Pressmeddelanden

Här visas pressmeddelanden från valt län och Rikspolisstyrelsen.

 • Bedragare tar kontakt via dejtingsidor på internet

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-04-10: Polismyndigheten i Västmanland får varje månad in anmälningar om bedrägeri från personer som trott att de har träffat sitt livs kärlek på dejtingsidor på internet. Polisens uppmaning: skicka aldrig pengar till någon du endast har haft internetkontakt med.

 • Behåll dubbdäcken vid vinterväglag

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-02: Den 15 april är sista dagen då det är tillåtet med dubbdäck, men är det fortfarande vinterväglag eller om det befaras bli halt, får man behålla dubbdäcken på. Bra att veta för dig som ska ut och resa i påsk.

 • Inget brott bakom dödsfall i Sala

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-03-27: Åklagaren har lagt ner förundersökningen om mord på den man i 30-årsåldern som anträffades avliden i Sala natten mot söndagen eftersom det inte längre kvarstår några misstankar om brott.

 • ANPR- Polisens nya ögon i trafiken

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-19: Med hjälp av kameror ska polisen lättare kunna avgöra vilka fordon som ska stoppas för kontroll. Systemet går under samlingsbegreppet ANPR, automatisk avläsning av registreringsskyltar, och används redan i dag i flera länder för en ökad trafiksäkerhet.

 • Anonym fortkörare identifierad efter polisiärt samarbete

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-03-05: Samma bil hade vid flera tillfällen fångats på bild av fartkameror i Västmanland och Dalarna, men eftersom bilen var tyskregistrerad gick det inte att identifiera fordonet. Nu har ärendet klarats upp. Föraren har identifierats och mannen har erkänt brott.

 • Nio män åtalas i omfattande narkotikaärende

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-02-28: I dag väcks åtal mot nio personer i narkotikaärendet i Köping. Två av männen, som anses vara huvudmän, misstänks för grovt narkotikabrott samt narkotikabrott. Övriga åtalas för narkotikabrott.

 • 35-årig man åtalas för grov mordbrand i Sala

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-02-21: I dag väcks åtal mot en 35-årig man som misstänks för grov mordbrand. Mannen misstänks ha anlagt en brand i ett solarium i Sala i november förra året.

 • Bedragare utger sig för att komma från lotteriföretag

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-02-20: Polisen i Västmanlands län har fått in flera anmälningar där bedragare har utgett sig för att komma från olika lotteriföretag. Bedragarna har uppgett att målsägande har vunnit pengar och på så sätt har de lurat till sig deras bankkort.

 • Man fortsatt häktad för mord m.m.

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-02-13: Västmanlands tingsrätt beslutade under dagens häktningsförhandlingar att den man i 30-årsåldern som misstänks för mord på en man i 40-årsåldern ska vara fortsatt häktad.

 • Samverkan ska förebygga brott och skapa trygghet

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-02-12: Västerås stad och Polismyndigheten i Västmanlands län fortsätter sitt samarbete och kommer den 17 februari att teckna en samverkansöverenskommelse när det gäller det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet.

 • Långa handläggningstider vid vapenlicensansökan

  Rikspolisstyrelsen 2014-01-22:

 • Varning för falska mejl från Polisen

  Rikspolisstyrelsen 2014-01-09: En aktör har nyligen använt en funktion på hemsidan www.emkei.cz för att skicka förfalskade mejl, som ser ut att komma från Polisen, till flera nyhetsredaktioner.

 • Skydda dig mot ficktjuvar i julhandeln

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-12-13: Så här i jultider är det mycket människor i rörelse i köpcenter och i city. Stora folksamlingar drar ofta till sig ficktjuvar. Här är tips på hur man minska risken att bli utsatt för fickstölder.

 • Drogsituationen i Sverige 2010–2012

  Rikspolisstyrelsen 2013-12-13: Tullverket och Rikskriminalpolisen presenterar en gemensam lägesbild över hur drogsituationen i Sverige sett ut 2010–2012. Efterfrågan på droger i Sverige fortsätter att öka. Handel av droger via internet ökar också. Även Tullverkets beslag ökar.

 • Häktad kvinna försätts på fri fot

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-12-06: Kvinnan som suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på den man som påträffades avliden på Stadshotellet i Västerås i juli har idag släppts fri. Bevisningen når inte upp till det som krävs för att kunna förvänta sig en fällande dom.

