Nyheter från hela landet

Här visas nyheter från alla polismyndigheter.

 • Polisen söker man misstänkt för mordförsök i Växjö

  Polismyndigheten i Kronobergs län i dag 10:37: Kronobergspolisen har fattat beslut om att publicera namn och bild på en 33-årig man som är häktad i sin frånvaro misstänkt för mordförsök i Växjö. Händelsen inträffade för en vecka sedan. 33-åringen bedöms som farlig av polisens utredare.

 • Region Syd delas in i fem polisområden

  Polismyndigheten i Blekinge län i dag 10:00: Polisregion Syd delas in i fem polisområden, i enlighet med det förslag som presenterades den 30 maj. Thomas Rolén har nu fattat beslut om den geografiska indelningen enligt tillträdande regionpolischef Annika Stenbergs rekommendation.

 • Region Stockholms indelning beslutad

  Polismyndigheten i Stockholms län i dag 09:50: Polisen i Stockholms län delas in i tre polisområden istället för dagens åtta polismästardistrikt. Det har regeringens särskilde utredare Thomas Rolén nu beslutat.

 • Resultat från trafikinsatsen på E4:an

  Polismyndigheten i Stockholms län i dag 09:50: Under 24 timmar genomförde polisen en hastighetskontroll på E4:an vid Västberga och rapporterade 369 förare. Det är den mest olycksdrabbade platsen i Söderort enligt statistiskt underlag.

 • Polisen söker vittnen till händelse i Delsbo

  Polismyndigheten i Gävleborgs län i går 13:29: Den 16 september inträffade en händelse i Delsbo då en 15-årig flicka uppger att hon blivit dragen i armen av en man som kom körande i en vit skåpbil.

 • Åter möjligt att tillverka provisoriska pass i Västerås

  Polismyndigheten i Västmanlands län i går 11:25: Tidigare under torsdagen har den maskin som tillverkar provisoriska pass i Västerås varit ur funktion, men nu fungerar allt som det ska igen.

 • Bra användande av bilbälte under trafiksäkerhetsvecka

  Polismyndigheten i Västmanlands län i går 10:44: Sammanlagt 79 personer rapporterades i Västmanlands län för att inte ha använt bilbälte eller hjälm när Polisen fokuserade extra på trafiksäkerhet under förra veckan.

 • Inget brott i samband med dödsfall

  Polismyndigheten i Västmanlands län i går 10:38: Lördagen den 13 september larmades polis till en lägenhet på Tunbyvägen i Västerås där en 43-årig man påträffades avliden.

 • Inte möjligt att tillverka provisoriskt pass i Västerås

  Polismyndigheten i Västmanlands län i går 09:33: Den maskin som tillverkar provisoriska pass i Västerås är tillfälligt ur funktion.

 • 24 timmars trafikkontroll på E4:an

  Polismyndigheten i Stockholms län i går 06:00: Idag, torsdag, och ett dygn framåt genomför polisen och våra samverkanspartners en stor trafikkontroll med fokus på hastighetsövervakning på E4:an söder om Stockholm.

 • Utökad passervice

  Polismyndigheten Dalarna 2014-09-17: Nu öppnar receptionerna i Avesta och Ludvika för passhantering igen.

 • Söndagens mordförsök i Hässleholm

  Polismyndigheten i Skåne 2014-09-17: Den man som misstänkts för mordförsöket i Hässleholm i söndags morse kommer idag att begäras häktad.

 • Hjälp polisen där spåren tar slut!

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-09-17: Polisen är angelägen om att få in tips från den plats där spåren efter inbrottstjuvarna tar slut.

 • Hallandspolisen sätter fokus på cykelsäkerhet

  Polismyndigheten i Hallands län 2014-09-17: Hallandspolisen satsar extra på trafiksäkerheten under Europeiska trafikantveckan som pågår den 16-22 september. Under veckan fokuserar polisen på cyklisterna och deras säkerhet.

 • Nya poliser utbildas i framförande av utryckningsfordon.

  Polismyndigheten Värmland 2014-09-17:

 • Lugn manifestation i Malmö

  Polismyndigheten i Skåne 2014-09-15: Manifestationen som genomförts i centrala delarna av Malmö har varit lugn. Ca 1500 personer deltog.

 • Manifestation på Möllevångstorget i Malmö med anledning av valresultatet

  Polismyndigheten i Skåne 2014-09-15: I kväll med början kl 19.00 genomförs en manifestation på Möllevångstorget i Malmö med anledning av valresultatet.

 • Polisens volontärer hjälper till i arbetet med att minska antalet cykelstölder

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-09-15: En genomgång av cykelstölderna i Västerås visar att många av cykelstölderna begås vid Centralstationen. Under vecka 38 kommer därför Polisens volontärer att finnas vid stationen i Västerås och informera om hur man bäst skyddar sig mot cykelstölder.

