Pressmeddelanden

Här visas pressmeddelanden från valt län och Rikspolisstyrelsen.

 • Insatsvecka –viltolyckor

  Polismyndigheten i Västmanlands län i går 09:25: Den 22 - 28 september genomför Viltolycksrådet sin nationella insatsvecka. Den går ut på att informera bilister om hur de ska agera om de är iblandade i en viltolycka.

 • Bra användande av bilbälte under trafiksäkerhetsvecka

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-09-18: Sammanlagt 79 personer rapporterades i Västmanlands län för att inte ha använt bilbälte eller hjälm när Polisen fokuserade extra på trafiksäkerhet under förra veckan.

 • Inget brott i samband med dödsfall

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-09-18: Lördagen den 13 september larmades polis till en lägenhet på Tunbyvägen i Västerås där en 43-årig man påträffades avliden.

 • Polisens volontärer hjälper till i arbetet med att minska antalet cykelstölder

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-09-15: En genomgång av cykelstölderna i Västerås visar att många av cykelstölderna begås vid Centralstationen. Under vecka 38 kommer därför Polisens volontärer att finnas vid stationen i Västerås och informera om hur man bäst skyddar sig mot cykelstölder.

 • Ingen misstanke om arbetsmiljöbrott i samband med skogsbranden

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-09-15: Det finns inte längre skäl att misstänka arbetsmiljöbrott i samband med att en person avled och en blev svårt skadad under skogbranden i Västmanland i augusti. Det konstaterar kammaråklagaren och har därför beslutat att lägga ned förundersökningen.

 • Alltför många elefanter kvar i baksätet

  Rikspolisstyrelsen 2014-09-08: Den gamla kampanjen om elefanter i baksätet – att en obältad person i baksätet motsvarar cirka 3 ton krockvikt – är fortfarande aktuell. Enligt Trafikverkets senaste mätning sitter cirka 15 procent av passagerarna i baksätet obältade.

 • Man anhållen i sin frånvaro - eftersöks av polis

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-08-29: En man i 40- års åldern, känd av Polisen sedan tidigare, är anhållen i sin frånvaro efter att ha försökt att köra på en polis i Surahammar.

 • Resultat trafikvecka med fokus på hastighet

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-08-29: I samband med skolstarten under vecka 34 så utförde Polismyndigheten i Västmanlands län trafikkontroller med fokus på hastighet. Totalt rapporterades 118 trafikanter i länet för hastighetsöverträdelse och tre körkort omhändertogs.

 • Ett stort antal cykelstölder i Sala är på väg att klaras upp

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-08-29: Under våren och sommaren har ett stort antal cykelstölder skett i Sala av företrädesvis damcyklar av märket Monark. Nu ser det ut som att ett antal av dessa stölder är på väg att klaras upp då en kvinna i salatrakten misstänks för cirka 25 stölder.

 • Åklagare övertar förundersökning som rör allmänfarlig vårdslöshet i samband med skogsbranden

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-08-19: Förundersökningsledningen som rör allmänfarlig vårdslöshet i samband med skogsbranden i Västmanland har i dag övertagits av åklagare.

 • Skottlossning Gjutjärnsgatan, Bäckby Västerås, lördagen den 16 augusti

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-08-18: I lördagskväll den 16 augusti larmades Polisen till Gjutjärnsgatan på Bäckby i Västerås med anledning av en rapporterad skottlossning.

 • Polisen går över till rörliga spärrplatser

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-08-13: Beslutet från räddningsledaren gällande öppnandet av flera områden som har varit avspärrade har medfört att Polisen har sett över sitt arbetssätt när det gäller bevakning av spärrområdet. Fasta spärrplatser blir i stället rörliga.

 • Förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet inledd

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-08-07: Polismyndigheten i Västmanlands län har inlett en förundersökning gällande brottet allmänfarlig vårdslöshet för att utreda om det begåtts något brott i samband med att skogsbranden startade.

 • Anmälan om arbetsmiljöbrott upprättad i samband med skogsbranden i Västmanland

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-08-06: En anmälan om arbetsmiljöbrott har upprättats med anledning av att en person avlidit och en skadats svårt i samband med arbete i Stabäck, utanför Ängelsberg i Västmanland.

