Sök

Operativt stöd till polisflyget i Göteborg

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Utlyst

29 april 2024

Ansök senast

20 maj 2024

Referensnummer

A228.398/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Polisflyget är en del av operativa enheten, OE, vid nationella operativa avdelningen, NOA. Polisflyget har fem baseringar i Sverige. Malmö, Göteborg, Stockholm, Östersund och Boden. Polisflygets huvuduppgift är att biträda svensk polis vilket i huvudsak innebär brottsbekämpning och livräddande uppdrag. Hos polisflyget finns även UAS-verksamhet.

 Till NOA hör även nationella insatsstyrkan, gränspolissektionen, nationella bombskyddet, nationella ledningscentralen, nationella spaningsverksamheten m.fl. NOA leder och samordnar Polismyndighetens utvecklingsarbete avseende den polisiära kärnverksamheten samt ansvarar för samordning, beredning och uppföljning av den myndighetsgemensamma särskilda satsningen mot grov organiserad brottslighet och är nationell kontaktpunkt mot Säkerhetspolisen, Försvarsmakten och Försvarets radioanstalt.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en handläggare som har som uppgift att vara operativt stöd till Polisflygets basering på Säve flygplats i Göteborg.

BESKRIVNING AV ARBETSUPPGIFTER

 Uppdraget innebär att du arbetar med marktjänst där du huvudsakligen arbetar med  driften, samt säkerheten kring baseringen. Du arbetsleds av baseringschefen och samverkar med de flygande besättningarna och med flygtekniker.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 

  • hantering av samtlig utrustning, och fordon som disponeras av baseringen, exempelvis flyghjälmar, överlevnadsdräkter, annan säkerhetsutrustning, NVG (Night Vision Goggles)
  • driften av tankanläggningar i baseringens ansvarsområde
  • att ansvara för baseringens lokaler
  • att arbeta med lokalt brandskyddsarbete samt säkerhetsarbete inklusive larm
  • att stödja baseringschefen med administrativt arbete

Utöver ovan nämnda kommer andra uppgifter kunna komma ifråga som exempelvis att bereda och koordinera inkomna uppdrag eller att du får vara beredd att stödja andra sektioner inom operativa enheten. Det kan också förekomma resor inom och utanför Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • gymnasieexamen inom tekniskt område eller annan examen inom relevant område som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • svenskt körkort med lägst B-behörighet
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska
  • god IT-vana
  • svenskt medborgarskap

Vi ser det även meriterande om du har:

  • erfarenhet av polisär verksamhet
  • erfarenhet av tekniskt arbete
  • erfarenhet av att arbeta med operativa insatser
  • erfarenhet av arbete i Polisens personaladministrativa system och inköpsprogram
  • svenskt C- eller CE-körkort
  • teknisk eftergymnasial utbildning
  • erfarenhet av upphandling

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på att du är noggrann och har förmåga att ta egna initiativ samt strukturera, organisera och planera. Du ska ha ett intresse av att utveckla dina kunskaper i yrkesrollen. I ditt arbete är du i övrigt flexibel, självgående och försöker se lösningar på problem.

 Då en stor del av arbetet präglas av samarbete och kontakter både internt och externt krävs även att du har en mycket god samarbetsförmåga och hög känsla för service.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

KONTAKTPERSONER
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att skicka mail till Polisflyget.Goteborg@polisen.se. Beskriv din fråga och skicka med kontaktuppgifter, så kommer du kontaktas av rekryterande chef.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult thomas.blomgren@polisen.se

Fackliga företrädare

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Lawen Dehghani, SACO tfn: 010-563 85 79

Tom Johnsson, Fackförbundet ST, tfn 076-9470030

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 073-249 04 22

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Säve flygplats i Göteborg

Arbetstid: Veckoplanerad 40h/v. Viss kvälls- och eller helgtjänstgöring kan bli aktuell.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Handläggare 

 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Arbetsprover kan bli aktuellt. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.


Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 20 Maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A228.398/2024 i mailets ärendemening.

 Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer A228.398 /2024 via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

 Säkerhetsprövning

 Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. För anställningen krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

 Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

 Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!