 • Ingen misstanke om arbetsmiljöbrott i samband med skogsbranden

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-09-15: Det finns inte längre skäl att misstänka arbetsmiljöbrott i samband med att en person avled och en blev svårt skadad under skogbranden i Västmanland i augusti. Det konstaterar kammaråklagaren och har därför beslutat att lägga ned förundersökningen

 • Välkommen på informationsträff om Polisens volontärer

  Polismyndigheten i Södermanlands län 2014-09-15: Denna vecka hålls informationsträffar om Polisens volontärer på polisstationerna i Nyköping och Katrineholm. Den som är 18 år och intresserad av att bli volontär är välkommen till någon av träffarna för att få veta mera.

 • Har du barn i tonåren?

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-09-15: Polisens ungdomsgrupp bjuder in föräldrar som har barn i högstadie- och gymnasieåldrarna till en informationsträff i Järpen.

 • Försvåra för tjuven

  Polismyndigheten i Jämtlands län 2014-09-15: Nu är det höst och Polisen i Jämtlands län vill göra allmänheten uppmärksam på att stölder från/ur fordon ofta ökar under den mörkare perioden på året.

 • Kungörelsedelgivning

  Polismyndigheten i Uppsala län 2014-09-15: Ett antal personer söks av Polismyndigheten i Uppsala län för delgivning av beslut om hävande av beslag. Det gäller bland annat smycken, skor, verktyg och mobiltelefoner.

 • Idag är det val till riksdag, landsting och kommuner

  Polismyndigheten i Skåne 2014-09-14: Skånepolisens resurser kommer röra sig runt i länet mellan de olika vallokalerna för att arbeta med trygghetsfrämjande arbete.

 • Lugnt valmöte på Stortorget i Malmö

  Polismyndigheten i Skåne 2014-09-13: Lördagsmorgonens valtal på Stortorget i Malmö avlöpte lugnt utan några större incidenter. Cirka 700 personer uppskattas ha befunnit sig på platsen.

 • Information till allmänheten inför morgonens valtal på Stortorget i Malmö

  Polismyndigheten i Skåne 2014-09-13: På lördagsmorgonen valtalar Sverigedemokraterna på Stortorget i Malmö. För att undvika ordningsstörningar har Polisen satt upp avspärrningar. Ingångar till torget finns på västra sidan, nära statyn.

 • Solskenshistoria från en godsspanare

  Polismyndigheten i Kronobergs län 2014-09-12: Polisens webbsidor för identifiering av stöld- och hittegods ska bidra till lagföring av brott och till att stulet och förlorat gods hittar hem till sina ägare. Ibland blir resultatet en riktig solskenshistoria.

 • Solskenshistoria från en godsspanare

  Polismyndigheten i Kalmar län 2014-09-12: Polisens webbsidor för identifiering av stöld- och hittegods ska bidra till lagföring av brott och till att stulet och förlorat gods hittar hem till sina ägare. Ibland blir resultatet en riktig solskenshistoria.

 • Valdagen i sikte

  Polismyndigheten i Kalmar län 2014-09-12: Söndagen den 14 september är det val till riksdag, landsting och kommuner. Då har Polisen ansvarat för tryggheten och säkerheten vid ca 5700 tillståndsgivna möten relaterade till valrörelsen i Blekinge, Kalmar län, Kronoberg och Skåne.

 • En intensiv helg i Göteborg

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-09-12: Till helgen kommer en mängd evenemang att genomföras i Göteborg. Flera möten och demonstrationer har anknytning till valet och Polisen kommer att närvara för att trygga yttrandefriheten och rätten att demonstrera.

 • Fem gripna efter politisk manifestation

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-09-12: Fem män greps under fredagsmorgonen misstänkta för olika våldsbrott i samband med antirasistmanifestationen i Kungsträdgården för två veckor sedan. – Flera gripanden kan komma, säger Stefan Hector, kommenderingschef för operation Valfrid.

 • Polisen bättre än man tidigare trott

  Rikspolisstyrelsen 2014-09-12: Svensk polis är inte sämre på att klara upp brott jämfört med andra länder, visar en ny uträkning från Brottsförebyggande rådet, Brå. Något som många tidigare trott.

 • På hösten ökar bostadsinbrotten

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-09-12: Med hösten kommer mörkret som skyddar tjuven från att upptäckas, och ett nedsläckt hem är ett tydligt tecken på att ingen är hemma. Ökningen av antalet bostadsinbrott under den här perioden är markant, men det finns saker du kan göra för att skydda dig.

 • Örebro Race Day

  Polismyndigheten i Örebro län 2014-09-12: Lördag 13 september arrangeras Örebro Race Day i centrala Örebro. Stora delar av Örebro centrum kommer påverkas då delar av innerstan är avstängda för trafik och fotgängare.