 • Man häktad för bland annat våldtäkt, olaga frihetsberövande och olaga hot

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-08-01: En man i 40-årsåldern häktades i dag vid Västmanlands Tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande, våldtäkt, grov misshandel, olaga hot och ofredande.

 • Häktad misstänkt för människorov, mindre grovt

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-31: Under torsdagen häktades en man i 25-årsåldern misstänkt för bland annat människorov, mindre grovt som ska ha skett i Kungsör. Sedan tidigare sitter ytterligare en man i 25-årsåldern häktad i ärendet.

 • Polismyndigheten i Västmanland söker vittnen till bedrägeri mot en äldre man

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-23: En äldre man i Hallstahammar utsattes fredagen den 18 juli för ett bedrägeri. Med anledning av detta söker Polismyndigheten i Västmanland nu vittnen och eventuella iakttagelser från Hästhovsvägen och Parkgatan i Hallstahammar.

 • Anträffad drunknad i Virsbosjön är identifierad

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-14: Den kropp som hittades i Virsbosjön 6 juli 2014 är nu identifierad som en man född -80 som är hemmahörandes i Västerås.

 • Polisen söker vittnen till händelse på Sjöhagsvägen, 5 juli i Västerås

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-10: I samband med Power Meet i Västerås kvinna föll en kvinna i backen och skadades svårt. Polisen är nu intresserad av att personer som har iakttagit händelsen kontaktar Polisen på telefonnummer 114 14

 • Polisen söker vittnen till knivskärning på Tråddragargatan i Västerås

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-09: Onsdag morgon larmades polisen till Tråddragargatan på Malmaberg i Västerås med anledning av ett bråk mellan två män. Polisen är nu intresserad av att personer som har iakttagit händelsen kontaktar Polisen på telefonnummer 114 14.

 • Power Meet lockade många besökare

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-06: Den 30:e upplagan av Power Meet, sommaren stora evenemang i Västerås är nu över. Det har varit tusentals människor i alla åldrar som har följt evenemanget runt hela Västerås.

 • Man anhållen, misstänkt för rån mot Pressbyrån i Västerås

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-04: En man i 30 års-åldern, hemmahörande i Uppland anhölls idag misstänkt för rån mot Pressbyrån i centrala Västerås.

 • Man anhållen misstänkt för bland annat försök till grov misshandel på Johannisberg

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-04: Vid 5 tiden i morse larmades polisen till Nordic camping på Johannisberg, med anledning av en misstänkt mordbrand.

 • Fyra anhållna misstänkta för grov misshandel på Vallby

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-07-03: Vid 23 -tiden måndag 30 juni larmades polisen till Vallby i Västerås med anledning av en misstänkt misshandel.

 • Snart är det dags för Power Meet

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-06-26: 3-5 juli är det dags för årets upplaga av Power Meet. Under evenemanget fylls Västerås av amerikanska bilar och 10 000-tals besökare. Polisens förberedelser inför evenemanget har pågått under hela våren.

 • Försvunna fiskare påträffade drunknade

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-06-26: De två män som sedan söndagen den 22 juni varit försvunna på Hjälmaren har påträffats drunknade i närheten av där deras övergivna båt hittades i söndags.

 • Tre anhållna för medhjälp till försök till mord

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-06-25: Tre män samtliga i 20-årsåldern och hemmahörande i Västerås är an-hållna för medhjälp till försök till mord i samband med skottlossningen på Råby 16 juni.

 • Polisen söker vittnen till skottlossning på Råby

  Polismyndigheten i Västmanlands län 2014-06-16: Strax efter midnatt anträffades en man i 30-årsåldern skottskadad vid Sidensvansgatan på Råby i Västerås. Polisen är nu intresserad av att personer som har tips eller har gjort iakttagelser kontaktar Polisen på telefonnummer 114 14.

 • Så bekämpar vi brott och otrygghet kring idrottsevenemang

  Rikspolisstyrelsen 2014-06-12: Samverkansparterna presenterar en nationell strategi för att minska otrygghet, brott och ordningsstörningar i samband med idrottsevenemang.

 • Pressinbjudan: Så bekämpar vi våldet kring idrott

  Rikspolisstyrelsen 2014-06-10: Samverkansparterna presenterar en nationell strategi för att minska otrygghet, brott och ordningsstörningar i samband med idrottsevenemang.

Nästa sidaFöregående sida1 2

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumerera på RSS-flöden