Nyheter

Här kan du läsa nyheter från hela landet eller från ett specifikt län.

 • ”Det handlar inte bara om fysiskt våld”

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-19: I klassrummet i Uppsala sitter 20 elever, flera bär huvudduken hijab, och samtalet handlar om brott i nära relationer. Polisens flerspråkiga informatörer är på plats för att prata om vad man ska göra om man utsätts för våld i hemmet.

 • Tips och råd för resan i jul

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-19: Ta det lugnt i trafiken under julhelgerna, och låt dig inte luras av att vägbanan kanske är snöfri. Halkan kan slå till snabbt.

 • Nya regionpolischefer formellt utsedda

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-18: Klas Johansson, Dan Persson, Carin Götblad, Mats Löfving, Ulrika Herbst, Klas Friberg och Annika Stenberg har erbjudits och tackat ja till befattningar som regionpolischefer i den nya Polismyndigheten.

 • Förslag på nya regionpolischefer klart

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-16: Anställningsnämnden för den nya Polismyndigheten rekommenderar Thomas Rolén att anställa Klas Johansson, Dan Persson, Carin Götblad, Mats Löfving, Ulrika Herbst, Klas Friberg och Annika Stenberg i rollen som regionpolischefer senast den 1 januari 2015.

 • Kampanjen mot brott i nära relationer fortsätter

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-16: Lagom till jul startar Polisen på nytt sin informationskampanj om brott i nära relationer. Syftet med kampanjen är att uppmärksamma brotten och få fler att anmäla, så att mörkertalen minskar.

 • Nytt nummer för att anmäla försvunna barn

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-16: Den 16 december införs journumret 116 000 för att anmäla försvunna barn. Numret är gemensamt inom EU och tillgängligt dygnet runt.

 • Nytt åtgärdspaket mot långa kötider på 114 14

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-13: Efter att Polisens kontaktcenter, PKC, dragits med långa kötider under hösten, har nu Rikspolisstyrelsen, RPS, tillsammans med polismyndigheterna, enats om att tillsammans arbeta med ett större åtgärdspaket under 2014.

 • Marijuana en av de mest använda drogerna

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-13: Suget efter droger och handeln av knark via internet fortsätter att öka i Sverige. Det visar en ny rapport över drogsituationen mellan 2010 – 2012 av Rikskriminalpolisen och Tullverket.

 • Relationsvåldscentrum vann europeiskt pris

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-12: Relationsvåldscentrum i Stockholm, där Västerortspolisen ingår, blev på onsdagen prisade som bästa brottsförebyggande verksamhet i Europa.

 • Avstå från alkohol i trafiken

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-06: Att sätta sig bakom ratten när man druckit är otänkbart för många. Med alkohol i kroppen påverkas omdömet. Veckan runt Lucia genomför polisen extra många nykterhetskontroller.

 • Längre svarstider på 114 14

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-05: Just nu kan det vara längre väntetider än vanligt på Polisens telefonnummer för icke-akuta ärenden, 114 14. Det beror framförallt på att antalet samtal har ökat samtidigt som flera av samtalen kräver längre handläggningstid än tidigare.

 • Varning för storm och snöfall

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-05: SMHI varnar för kraftigt snöfall och storm i södra och mellersta Sverige. Väderutvecklingen kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

 • Kommunikationsdirektören lämnar efter nio år

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-03: Kommunikationsdirektör Anders Hagquist slutar vid Rikspolisstyrelsen för att istället bli ny kommunikationschef vid Ungdomsstyrelsen. Han tillträder den nya tjänsten den 1 mars 2014.

 • Chefer till nationella avdelningar

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-02: Nu söker Genomförandekommittén chefer till nationella avdelningar till Polismyndigheten.

 • Insatser efter skjutningar i Skåne utvärderade

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-27: Rikspolisstyrelsen har i två inspektioner utvärderat Polismyndigheten i Skånes arbete med insatserna Alfred och Selma, och hanteringen av ärenden och händelser förknippade med Peter Mangs.

