefonkö, istället för att vänta på svar.

 • Bedragare får hårt motstånd

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-08: På 10 år har antalet anmälda bedrägeribrott i Sverige nästan tredubblats och blivit mer avancerade och därmed svårutredda för polisen. På tisdagen invigdes det nationella bedrägericentret (NBC) och sammanslagningen av flera bedrägerirotlar i Stockholm.

 • Ny utställning om synen på Polisen

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-07: Varifrån kommer allmänhetens bild av polisen? Vad är det som påverkar den bilden mest? Det får besökarna fundera över i Polismuseets nya utställning.

 • Var vaksam om du stannar vid vägrenen

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-07: På våren ökar antalet kriminella personer som lurar till sig kontanter eller bensin med hjälp av falskt guld utmed bilvägarna. De ger sken av att behöva hjälp, men rådet från Polisen är att inte stanna om man är osäker.

 • Åtal väckt i människosmugglingsärende

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-04: Två personer har åtalats för grov människosmuggling och försök till grov människosmuggling, respektive medhjälp till grov människosmuggling.

 • Missbruket av pass ska utredas

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-04: Poliser varnar för att svenska pass missbrukas. Nu ska utredaren Ebba Sverne Arvill, från Rikspolisstyrelsen, på Justitiedepartementets uppdrag, ta reda på hur stort problemet är och vad man kan göra åt det.

 • Sara är återfunnen!

  Polismyndigheten i Blekinge län 2014-04-03: Sara, 10 år, som anmäldes försvunnen från sitt hem i Vilshult utanför Olofström, har återfunnits. Sara hittades av en privatperson i Ryd, och uppges vara vid god vigör.

 • Sara, 10 år, försvunnen från sin bostad i Vilshult

  Polismyndigheten i Blekinge län 2014-04-03: Polisen söker nu efter Sara, 10 år, från Vilshult utanför Olofström, som uppges ha försvunnit från sin bostad under natten.

 • Ökad kunskap om brott i nära relationer

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-02: Polisen har genomfört en informationskampanj för att uppmärksamma brott i nära relationer och uppmuntra till att anmäla. Resultaten visar att fler fått ökad kunskap om brottstypen och att fler ser sig som utsatta eller vittnen efter att ha sett kampanjen.

 • Behåll dubbdäcken vid vinterväglag

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-02: Den 15 april är sista dagen då det är tillåtet med dubbdäck, men är det fortfarande vinterväglag eller om det befaras bli halt, får man behålla dubbdäcken på. Bra att veta för dig som ska ut och resa i påsk.

 • Samverkan avgör mot organiserad brottslighet

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-01: Den organiserade brottsligheten utgör ett hot mot samhället och arbetet mot denna brottslighet är prioriterat av Polisen.Rikspolisstyrelsen överlämnar i dag den årliga redovisningen till regeringen om myndighetssamverkan mot grov organiserad brottslighet.

 • Ny rapport gällande Polisens utredningsresultat

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-31: Rikspolischef Bengt Svenson och Riksåklagare Anders Perklev överlämnade måndagen den 31 mars ”Gemensam årsrapport utredning och lagföring 2013” till Justitieminister Beatrice Ask.

 • 6212 poliser anmäldes för brott under 2013

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-31: Antalet brottsanmälningar mot polisanställda minskade under förra året. Anmälningar om bemötande och dataintrång blev till exempel färre. Samtidigt redovisades fler ärenden till åklagare.

 • Rikspolisstyrelsen skärper kraven på registervård

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-27: Rikspolisstyrelsen, RPS, har tagit emot beslut från Datainspektionen om Polisens allmänna spaningsregister. Inspektionen förelägger Rikspolisstyrelsen att införa rutiner för en förbättrad registervård och gallring.

 • Förslag på chefer till de nationella avdelningarna

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-26: Anställningsnämnden för den nya Polismyndigheten rekommenderar att Unni Jerndal blir kommunikationsdirektör, Gunilla Svahn Lindström blir rättschef, Jan Andersson blir ekonomidirektör och Kajsa Möller blir HR-direktör.

 • Samverkan – nyckel i valkommendering

  Polismyndigheten i Skåne 2014-03-26: Det är ett så kallat supervalår i år. För första gången är det val till Europaparlamentet och riksdagen samma år, något som ställer stora krav på den kommendering som ska strukturera det polisiära arbetet med valet i det som 2015 blir Region Syd.

 • Polisens utbyte av dna-profiler utökas till Finland

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-26: Polisen utökar sitt europeiska samarbete kring dna-spår, och börjar göra automatiska jämförelser mot databaser hos polisen i Finland. Natten mot onsdagen gjordes en inledande massökning.

 • Fyra män åtalas för 50-tal bostadsinbrott

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-25: Polisen har utrett en stöldhärva där över tusen stulna föremål har hittats. I dag åtalas fyra män som misstänks för att ha gjort inbrott i närmare 150 bostäder i Västra Götaland.

 • Hela polisen bidrar till lägesbild under valåret

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-25: En aktuell lägesbild över politiskt motiverade brott och brott som har kopplingar till valrörelsen. Det är grunden i polisens arbete under valåret.

 • ANPR – Polisens nya ögon i trafiken

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-20: Med hjälp av kameror ska Polisen lättare kunna avgöra vilka fordon som behöver stoppas för närmare kontroll. Systemet testas nu av poliser på flera håll i landet.

 • Dubbelmördaren sannolikt från Linköping

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-19: Det är snart tio år sedan som en ung pojke och en kvinna mördades på Åsgatan i Linköping. Enligt Polisens expert på geografisk analys bodde sannolikt den misstänkte i staden vid mordtillfället.

 • Effektivare arbete mot livsstilskriminella

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-18: Polisens nationella satsning mot livsstilskriminellas brottslighet har lett till ett effektivare och mer enhetligt arbetssätt över hela landet – med nolltolerans. På tisdagen lämnade rikspolischefen över slutredovisningen till regeringen.

 • 23-åringen avförd från misstankar

  Polismyndigheten i Blekinge län 2014-03-14: Den 23-årige man som i onsdags anhölls misstänkt för försök till våldtäkt på tre kvinnor har släppts på fri fot.

 • 23-årig man anhållen för försök till våldtäkt

  Polismyndigheten i Blekinge län 2014-03-13: En 23-årig man från Karlskrona anhölls under gårdagen, misstänkt för försök till våldtäkt.

 • Polisen ska utveckla arbetet mot hatbrott

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-13: Polisen har fått ett regeringsuppdrag att stärka sin förmåga att upptäcka och utreda hatbrott, brott med rasistiska eller homofobiska motiv. Kunskapen inom Polisen om hatbrott ska öka, och exempel på framgångsrika arbetssätt spridas.

Nästa sidaFöregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumerera på RSS-flöden