Nyheter från polisen

Här visas polisens gemensamma nyheter. Vill du läsa lokala nyheter? Välj län i listan.

 • Förlängda gränskontroller i tre månader

  2016-11-11: Regeringen har beslutat att förlänga gränskontrollerna vid inre gräns i tre månader.

 • Polishelikoptern räddade liv

  2016-11-04: Över 40 personer i en liten gummibåt mitt ute på Medelhavet. Varav en höggravid kvinna. Besättningen i den svenska polishelikoptern handlade snabbt och medverkade till att samtliga kunde räddas.

 • Tusentals köpare av droger på nätet identifierade

  2016-10-31: Svensk polis har tillsammans med Tullverket identifierat över 20 000 narkotikaköp och drygt 3000 misstänkta köpare i Sverige, i samband med en internationell aktionsvecka under förra veckan mot handel av droger och vapen på internet.

 • Polisen ökar tillgängligheten via 114 14

  2016-10-31: Den som ringer 114 14 ska komma fram snabbare när polisens kontaktcenter, PKC, ökar bemanningen och blir regionala.

 • Sju års fängelse för sexbrott mot 114 flickor

  2016-10-28: Under falsk identitet lurade mannen ett stort antal flickor att skicka bilder av sexuell karaktär på sig själva. I dag, 28 oktober, dömdes 47-åringen till sju års fängelse.

 • Ny räddningsinsats i Medelhavet

  2016-10-27: Klockan är tio över sju på morgonen. Polisens helikopter observerar en gummibåt strax utanför grekiskt vatten. De meddelar positionen till kustbevakningens båt som är ute och patrullerar norra sundet mellan Lesbos och Turkiet. De åker mot platsen.

 • Polisen prisas för arbete med äldre

  2016-10-27: Polisen vinner tävling om brottsförebyggande arbete. – Vi får priset för ett projekt där vi arbetat tillsammans med Pensionärernas riksorganisation, SPF Seniorerna och Brottsofferjouren för att förebygga bedrägeribrott mot äldre, säger Mattias Falkbåge.

 • Man gripen för krigsbrott i Rwanda

  2016-10-25: Tidigt i morse, den 25 oktober, grep polisen en 48-årig man i Örebro misstänkt för delaktighet i folkmordet i Rwanda 1994. Utredningsarbetet ansvarar Krigsbrottskommissionen för, som i år förstärker sin förmåga att utreda brott.

 • Så satsar polisen mot människohandeln

  2016-10-24: Antalet anmälningar om människohandel för tiggeri och sexuella ändamål fortsätter att öka, visar en ny lägesrapport. Nu stärker polisen sin förmåga att bekämpa brotten.

 • Rök från pyroteknik är skadlig

  2016-10-21: Hälsorisker vid exponering av rök från pyroteknik har på Polisens uppdrag utretts av Socialstyrelsen. Slutsatsen är att röken är skadlig.

 • Tio räddades ur Medelhavet

  2016-10-20: Torsdag morgon den 13 oktober deltog svenska polisens helikopter i en räddningsinsats utanför Lesbos i Grekland. – I vågorna som var över en meter höga räddade vi tio migranter, säger Rickard Henningsson, insatsledare på plats.

 • Polisen i europeisk aktion mot människohandel

  2016-10-19: Ett ärende om människohandel, två om koppleri samt 13 ärenden om köp av sexuell tjänst. Det blev resultatet i Sverige då polisen deltog i en gemensam aktionsvecka mot människohandel för sexuell exploatering tillsammans med ett stort antal EU-länder.

 • Falsk varning sprids i sociala medier

  2016-10-19: Stundtals händer det att felaktig information och falska varningar som uppges komma från polisen sprids i sociala medier.

 • Att skrämma någon kan vara brottsligt

  2016-10-18: Att skrämma någon kan ge konsekvenser. Och den som skrämmer kan begå ett brott.

 • Ny trafikstrategi för säkrare vägar

  2016-10-17: Ökat fokus på hastighet och nykterhet i trafiken är några av punkterna i inriktningen för polisens reviderade trafikstrategi. Nu är den beslutad.