 • Valdagen i sikte - då har Polisen ansvarat för säkerheten vid 5700 valmöten

  Polismyndigheten i Skåne 2014-09-12: Söndagen den 14 september är det val till riksdag, landsting och kommuner. Då har Polisen ansvarat för säkerheten vid flera tusen valmöten. De flesta har genomförts tryggt och säkert, ett fåtal har krävt mer av Polisen på grund av ordningsstörningar.

 • Information inför valmötet på Stortorget den 13 september

  Polismyndigheten i Skåne 2014-09-11: Sverigedemokraterna ska hålla ett politiskt möte på Stortorget på lördag. Polisen ansvarar för att mötet kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt. Målet är att underlätta för alla som vill delta på mötet genom att öka tillgängligheten på torget.

 • Polisen informerar inför valrörelsens slutspurt i Skåne

  Polismyndigheten i Skåne 2014-09-11: Polisens uppdrag vid torgmöten är att skydda rätten till yttrandefrihet. För att alla ska kunna delta på ett tryggt sätt – oavsett vilken politisk uppfattning man har – så är det viktigt att följa polisens uppmaningar.

 • Polisen fortsätter utredningen av branden på Hertsön

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-09-10: Polisen har nu kommit i kontakt med majoriteten av de boende i den fastighet som brann natten mot tisdag på Hertsön i Luleå.

 • Bilstölder i södra delarna av Göteborg

  Polismyndigheten i Västra Götaland 2014-09-10: Under perioden april till september i år har Polisen uppmärksammat ett stort antal grova stölder i framförallt villor och radhus i Storgöteborg.

 • Knark, knivar och kontanter vid kontroll

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-09-10: Många brott uppdagades när Polisen kontrollerade trafiken på infartslederna till centrala Stockholm en natt i förra veckan.

 • Har du bevittnat en trafikolycka i Solna Centrum

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-09-10: Polisen söker vittnen till en trafikolycka i Solna Centrum lördagen den 6 september kl. 15:49. Olyckan mellan en bil och en fotgängare skedde vid Postgången utanför Åhléns.

 • Många intresserade av att bli volontär i Eskilstuna

  Polismyndigheten i Södermanlands län 2014-09-10: Under tisdagskvällen hölls informationsträff om Polisens volontärer i Eskilstuna. Träffen besöktes av 20 stycken intresserade i alla åldrar. På torsdag är det dags för nästa träff i länet och den hålls i Strängnäs.

 • Uppdatering gällande branden på Hertsön

  Polismyndigheten i Norrbotten 2014-09-09: Polisen inväntar möjlighet att genomföra teknisk undersökning av brandplatsen, vilket troligtvis kommer ske under torsdagen.

 • Så ska Polisens biljakter bli säkrare

  Rikspolisstyrelsen 2014-09-09: Att jaga flyende fordon är något av det farligaste poliser gör. Det ställer krav på tydlighet och säkra metoder. Polisens tillsyn visar brister i uppföljningen och föreslår bland annat ökad användning av spikmatta.

 • Skydda dig mot båtstölder i höst.

  Polismyndigheten i Östergötlands län 2014-09-09: Problemen med båt- och båtmotorstölder ökar under hösten när båtar tas upp på land. Polisen i Östergötland har fått information som gör gällande att kriminella kan vara på väg till länet för att stjäla båtmotorer.

 • Alkobom på försök i Stockholmshamn

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-09-09: Den 10 september startar ett projekt med automatisk alkoholkontroll, med hjälp av bommar, av fordon som kommer med färjor till Frihamnen. Projekt leds av Motorförarnas Helnykterhetsförbund, MHF, i samarbete med Polisen, Tullen och Kustbevakningen.

 • Välkommen på informationsträff om Polisens volontärer

  Polismyndigheten i Södermanlands län 2014-09-09: Att vara volontär hos Polisen är att göra samhällsnytta genom ideellt arbete och engagemang. Den 9 september hålls en första informationsträff om Polisens volontärer i Södermanlands län.

 • Flest villainbrott under mörka årstider

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-09-09: Risken att utsättas för bostadsinbrott är störst under de mörka årstiderna. Det visar en kortanalys om tider för brott, som Brottsförebyggande rådet (Brå) har gjort.

 • Explosionen vid Nytorpsbadet Söderort

  Polismyndigheten i Stockholms län 2014-09-08: Den explosion som hördes i de södra delarna av Stockholm på söndagen kom från en någon form av sprängladdning som apterats på en dörr till ett förråd vid Nytorpsbadet.

 • Dags att söka som volontär till Polisen

  Polismyndigheten i Skåne 2014-09-08: Volontärverksamheten i polismyndigheten i Skåne startade 2010 och finns nu i samtliga fem polisområden.

Nästa sidaFöregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

112 vid larm
114 14 övriga ärenden