Nyheter

Här kan du läsa nyheter från hela landet eller från ett specifikt län.

 • Kollegorna inom Polisen spelar stor roll

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-19: Kollegornas stöd är viktigt för de allra flesta inom Polisen, det visar undersökningen ”Polisens arbetsmiljö 2013”.

 • Få anmäls som olämpliga vapeninnehavare

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-18: Läkare anmälde bara cirka 1 000 patienter i fjol, samtidigt som över 200 000 vårdades för sjukdomar som skulle kunna göra dem olämpliga som vapenägare. Det visar Rikspolisstyrelsen i en rapport till regeringen.

 • Fler söker hjälp för att lämna kriminella gäng

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-18: Höstens oroligheter i Göteborg har gjort att allt fler vill lämna sitt kriminella liv. På Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet, där bland annat Polisen ingår, arbetar man med att hjälpa personer som vill starta ett nytt liv.

 • Bengt Svenson kommenterar SIN:s granskning

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-15: Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden har nu presenterat sin granskning av den aktuella uppgiftssamlingen hos Polismyndigheten i Skåne.

 • Nu delas dna-profiler med Nederländerna

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-13: Dna-profiler från svenska polisutredningar har nu körts automatiskt mot databaser hos polisen i Nederländerna. Den första massökningen gjordes under natten mot onsdagen och gav Sverige 91 träffar.

 • Långa handläggningstider för vapenlicens

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-11: Handläggningstiden för vapenlicenser är för närvarande långa på flera håll i landet och i vissa fall kan en licensansökan ta många veckor att behandla. Därför är det viktigt att vara ute i god tid med ansökan.

 • Polisen ska bli bättre på att utreda gängmord

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-11: Dödsskjutningar mellan kriminella har ökat de senaste åren och polisen har svårt att lösa brotten. Nu ska en ny grupp inom Polisen granska en rad tidigare fall för att hitta bättre arbetsmetoder.

 • Nu är det nationella bedrägericentret i gång

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-08: Id-kapning, bluffakturor, skimning och banktrojaner. Vart tionde anmält brott är ett bedrägeri. Nu får det nya nationella bedrägericentrets förundersökningsledare starta utredningar var som helst i Sverige.

 • Fler nicknames på misstänkt nätgromare

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-06: Polisen har fått in ytterligare anmälningar mot den man i 30-årsåldern som sitter häktad misstänkt för att ha utnyttjat barn sexuellt över nätet. Nu går polisen ut med fler alias som mannen använt, och uppmanar utsatta att polisanmäla.

 • Barn till utrikes födda mer utsatta för brott

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-05: Utsattheten för brott har minskat över de senaste sju åren, visar en rapport från Brå. För vissa grupper som ensamstående föräldrar och personer med utrikes födda föräldrar är utsattheten fortsatt hög.

 • Polen inför gränskontroll under klimatmöte

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-04: Personer som reser till Polen mellan den 8 och 23 november behöver ha med sig pass eller nationellt id-kort.

 • Delrapport om Polisens utredningsresultat

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-31: Utredningsresultatet för Polisen visar på en viss negativ utveckling, men med positiva inslag. Det visar en delrapport om utredning och lagföring som Rikspolisstyrelsen och Åklagarmyndigheten gemensamt har lämnat till regeringen.

 • ”Varje dödsfall i en polisarrest är tragisk”

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-30: Åtta personer har dött i polisens arrester sedan 2012 och samtliga utom en var omhändertagna på grund av kraftig berusning. Berusade som omhändertas behöver få en bättre medicinsk övervakning menar ansvarig för arrestfrågor vid Rikspolisstyrelsen.

 • Ny film om brott i nära relationer

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-30: Vad är okej och inte okej i ett förhållande? Varför kan det vara svårt att lämna en destruktiv relation? Vad ska man göra om man misstänker att någon är drabbad? Se Polismuseets nya film om våld och brott i nära relationer.

 • Skjutvapen används oftare bland kriminella

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-30: Kriminella får enkelt tag på skjutvapen – och deras tröskel för att använda dem sjunker. Den bedömningen gör Polisen och Tullverket i en ny rapport. Lösningen: Nationell kartläggning och omedelbara åtgärder mot enskilda individer.

