Bedragare utger sig för att vara polis

Under våren har flera bedrägeriförsök gjorts i olika delar av Stockholms län där en bedragare utger sig för att vara polis.

Några av de kända platserna/händelserna är:

Den 31 maj på Hässelby Torg öppnade en kvinna dörren för en man som utgav sig vara polis. Oklart vad han hade för ärende men smycken försvann från bostaden efter hans besök.

Den 2 juni i Johanneshov fick en kvinna telefonsamtal från en man som utgav sig för att vara polis. Han ville komma hem till henne och prata om inbrott. Kvinnan avböjde och samtalet avslutades.

Den 6 juni fick en man i Södertälje telefonsamtal från en finsktalande man som påstod sig vara polis. Den äldre mannen upplevde honom som trovärdig och lämnade uppgifter gällande sitt bankkort och koden. Något senare kom en man och hämtade bankkortet och efter det har flera uttag skett.

Om man känner sig osäker på om personen som utger sig för att vara polis verkligen är det – be om legitimation. Ett allmänt råd är att alltid vara uppmärksam och naturligt misstänksam och att inte lämna ut kontouppgifter, koder och dylikt till okända.

Mer information Stockholmspolisens medietelefon 010 – 56 405 55

Nyhet från

Stockholm

112 vid larm
114 14 övriga ärenden