Polismyndigheten söker upphandlare till inköpsenheten

Län
Stockholms län
Utlysningsdatum
2017-06-09 12:30
Sista ansökningsdatum
2017-08-18 23:59
Referensnummer
C13825/2017

Upphandlare med minst 1 års erfarenhet med placering i Stockholm.

Beskrivning av arbetsplatsen

Ekonomiavdelningen ansvarar för Polismyndighetens finansiella styrning inklusive miljöledning, lokalförsörjning, service, inköpsverksamhet och verksamheten som bedrivs vid ekonomienheterna inom en polisregion eller en avdelning. Ekonomienheterna arbetar med frågor inom den finansiella styrningen. Funktionen ska säkerställa kvalitet i Polismyndighetens ekonomiska redovisning genom ett nära samarbete med funktionen redovisning vid Polismyndighetens administrativa center. Inköpsenheten har process- och funktionsansvar för inköp av varor och tjänster samt ansvar för att driva rättsliga tvister och processer avseende inköpsverksamhet, exklusive IT-området (som har en egen inköpsorganisation).
Inköpsenheten arbetar kategoribaserat och är organiserad i följande sektioner och grupper: inköpssamordning, upphandling, juridik, inköpsstyrning samt intern styrning och utveckling.

Arbetsuppgifter

I rollen som upphandlare ansvarar du för att genomföra kvalificerade varu-, och tjänsteupphandlingar huvudsakligen inom uttalade ansvarsområden. Arbetet bedrivs konsultativt och kännetecknas av kvalitet och serviceanda. Arbetet utförs i projektliknande form tillsammans med uppdragsgivaren där upphandlaren är ansvarig och drivande för uppdragets genomförande. Arbetet bedrivs i högt tempo med flera uppdrag parallellt. Utöver detta kommer du att ge råd och stöd till myndigheten i inköps-, och avtalsfrågor samt leda och medverka i interna utvecklingsprojekt.

Tjänsten är på heltid, tills vidare med 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp, ekonomi, ingenjörsämnen, juridik eller annan, för tjänsten, relevant utbildning
• Minst 1 års erfarenhet av att ha genomfört upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling(LOU) eller lagen om upphandling inom försvars, - och säkerhetsområdet(LUFS)
• Erfarenhet av att arbeta i projektform
• Goda kunskaper i MS Office
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska


Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete med inköp i privat verksamhet
• Erfarenhet av arbete i stor inköpsorganisation


Vi söker dig som är driven, serviceinriktad och initiativrik. Rollen som upphandlare ställer krav på att du kan arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Vidare har du en god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt samt har förmåga att arbeta utvecklingsinriktat.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Susan Sahlin
Sektionschef
010-56 416 40

Facklig företrädare

Kent Svärd SACO 010-56 342 11; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092 ; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27.

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

 

112 vid larm
114 14 övriga ärenden