 • Därför åker stöldligorna fast i Skellefteå

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-29: I Skellefteå stoppas fler mobila stöldligor än någon annanstans i norra Sverige. Huvudorsaken: Två ordningspoliser som bestämt sig för att göra sitt arbete lite mer komplicerat.

 • Fyra miljoner till gränspolisavdelningen

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-28: Europeiska kommissionen har beviljat gränspolisavdelningen i Stockholms län omkring fyra miljoner kronor för projekt "Turnstone" ur fonden ”Prevention of and Fight Against Crime”.

 • Nytt skolmaterial om våld i samkönade relationer

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-25: ”Aj, aj! Snälla, slå mig inte. Emma ger Angela ännu en örfil. Be om förlåtelse. Subba. Du ska sluta att svika mig, fattar du?” Nu lanserar Brå och Polisen en ny tecknad interaktiv berättelse om våld i samkönad relation på skolsajten Brottsrummet.se.

 • Malmöhunden Aldo är årets polishund

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-25: Femåriga schäferhanen Aldo i Malmö har utsetts till Årets polishund 2013. Aldo med hundföraren Fredrik Willander har gjort ett mycket stort antal gripanden där hundens insats varit avgörande.

 • Rekordmånga internationellt efterlysta gripna

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-25: 296 internationellt efterlysta har gripits på initiativ av svensk polis hittills i år. Det är mer än någonsin tidigare. Det visar färsk statistik från Rikskriminalpolisen.

 • ”Mycket olämpliga kommentarer"

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-24: Rikspolischef Bengt Svenson reagerar starkt på uppgifterna om de nedsättande uttalanden om olika offentliga personer som förekommit i en privat Facebookgrupp för poliser.

 • Bluffakturor för miljoner i bedrägerihärva

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-24: 1 200 småföretagare och skogsägare fick fakturor för tjänster de inte hade beställt eller fått. När de inte betalade kom hot om inkasso och kronofogde. På torsdagen inleds huvudförhandlingen i Malmö tingsrätt.

 • Rikspolischefen diskuterade skjutningar

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-23: Justitieminister Beatrice Ask och rikspolischef Bengt Svenson träffade under onsdagen Göteborgs kommunledning för att diskutera den senaste tidens skjutningar.

 • Misstänkt nätgromare använde flera alias

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-23: Den man i 30-årsåldern i norra Stockholm som polisen grep i början av oktober misstänkt för sexuella övergrepp på barn använde flera användarnamn på nätet. Polisen vill nu komma i kontakt med personer som kan ha utsatts för mannen.

 • Dags att söka aspirantplats för 2014

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-23: Nu är det dags för personer som studerar eller tidigare har studerat på polisutbildningen och som vill genomföra aspirantpraktik i juni 2014 att lämna en intresseanmälan till Rikspolisstyrelsen. Sista ansökningsdag är den 1 november 2013.

 • Bengt Svenson besöker Göteborg

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-22: Under onsdagen besöker Bengt Svenson Göteborg tillsammans med justitieminister Beatrice Ask (M).

 • De vill minska båtstölderna tillsammans

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-22: Polisen i Västra Götaland satsar på att minska antalet stölder av och från fritidsbåtar under 2013. I Fyrbodal och södra Bohuslän kallas satsningen Båtsamverkan och är en marin variant av Grannsamverkan.

 • De upptäcker hundratals internetdroger

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-21: Sverige är bäst i Europa på att identifiera och kriminalisera nya så kallade internetdroger. Hittills har ett par hundra syntetiska substanser klassificerats.

 • Fel med provisoriska pass åtgärdat

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-20: Det tidigare felet med Polisens datasystem för provisoriska pass är nu åtgärdat.

 • Polisen kan bli bättre på arbetsmiljöbrott

  Rikspolisstyrelsen 2013-10-17: Bristande underlag och oklart ansvar är några av resultaten när Rikspolisstyrelsen har undersökt hur polismyndigheterna kan förbättra handläggningen av arbetsmiljöbrott. Dessutom saknas analyser och rapporter som kan kopplas till annan brottslighet.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumerera på RSS-flöden