 • Så skyddar du dig mot annonsbedrägerier på internet

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-12-05: Annonsbedrägerier på köp- och säljsiter på internet är en av de vanligaste typerna av bedrägeri på internet. Här är några tips på vad du kan göra för att minska risken för att bli lurad.

 • Om vinterdäck

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-11-27: Från den 1 december till den 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag. ”Om det är snö, is, snömodd eller frost på vägbanan räknas det som vinterväglag, säger Barbro Ottestam, biträdande chef för trafiksektionen.”

 • Södertörns högskola får utbilda poliser

  Rikspolisstyrelsen 2013-11-26: Rikspolischefen har fattat beslut om att förlägga polisprogrammet som en uppdragsutbildning vid Södertörns högskola.

 • Två personer anhållna för försök till mord

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-11-22: Två personer har anhållits misstänkta för försök till mord efter händelsen på Erikslund i går kväll då en man skottskadades.

 • Grovt narkotikabrott

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-11-21: (Uppdaterad information 22/11 kl. 15.25) Under måndag e.m greps tre personer i Köping. Ytterligare en greps under tisdagen. Brottet är rubricerat som grovt narkotikabrott, genom förvärv i överlåtelsesyfte, och förundersökningen leds av en åklagare.

 • Rån i Västerås på väg att klaras upp

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-11-20: I dag väcks åtal mot två män i 20-årsåldern som misstänks för två rån som begicks vid Hälla och Kristiansborg tidigare i oktober. Männen har erkänt brotten i förhör.

 • Mordmisstänkt fortsatt häktad

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-11-15: Den 43-åriga kvinna som misstänkts för mord på den man som anträffades avliden på Stadshotellet i Västerås i juli är fortsatt häktad. Det beslutade Västmanlands tingsrätt i dag.

 • Misstänkt försatt på fri fot

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-10-04: Den 49-åriga man som har suttit anhålliten misstänkt för sexuellt ofredande genom att ha skickat över 100 sms och mms till kvinnor i Västmanland har försatts på fri fot av Västmanlands tingsrätt i dag. Utredningsläget ser dock gott ut.

 • Antalet anmälda brott i Västerås minskar

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-09-19: Den anmälda brottsligheten minskade i Västerås under januari-augusti 2013 jämfört med samma period 2012. Det visar statistik som Polismyndigheten i Västmanland sammanställt.

 • Polisen söker vittnen till mordet i Örtagården

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-08-21: Mordutredningen gällande den man som anträffades död i ett brinnande torp i Örtagården i slutet av juli, tyder på att det sannolikt rör sig om flera gärningsmän. Polisen är fortsatt intresserad av att få in tips gällande händelsen.

 • Rattfylleri från färjetrafik stoppas

  Rikspolisstyrelsen 2013-08-20: Snart ska det bli omöjligt att köra rattfull från en hamn. Ett försöksprojekt med automatiska nykterhetskontroller i Göteborg ska ge svar på om metoden kan användas på bred front i bland annat svenska hamnar.

 • Polisen söker vittnen till skadegörelse på Råby

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-08-16: Natten till i dag, fredagen den 16 augusti klockan 03:30, inträffade en skadegörelse mot restaurang Etna i Råby centrum.

 • Resultatet av rättsmedicinska undersökningen tyder på mord

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-08-01: Det preliminära resultatet från den rättsmedicinska undersökningen av den man som anträffades avliden i ett brinnande torp i Örtagården, pekar på att det är ett mord.

 • Polisens arbete för att upptäcka unga och nya narkotikaanvändare

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-07-19: Polisen arbetar med att stoppa narkotika på flera fronter. En del i arbetet är att upptäcka unga narkotikamissbrukare och att arbeta mot nyrekryteringen av narkotikaanvändare. Här berättar Fredrik Nilsson, chef för grova brottssektionen, mer om arbetet.

 • Presskonferens

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-07-12: Med anledning av händelsen i går, då två personer knivskars och en av dem avled till följd av sina skador, håller Polisen och förundersökningsledare Gunnar Merkel vid Åklagarkammaren en presskonferens i dag klockan 15:00 i polishuset i Västerås.

Nästa sidaFöregående sida1 2

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumerera på RSS-flöden