Polismyndigheten söker tidigare anställda poliser som önskar återanställning

Utlysningsdatum
2017-07-27 17:00
Sista ansökningsdatum
2017-08-31 23:59
Referensnummer
C14641/2017

Polismyndigheten vill utöka sin förmåga i regionerna och söker därför nu efter medarbetare som tidigare har arbetat som polis, som inte längre har en anställning hos polisen men som är intresserad av att bli anställd igen.

Beskrivning av arbetsplatsen

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Polismyndigheten vill utöka sin förmåga i regionerna och söker därför nu efter medarbetare som tidigare har arbetat som polis, som inte längre har en anställning hos polisen men som är intresserad av att bli anställd igen. Vi söker dig som vill arbeta i något av våra lokalpolisområden med brottsförebyggande och ingripande arbete i yttre tjänst eller med att utreda mängdbrott. Vi har också behov av att stärka resurserna i våra särskilt utsatta områden. Vi söker även dig som under din tidigare polisiära anställning haft en polisiär specialkompetens som myndigheten har behov av.

Arbetsuppgifter

För dig som vill arbeta i den yttre polisverksamheten inom brottsförebyggande/ ingripande verksamhet är de huvudsakliga arbetsuppgifterna:
• Ingripandeverksamhet
• Planlagd linjeverksamhet och insatser utifrån samverkansöverenskommelser, medborgarlöften och lokal lägesbild
• Trafiksäkerhetsarbete enligt den nationella trafikstrategin
• Arbete mot grov organiserad brottlighet i ett lokalt perspektiv
• Arbete mot ungdomsbrottslighet
• Stöd till brottsoffer

För dig som vill arbeta inom utredningsverksamheten i ett lokalpolisområde är de huvudsakliga arbetsuppgifterna:
• Utredning av ärenden med frihetsberövade
• Utredning av andra ärenden med känd eller okänd gärningsman
• Brotts- och ärendesamordning
• Stöd till brottsoffer

För dig som under din tidigare polisiära anställning haft en polisiär specialkompetens exempelvis:
• Operatör vid ledningscentral
• Hundförare

Hur behovet av resurser ser ut kan variera i respektive region.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Tidigare arbetat som behörig polisman men som inte längre är anställd inom Polismyndigheten
• Erfarenhet av arbete som polis inom ingripandeverksamhet, brottsförebyggande verksamhet eller utredningsverksamhet inom polisen (aspiranttjänstgöring räknas inte)
• God kännedom om de regler och föreskrifter som gäller för arbetet (det bör inte ha gått mer än ca 7-10 år sedan anställningen avslutades)
• Giltigt B-körkort

 

Du ska kunna styrka din tidigare erfarenhet inom polisen med ett anställningsintyg.

 

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av att samverka med andra myndigheter och/eller andra externa aktörer

Personliga egenskaper:
Arbetsuppgifterna ställer krav på god kommunikativ förmåga och att du kan agera med lugn och gott omdöme även under pressade situationer. Du är målfokuserad och resultatinriktad, har god initiativförmåga, och förstår vikten av en helhetssyn på verksamheten. Det är viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt. Vi vill också att du har en positiv inställning och är lojal med polisens uppdrag. Du har en god kontaktskapande förmåga och kan professionellt bemöta medborgare i olika situationer och sammanhang.

Du behöver även ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Eftersom arbetet innebär mycket kontakter såväl inom som utanför myndigheten ställs krav på egenskaper som servicekänsla, självständighet och samarbetsförmåga. Arbetet kan vara fysiskt krävande, arbetsuppgifterna förutsätter därför att du upprätthåller en god fysik.

Inför beslut kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, där referenser från din tidigare polisiära anställning kommer att tillmätas betydelse.

Kontaktpersoner

Region Nord Pernilla Filén, HR-chef, tfn 010-56 820 24
samt Katarina Öhrberg, ersättare, tfn 010 – 56 805 26

Region Bergslagen Olov Augrell, HR-chef, tfn 010-56 734 03, 24 juli – 4 augusti och Maria Kihlstrand, HR-partner, tfn 010-56 701 71, 7-11 augusti

Region Mitt Lena Tysk, polismästare, tfn 010-56 775 17 lena.tysk@polisen.se

Region Stockholm Johan Heed, kommissarie, tfn 073-331 52 48  johan.heed@polisen.se

Region Väst Morgan Orvenholt, Regionkanslichef, tfn 010-56 50 003 morgan.orvenholt@polisen.se

Region Öst Torbjörn Johansson, tfn 010-566 67 361  torbjornm.johansson@polisen.se

Region Syd Martin Åkesson, kommissarie, tfn 010-56 136 43


 

Facklig företrädare

Polisförbundet: Göran Malmborg, goran.malmborg@polisforbundet.se, 0703-55 88 58.

SACO: Lars Modig, saco.nationellt@polisen.se, 0725-69 79 40.

Fackförbundet ST: Karin Svenning, st.inom-polisen@polisen.se, 0709-52 58 20.

SEKO Polisen: Monica Veberg, sekopolisen@polisen.se, 0705-49 11 35.

 

Övrig information

Anställning: Polisassistent eller – där myndigheten anser att verksamhetens behov inte tillgodoses vid anställning som polisassistent och där den sökande tidigare haft anställning som inspektör eller kommissarie – polisinspektör respektive poliskommissarie.

Arbetsort: Varierar

Notera att dina huvudsakliga arbetsuppgifter respektive din arbetstid kan komma att variera över tid beroende på verksamhetsbehoven.

Tillträde: Enligt överenskommelse


Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare, HR-Konsult Cecilia Sandström, cecilia.sandstrom@polisen.se.

Ange i din ansökan önskad region/regioner samt om du söker främst till BF/IGV verksamhet, utredningsverksamhet eller har en polisiär specialkompetens.

Slutligt urval kommer att ske i respektive region utifrån uppsatt behov.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

 

112 vid larm
114 14 övriga ärenden