Polismyndigheten söker upphandlare med specialisering mot entreprenad

Län
Stockholms län
Utlysningsdatum
2017-06-09 14:00
Sista ansökningsdatum
2017-08-18 23:59
Referensnummer
C13826/2017

Till Inköpsenheten söker vi nu en erfaren upphandlare!

Beskrivning av arbetsplatsen

Ekonomiavdelningen ansvarar för Polismyndighetens finansiella styrning inklusive miljöledning, lokalförsörjning, service, inköpsverksamhet och verksamheten som bedrivs vid ekonomienheterna inom en polisregion eller en avdelning. Ekonomienheterna arbetar med frågor inom den finansiella styrningen. Funktionen ska säkerställa kvalitet i Polismyndighetens ekonomiska redovisning genom ett nära samarbete med funktionen redovisning vid Polismyndighetens administrativa center.
Inköpsenheten har process- och funktionsansvar för inköp av varor och tjänster samt ansvar för att driva rättsliga tvister och processer avseende inköpsverksamhet, exklusive IT-området (som har en egen inköpsorganisation).
Inköpsenheten arbetar kategoribaserat och är organiserad i följande sektioner och grupper: inköpssamordning, upphandling, juridik, inköpsstyrning samt intern styrning och utveckling.

Arbetsuppgifter

I rollen som upphandlare ansvarar du för att genomföra kvalificerade entreprenadupphandlingar inom bygg-, och säkerhetsområdet samt hanverkstjänster i nära samarbete med Lokalförsörjningsenheten. Arbetet bedrivs konsultativt och kännetecknas av kvalitet och serviceanda. Det utförs i projektform tillsammans med uppdragsgivare, externa konsulter samt i förekommande fall även hyresvärden där upphandlaren är ansvarig och drivande för upphandlingsdelen vid genomförandet av projektet. Arbetet bedrivs i högt tempo med flera uppdrag parallellt.
Dina huvudsakliga uppgifter kommer även att bestå av att ge råd och stöd till Polismyndigheten i upphandling-, och avtalsfrågor samt leda och medverka i interna utvecklingsprojekt. Utöver detta kommer du att förvalta och följa upp tecknade avtal.
Du kommer att vara placerad vid upphandlingssektionen i Stockholm. Då kraven på tillgänglighet från våra uppdragsgivare periodvis är hög förekommer även möten hos och tillsammans med deras handläggare och projektgrupper i hela landet.

Tjänsten är på heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp, ekonomi, ingenjörsämnen, juridik eller annan, för tjänsten, relevant utbildning
• Mångårig erfarenhet av upphandlingar enligt AMA-modellen
• Goda kunskaper om entreprenadjuridik AB04, ABT06 och ABK 09
• Genomfört entreprenadupphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) och/eller lagen om upphandling inom försvar och säkerhetsområdet (LUFS)
• Erfarenhet av att arbeta i projektform
• Goda kunskaper i MS Office
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska


Det är meriterande om du har:
• Genomfört större entreprenadupphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) och/eller lagen om upphandling inom försvar och säkerhetsområdet (LUFS)
• Erfarenhet av att ha genomfört andra typer av upphandlingar


Vi söker dig som är driven, serviceinriktad och initiativrik. Rollen som upphandlare ställer krav på att du kan arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Vidare har du en god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt samt har förmåga att arbeta utvecklingsinriktat.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Susan Sahlin
Sektionschef
010-56 416 40

Facklig företrädare

Kent Svärd SACO 010-56 342 11; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092 ; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27.

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

 

112 vid larm
114 14 övriga ärenden