Pressmeddelanden

Här visas pressmeddelanden från valt län och Rikspolisstyrelsen.

 • Polismyndigheten i Västmanland söker vittnen till bedrägeri mot en äldre man

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-23: En äldre man i Hallstahammar utsattes fredagen den 18 juli för ett bedrägeri. Med anledning av detta söker Polismyndigheten i Västmanland nu vittnen och eventuella iakttagelser från Hästhovsvägen och Parkgatan i Hallstahammar.

 • Anträffad drunknad i Virsbosjön är identifierad

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-14: Den kropp som hittades i Virsbosjön 6 juli 2014 är nu identifierad som en man född -80 som är hemmahörandes i Västerås.

 • Polisen söker vittnen till händelse på Sjöhagsvägen, 5 juli i Västerås

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-10: I samband med Power Meet i Västerås kvinna föll en kvinna i backen och skadades svårt. Polisen är nu intresserad av att personer som har iakttagit händelsen kontaktar Polisen på telefonnummer 114 14

 • Polisen söker vittnen till knivskärning på Tråddragargatan i Västerås

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-09: Onsdag morgon larmades polisen till Tråddragargatan på Malmaberg i Västerås med anledning av ett bråk mellan två män. Polisen är nu intresserad av att personer som har iakttagit händelsen kontaktar Polisen på telefonnummer 114 14.

 • Power Meet lockade många besökare

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-06: Den 30:e upplagan av Power Meet, sommaren stora evenemang i Västerås är nu över. Det har varit tusentals människor i alla åldrar som har följt evenemanget runt hela Västerås.

 • Man anhållen, misstänkt för rån mot Pressbyrån i Västerås

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-04: En man i 30 års-åldern, hemmahörande i Uppland anhölls idag misstänkt för rån mot Pressbyrån i centrala Västerås.

 • Man anhållen misstänkt för bland annat försök till grov misshandel på Johannisberg

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-04: Vid 5 tiden i morse larmades polisen till Nordic camping på Johannisberg, med anledning av en misstänkt mordbrand.

 • Fyra anhållna misstänkta för grov misshandel på Vallby

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-03: Vid 23 -tiden måndag 30 juni larmades polisen till Vallby i Västerås med anledning av en misstänkt misshandel.

 • Snart är det dags för Power Meet

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-06-26: 3-5 juli är det dags för årets upplaga av Power Meet. Under evenemanget fylls Västerås av amerikanska bilar och 10 000-tals besökare. Polisens förberedelser inför evenemanget har pågått under hela våren.

 • Försvunna fiskare påträffade drunknade

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-06-26: De två män som sedan söndagen den 22 juni varit försvunna på Hjälmaren har påträffats drunknade i närheten av där deras övergivna båt hittades i söndags.

 • Tre anhållna för medhjälp till försök till mord

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-06-25: Tre män samtliga i 20-årsåldern och hemmahörande i Västerås är an-hållna för medhjälp till försök till mord i samband med skottlossningen på Råby 16 juni.

 • Polisen söker vittnen till skottlossning på Råby

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-06-16: Strax efter midnatt anträffades en man i 30-årsåldern skottskadad vid Sidensvansgatan på Råby i Västerås. Polisen är nu intresserad av att personer som har tips eller har gjort iakttagelser kontaktar Polisen på telefonnummer 114 14.

 • Så bekämpar vi brott och otrygghet kring idrottsevenemang

  Rikspolisstyrelsen 2014-06-12: Samverkansparterna presenterar en nationell strategi för att minska otrygghet, brott och ordningsstörningar i samband med idrottsevenemang.

 • Pressinbjudan: Så bekämpar vi våldet kring idrott

  Rikspolisstyrelsen 2014-06-10: Samverkansparterna presenterar en nationell strategi för att minska otrygghet, brott och ordningsstörningar i samband med idrottsevenemang.

 • Polisen behöver fler verktyg mot näthatet

  Rikspolisstyrelsen 2014-06-04: Risken för att drabbas av kränkningar på nätet ökar under valåret, skriver rikspolischef Bengt Svenson i en debattartikel i Aftonbladet:

 • Alkohol bakom var femte förolyckad bilförare

  Rikspolisstyrelsen 2014-06-02: Var femte förolyckad förare var berusad vid olyckstillfället. Mellan den 2 och 8 juni har Polisen insatsvecka med fokus på trafiknykterhet. Polisen gör då extra många alkoholutandningsprov.