 • Effektivare polis med ny teknik

  2016-10-13: ”Genom digitaliseringen kan vi frigöra mer polistimmar än vad eventuella budgettillskott kommer att göra de kommande åren”, det förutspådde rikspolischef Dan Eliasson när han idag medverkade på en chefsdag med tidningen Chef.

 • Organiserad brottslighet ska bekämpas lokalt

  2016-10-11: För att stärka kampen mot den organiserade brottsligheten och öka tryggheten i utsatta områden, ska tolv myndigheter i och utanför rättsväsendet, utöka samarbetet på lokal nivå. Hur det ska gå till presenterades idag för inrikesminister Anders Ygeman.

 • Hackade inloggningsuppgifter sprids

  2016-10-11: Inloggningsuppgifter på ett antal tusen användare av nedladdningstjänsten myRepoSpace har efter ett dataintrång i somras lagts ut på en hemsida med säte i Nederländerna. De drabbade användarna informeras genom mejlutskick från polisen.

 • Goda krafter motverkar bilbränder

  2016-10-07: Lokal samverkan, tydlig kommunikation, riktade insatser mot bilmålvakter och stöd av kameraövervakning. Det är några åtgärder för att motverka bilbränder som föreslås i en utvärdering från polisen.

 • Stöd till avhoppare

  2016-10-06: Tre miljoner ska delas ut till kommunala förvaltningar för stöd till personer som vill lämna kriminella organisationer och nätverk, avhoppare. Polisen har uppdraget att ansvara för fördelningen.

 • Polisens kommunikationsdirektör slutar

  2016-10-06: - Jag har idag slutfört samtal med rikspolischefen om funktionen som kommunikationsdirektör för myndigheten. Vi är överens om att vi inte är överens - om hur funktionen ska arbeta. Därför väljer jag att lämna uppdraget.

 • Psykambulansen räddar liv

  2016-10-06: Sveriges första psykambulans avlastar polisen. Och får människor att inte hoppa.

 • Kunskap om id-kapningar ska öka

  2016-10-03: Förra året id-kapades mer än 85 000 personer. Det är en ökning med mer än 20 procent jämfört med året innan. Fortsätter trenden i samma takt kommer närmare 130 000 personer ha fått sin identitet kapad innan året är slut.

 • Förmågan att bekämpa it-brott förbättras

  2016-09-30: Brå visar i en ny rapport på brister i polisens förmåga att bekämpa it-brott. ”Det här är en viktig rapport för oss. Den visar att vi jobbar med rätt åtgärder, men också att det finns mycket kvar att göra”, säger Mats Löfving.

 • "Kan krävas justeringar av omorganisationen"

  2016-09-30: Enligt Statskontoret har viktiga delar av polisens omorganisation genomförts, men mycket återstår. Rikspolischefen delar rapportens slutsatser och säger att det kan behöva göras justeringar i polisens organisation och arbetssätt.

 • Fler hatbrott anmäls

  2016-09-29: Fler hatbrott anmäls men utsattheten ligger på en jämn nivå. Det visar en ny rapport från Brottsförebyggande rådet.

 • Åtgärdsplan för tryggare asylboenden

  2016-09-26: Migrationsverket och Polismyndigheten har kommit överens om en gemensam åtgärdsplan för att öka tryggheten i asylboenden. Överenskommelsen tydliggör ansvarsförhållanden och innebär ett ökat samarbete mellan myndigheterna.

 • Polishelikopter till grekiska Lesbos

  2016-09-22: Polisen skickar en helikopter till Lesbos i Grekland för att delta i operation Poseidon Sea, koordinerat av EU:s gränskontrollbyrå Frontex. Uppdraget är gränskontroll och sjöräddning. Det är första gången som polisflyget deltar i den här typen av uppdrag.

 • Rikspolischefen: Välkommen budgetsatsning

  2016-09-20: Regeringens budgetsatsning räcker inte fullt ut för polisens långsiktiga finansiering. Det meddelade rikspolischef Dan Eliasson inför Polisförbundets kongress på tisdagen.

 • Polisen satsar mot krigsbrott

  2016-09-20: Polisen kraftsamlar när det gäller att utreda krigsbrott. Krigsbrottskommissionen får fem nya utredare i år. ”Det är en viktig fråga för polisen – Sverige får inte bli en fristad för krigsförbrytare”, säger Christer Nilsson.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumerera på RSS-flöden