Polisstationer med hittegods

Normalt sett kan du vända dig till närmaste polisstation för att lämna in upphittade föremål. För att leta efter det du blivit av med ska du vända dig till den enhet som har hand om hittegods.

Välj län: Har du valt en polismyndighet, till exempel Blekinge län, ser du alla polisstationer inom Blekinge län som hanterar hittegods.

Väljer du "Inget län valt" ser du alla polisstationer i hela Sverige som  hanterar hittegods.

Information från ditt län 

Information från Örebro län

Hittegodshantering i Örebro län 

Om du förlorat något på en buss, ett tåg eller ett flygplan bör du kontakta respektive företags hittegodsexpedition. Hittar du nycklar så kan du lägga dem i en brevlåda. Posten kommer att sända dem vidare till Polisen. Det gäller även nycklar som inte har någon stöldskyddsbricka eller annan id-märkning. Du kan lämna in hittegods till din närmaste polisstation.

Länstrafiken Örebro län

Kvarglömda saker i bussarna och på Örebro flygplats lämnas in till hittegodsavdelningen hos respektive trafikbolag. Kontakta Trafikupplysningen, tel. 0771-22 40 00, om du vill veta vilket trafikbolag som kör just din busslinje. På länstrafikens sida kan du också nå Örebro flygplats.

Polisens hittegodshantering

För att få upplysningar om hittegods, se under respektive polisstation ovan. Där hittar du information om öppettider och adresser. Du kan också ringa till Polisen på telefon 114 14 och be att få bli kopplad till den enhet som hanterar hittegods.  

Polisens försäljning av hittegods

Allt hittegods förvaras i tre månader, sedan auktioneras de ut.

Örebro Polisområde

Till Örebro polisområde hör kommunerna i Örebro och Lekeberg. Hittegods från dessa kommuner auktioneras ut kontinuerligt i Karlskoga. För information om nästa auktionstillfälle kontakta Auktionshallen i Karlskoga, Roger Landberg: 0586 - 151 10.

Polisområde Norr

Till norra polisområdet hör kommunerna i Lindesberg, Nora och Ljusnarsberg. Hittegods från dessa kommuner auktioneras ut i Lindesberg en gång om året, oftast på våren. För information kontakta polishusets reception i Lindesberg: 010-567 38 77.  

Polisområde Syd

Till södra polisområdet hör kommunerna i Askersund, Hallsberg, Kumla och Laxå. Försäljning av hittegods från dessa kommuner sker i Hallsberg. För information kontakta polishusets reception i Hallsberg: 010-567 37 26.

Polisområde Väst

Till västra polisområdet hör kommunerna i Karlskoga, Degerfors och Hällefors. Hittegods från dessa kommuner auktioneras ut i Karlskoga en gång per år, oftast första lördagen i maj. Polisen anordnar auktion på baksidan av Polishuset. De annonserar i lokalpressen inför auktionen. För mer information kontakta polishusets reception i Karlskoga: 010-567 36 52.

 

112 vid larm
114 14 övriga ärenden