 • För en säker studentkortege

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-05-30: Den 5 juni klockan 11:30-14:00 går den årliga studentkortegen av stapeln i centrala Västerås. Innan avfärd kommer Polisen att finnas på plats vid skolor för besikta studentflak och kontrollera förarnas körkort. Allt för att öka säkerheten för studenterna.

 • Bedragare tar kontakt via dejtingsidor på internet

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-04-10: Polismyndigheten i Västmanland får varje månad in anmälningar om bedrägeri från personer som trott att de har träffat sitt livs kärlek på dejtingsidor på internet. Polisens uppmaning: skicka aldrig pengar till någon du endast har haft internetkontakt med.

 • Behåll dubbdäcken vid vinterväglag

  Rikspolisstyrelsen 2014-04-02: Den 15 april är sista dagen då det är tillåtet med dubbdäck, men är det fortfarande vinterväglag eller om det befaras bli halt, får man behålla dubbdäcken på. Bra att veta för dig som ska ut och resa i påsk.

 • Inget brott bakom dödsfall i Sala

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-03-27: Åklagaren har lagt ner förundersökningen om mord på den man i 30-årsåldern som anträffades avliden i Sala natten mot söndagen eftersom det inte längre kvarstår några misstankar om brott.

 • ANPR- Polisens nya ögon i trafiken

  Rikspolisstyrelsen 2014-03-19: Med hjälp av kameror ska polisen lättare kunna avgöra vilka fordon som ska stoppas för kontroll. Systemet går under samlingsbegreppet ANPR, automatisk avläsning av registreringsskyltar, och används redan i dag i flera länder för en ökad trafiksäkerhet.

 • Anonym fortkörare identifierad efter polisiärt samarbete

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-03-05: Samma bil hade vid flera tillfällen fångats på bild av fartkameror i Västmanland och Dalarna, men eftersom bilen var tyskregistrerad gick det inte att identifiera fordonet. Nu har ärendet klarats upp. Föraren har identifierats och mannen har erkänt brott.

 • Nio män åtalas i omfattande narkotikaärende

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-02-28: I dag väcks åtal mot nio personer i narkotikaärendet i Köping. Två av männen, som anses vara huvudmän, misstänks för grovt narkotikabrott samt narkotikabrott. Övriga åtalas för narkotikabrott.

 • 35-årig man åtalas för grov mordbrand i Sala

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-02-21: I dag väcks åtal mot en 35-årig man som misstänks för grov mordbrand. Mannen misstänks ha anlagt en brand i ett solarium i Sala i november förra året.

 • Bedragare utger sig för att komma från lotteriföretag

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-02-20: Polisen i Västmanlands län har fått in flera anmälningar där bedragare har utgett sig för att komma från olika lotteriföretag. Bedragarna har uppgett att målsägande har vunnit pengar och på så sätt har de lurat till sig deras bankkort.

 • Man fortsatt häktad för mord m.m.

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-02-13: Västmanlands tingsrätt beslutade under dagens häktningsförhandlingar att den man i 30-årsåldern som misstänks för mord på en man i 40-årsåldern ska vara fortsatt häktad.

 • Samverkan ska förebygga brott och skapa trygghet

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-02-12: Västerås stad och Polismyndigheten i Västmanlands län fortsätter sitt samarbete och kommer den 17 februari att teckna en samverkansöverenskommelse när det gäller det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet.

 • Långa handläggningstider vid vapenlicensansökan

  Rikspolisstyrelsen 2014-01-22:

 • Varning för falska mejl från Polisen

  Rikspolisstyrelsen 2014-01-09: En aktör har nyligen använt en funktion på hemsidan www.emkei.cz för att skicka förfalskade mejl, som ser ut att komma från Polisen, till flera nyhetsredaktioner.

 • Skydda dig mot ficktjuvar i julhandeln

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2013-12-13: Så här i jultider är det mycket människor i rörelse i köpcenter och i city. Stora folksamlingar drar ofta till sig ficktjuvar. Här är tips på hur man minska risken att bli utsatt för fickstölder.

Nästa sidaFöregående sida1 2

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumerera på RSS-flöden