Om webbplatsen

Du har kommit till webbplatsen för Polisen i Sverige. Här hittar du information om Polisen och det som rör Polisens arbete. Polisen hanterar även vissa tjänster, som till exempel passansökan och tillstånd.

Polisens webbplats vänder sig till dig som vistas i Sverige med olika behov av information. Du kanske har blivit utsatt för ett brott och vill anmäla brottet via webbplatsen, är resenär och behöver information om pass eller vill hitta närmaste polisstation. Du kanske också vill veta vad som hänt senaste dygnet eller är journalist som vill få kontakt med en pressansvarig.

Webbplatsen vänder sig också till dig som vill veta hur Polisen är organiserad och vem som granskar och bestämmer över Polisen. Här kan du också läsa om hur polisen arbetar på fältet, hur en brottsutredning går till och få fakta om olika brott.

Polisens webbplats är indelad i olika delar:

 • Aktuellt
  Här kan du hålla dig uppdaterad om Polisens arbete. Här finns ett urval av dygnets händelser från polismyndigheterna. Söker du arbete hittar du de jobb som finns lediga inom Polisen. Här ligger också färska nyheter om Polisens arbete från hela landet.
 • Service
  Här får du information om pass och nationellt id-kort och var du hittar närmaste passexpedition. Här kan du också begära registerutdrag ur brottsregistret för olika ändamål, ansöka om tillstånd och ladda ner blanketter.
 • Utsatt för brott
  Här kan du anmäla stöld och förlust direkt på webbplatsen, som till exempel bostadsinbrott och kontokortsbedrägeri. Du kan också läsa om vilket stöd och vilken hjälp du kan få av samhället om du blivit utsatt för ett brott.
 • Lagar och regler
  Här kan du läsa om vilka lagar och regler som gäller kring vapen, trafik och olika typer av böter. Du kan även läsa om lagar och fakta om olika brott. Här finns också information om vilka regler som gäller kring ordningsvakter och väktare.
 • Om Polisen
  Här kan du läsa om hur polisens arbetar på fältet och hur en brottsutredning går till. Här finns också fakta om hur polisen är organiserad både övergripande och på länsnivå.
 • Pressrum
  Här kan du prenumerera på pressmeddelanden och polisens nyheter genom RSS-tjänsten. Du kan också leta igenom arkiv för rapporter, nyheter och händelser. Alla polisens presskontakter finns samlade här.
 • Kontakta oss
  Här hittar du alla kontaktvägar till Polisen.

Polisen i Sverige har 21 självständiga polismyndigheter. När du väljer län  visas lokal och kompletterande information från polismyndigheten i länet. Genom att läsa om lokala händelser och nyheter kan du följa polisens arbete på din ort.

Polisens webbplats i mobilversion

Mobilversionen av webbplatsen, mobil.polisen.se, är anpassad för att fungera bättre än den vanliga webbplatsen när du använder en mobiltelefon. Mobilversionen innehåller ett begränsat antal sidor. Vi har valt ut information som används mycket från mobila enheter och anpassat sidorna för visning på mindre bildskärmar.

Vad letar du efter?

Vi utformar webbplatsen efter dina behov. Därför vill vi gärna ha dina synpunkter. Hur kan vi bli bättre? Målet är att du ska vara nöjd efter ditt besök och att du hittade det du sökte.

Skicka dina synpunkter till webbredaktionen

112 vid larm
114 14 övriga ärenden