Sök

Finansiell analytiker till underrättelsesektionen

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Öst

Kommun

Linköping, Norrköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

24 april 2024

Ansök senast

20 maj 2024

Referensnummer

A256.532/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. I Polisregion Öst ingår polisområdena Östergötland, Södermanland och Jönköping samt flera regionala enheter och sektioner däribland Underrättelsesektionen.

Polismyndighetens underrättelsetjänst har i uppdrag att direkt eller i samverkan med andra förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet. Underrättelsetjänsten i region Öst är en regional sektion där sektionschefen är direkt underställd regionpolischefen. Sektionens medarbetare finns utplacerade över hela regionen. Arbetet bedrivs i 8 olika grupper med olika uppdrag och ansvarsområden. I varje polisområde finns en underrättelsegrupp med geografiskt ansvar för vissa inriktningar och övriga grupper har ett mer regionsövergripande ansvar.

Arbetsbeskrivning

I ditt arbete ingår du i en underrättelsegrupp som specialist men du är även en stödjande funktion för utredning och lagföring. Dina arbetsuppgifter består i att från olika informationskällor hantera, sammanställa och analysera omfattande mängder data samt hitta spår, trender och mönster i dessa.

Det kan bland annat innebära:

  • Inhämtning, bearbetning och presentation av finansiell information avseende personer och bolag som är aktuella i ärenden av spaningskaraktär.
  • Spåra och säkra tillgångar i förverkandesyfte.
  • Slutresultatet från ditt arbete utmynnar som regel i en skriftlig ärendeanalys, en slutprodukt som du presenterar på ett pedagogiskt och strukturerat sätt för utredare, förundersökningsledare och åklagare. Ärendeanalysen kan även ingå som en del i en rättslig förhandling.
  • Uppmärksamma och kommunicera till åklagare/ärendehandläggare indikatorer på penningtvätt/finansiering av terrorism eller annan brottslighet som skulle kunna observeras vid exempelvis en kontoanalys.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen eller annan akademisk utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska
  • Goda IT-kunskaper
  • B-körkort
  • Svenskt medborgarskap

 Det är meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av inhämtning, bearbetning och presentation av information avseende personer och/eller bolag
  • Kunskap om spårande av tillgångar eller motsvarande kartläggningsarbete, med inriktning mot ekonomiska och finansiella förutsättningar i första hand
  • Arbetat utredande i ärenden av i första hand ekonomisk karaktär
  • Erfarenhet av underrättelseverksamhet
  • Vana av att arbeta i analysprogram

Personliga egenskaper
Du har god analytisk förmåga, ser helhetsperspektiv och kan hantera flera frågor parallellt. Arbetets många kontaktytor både inom och utom myndigheten ställer krav på att du är kommunikativ och har en mycket god samarbetsförmåga.  Du arbetar lika bra i grupp som enskilt. Du är noggrann och skapar struktur och ordning för att nå uppsatt mål. Som person är du flexibel och kan snabbt omprioritera arbetsuppgifter och växla upp i tempo när arbetet kräver detta.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetsprov/tester kan komma att användas som en del av processen.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta:

Martin på underrättelsesektionen, 010–5666202


Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Maria Willim, maria.willim@polisen.se

Fackliga företrädare

ST Region Öst st.region-ost@polisen.se

Polisförbundet Region Öst Sara Walters 010-566 66 75, sara.walters@polisen.se

Seko Polisen Öst Monika Veberg 070-549 11 35

SACO-S Region Öst saco-s.regionost@polisen.se

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Linköping eller Norrköping

Arbetstid: Veckoplanerad 5:2

 

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som du bifogar tillsammans med ditt CV som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. Fyll i följande urvalsfrågor som en del av vår rekryteringsprocess. (pdf, 124 kB)

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och urvalsfrågor via e-post till jobb.ost@polisen.se senast den 20 maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A256.532/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post