 • Södertörns högskola får utbilda poliser

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-26: Rikspolischefen har fattat beslut om att förlägga polisprogrammet som en uppdragsutbildning vid Södertörns högskola.

 • Skärpta regler för mobilanvändning i trafik

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-26: Från den 1 december skärps reglerna för att använda mobiltelefon och annan kommunikationsutrustning under bilfärd. Utrustningen får bara användas om det inte påverkar körningen på ett trafikfarligt sätt.

 • Resultat från utredning om pyroteknik

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-25: Rikspolisstyrelsen har under det gångna året utrett frågan om pyroteknik ska kunna tillåtas på svenska idrottsarenor. Nu har resultatet av testerna ur ett hälsoperspektiv redovisats, en av tre aspekter som ska undersökas innan det slutgiltiga beslutet.

 • Bli inte blåst i julhandeln

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-22: Julhandeln över nätet ökar stadigt och köprekord förväntas i år igen. Många upplever att det är smidigt och lätt att handla över nätet.

 • RPS granskar dödligt våld i nära relationer

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-22: Ungefär 17 kvinnor dödas varje år av närstående i Sverige. För att inte fler ska falla offer för våld i hemmen undersöker nu Rikspolisstyrelsen, RPS, Polisens hantering av det dödliga våldet i nära relationer nationellt.

 • Svensk polis stöder UD i Filippinerna

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-19: Svensk polis är nu på plats med två personer i Filippinerna på uppdrag av Utrikesdepartementet, för att biträda UD i deras konsulära uppdrag.

 • Kollegorna inom Polisen spelar stor roll

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-19: Kollegornas stöd är viktigt för de allra flesta inom Polisen, det visar undersökningen ”Polisens arbetsmiljö 2013”.

 • Få anmäls som olämpliga vapeninnehavare

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-18: Läkare anmälde bara cirka 1 000 patienter i fjol, samtidigt som över 200 000 vårdades för sjukdomar som skulle kunna göra dem olämpliga som vapenägare. Det visar Rikspolisstyrelsen i en rapport till regeringen.

 • Fler söker hjälp för att lämna kriminella gäng

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-18: Höstens oroligheter i Göteborg har gjort att allt fler vill lämna sitt kriminella liv. På Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet, där bland annat Polisen ingår, arbetar man med att hjälpa personer som vill starta ett nytt liv.

 • Bengt Svenson kommenterar SIN:s granskning

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-15: Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden har nu presenterat sin granskning av den aktuella uppgiftssamlingen hos Polismyndigheten i Skåne.

 • Nu delas dna-profiler med Nederländerna

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-13: Dna-profiler från svenska polisutredningar har nu körts automatiskt mot databaser hos polisen i Nederländerna. Den första massökningen gjordes under natten mot onsdagen och gav Sverige 91 träffar.

 • Långa handläggningstider för vapenlicens

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-11: Handläggningstiden för vapenlicenser är för närvarande långa på flera håll i landet och i vissa fall kan en licensansökan ta många veckor att behandla. Därför är det viktigt att vara ute i god tid med ansökan.

 • Polisen ska bli bättre på att utreda gängmord

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-11: Dödsskjutningar mellan kriminella har ökat de senaste åren och polisen har svårt att lösa brotten. Nu ska en ny grupp inom Polisen granska en rad tidigare fall för att hitta bättre arbetsmetoder.

 • Nu är det nationella bedrägericentret i gång

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-08: Id-kapning, bluffakturor, skimning och banktrojaner. Vart tionde anmält brott är ett bedrägeri. Nu får det nya nationella bedrägericentrets förundersökningsledare starta utredningar var som helst i Sverige.

 • Fler nicknames på misstänkt nätgromare

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-06: Polisen har fått in ytterligare anmälningar mot den man i 30-årsåldern som sitter häktad misstänkt för att ha utnyttjat barn sexuellt över nätet. Nu går polisen ut med fler alias som mannen använt, och uppmanar utsatta att polisanmäla.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumerera på RSS-flöden