Nyheter från polisen

Här visas polisens gemensamma nyheter. Vill du läsa lokala nyheter? Välj län i listan.

 • Allt fler efterlysta personer grips

  2015-02-03: Antalet internationellt efterlysta som grips av polisen ökar. 2014 greps 384, vilket är en ökning med över 100 personer jämfört med 2011. En av förklaringarna är att allt fler poliser tar hjälp av internationella register för att spåra gärningsmän.

 • Många nätkränkningar är inte brott

  2015-02-02: Vart femte ärende angående nätkränkningar har ingen möjlighet att klaras upp. Anledningen är att den anmälda händelsen inte är ett brott eller att den misstänkte är under 15 år. Det visar en ny rapport från Brottsförebyggande rådet, Brå.

 • Ofarliga ämnen i pulverbrev

  2015-01-30: Vetemjöl, bakpulver och tvättmedel. Det är det ofarliga innehållet i de så kallade pulverbreven som polisen hanterat den senaste månaden.

 • Topplacering för polisen i ny undersökning

  2015-01-30: Polisen hamnar på tredjeplats i en undersökning där journalister intervjuats om hur de upplever kontakten med olika organisationer och myndigheter. Polisens positiva placering beror främst på den stora satsning på sociala medier som gjorts.

 • Kortare handläggningstider för vapenlicens

  2015-01-29: Trenden med ökade handläggningstider för vapenlicens har brutits. – Det finns goda förutsättningar för att nå en godtagbar nivå under 2015, säger Peter Thorsell, ansvarig för vapenfrågor på Polismyndigheten.

 • Misstänkta bedragare i vintertrafiken

  2015-01-28: De fäller upp motorhuven och ger sig ut i trafiken och viftar för att andra bilister ska stanna på våren. Bedragarna som lurar till sig kontanter och bensin med hjälp av falskt guld är tillbaka utmed bilvägarna. Nu på hala vintervägar.

 • Polisen diskuterade hot mot medierna

  2015-01-27: Tolv personer dödades i attacken mot franska tidskriften Charlie Hebdo. Hur stort är hotet mot svenska journalister? Detta diskuterade rikspolischefen och Säpochefen under en fullsatt debatt.

 • Framtidens kriminalteknik – vad är möjligt?

  2015-01-27: Preskriberingstiden för mord är borta och kalla fall lever vidare. Vi vet inte vad som är möjligt med framtidens kriminalteknik. Därför behöver mer bevismaterial samlas in, finnas kvar och vara tillgängligt längre.

 • Felaktig utbetalning finansierade olagliga vapen

  2015-01-27: Fyra män och en kvinna i åldern 20 – 30 år åtalas nu misstänkta för bland annat synnerligen grovt vapenbrott. Sammanlagt 51 vapen har beslagtagits som troligen finansierats med felaktigt utbetalade pengar från en kommun.

 • Polisen leder Östersjösamarbete mot seriebrott

  2015-01-23: Gränspolisen i Stockholm leder ett EU-projekt i Östersjöområdet, tillsammans med polis- och gränsbevakningsmyndigheter i östersjöområdet, även Danmark och Norge deltar till och från. I projektet kartläggs personer som begår organiserade seriebrott.

 • Flera års fängelse för stora transportstölder

  2015-01-21: Varor från ett stort tillverkningsföretag i Jönköping försvann vid ett flertal tillfällen när de transporterades utomlands. Efter en framgångsrik utredning med spaning och avlyssning, har fem personer nu dömts i tingsrätten.

 • Nu utbildar Södertörns högskola poliser

  2015-01-20: Polisutbildningen vid Södertörns högskola invigdes idag med en ceremoni där inrikesminister Anders Ygeman och rikspolischef Dan Eliasson talade till de 169 nya studenterna och inbjudna gäster.

 • Nya metoder bland människohandlarna

  2015-01-19: Flickor som utnyttjas i prostitution kan vara offer för så kallade ”loverboys”, män eller pojkar som inleder en falsk kärleksrelation med offret med löfte om ett bättre liv. Det menar Kajsa Wahlberg, författare till en ny lägesrapport om människohandel.

 • Tekniskt underhåll av webbplatsen

  2015-01-19: På grund av tekniskt underhåll sker ingen uppdatering av webbplatsen mellan klockan 07.00 och cirka 08.00 tisdag 20 januari.

 • Sandviken har nu medborgarlöften

  2015-01-15: Polisen och kommunen undertecknade i dag medborgarlöften i Sandviken. Tio löften på temat ungdomars trygghet har arbetats fram under höstens medborgardialoger.

 • Så ska polisen arbeta mot it-brotten

  2015-01-14: Cybervärlden måste bli en lika naturlig arena för brottsbekämpning som det övriga samhället. Det framgår av en ny hot- och riskrapport från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, i ett gemensamt samarbete med bland andra Polismyndigheten.

 • Polisflyget kvar på Säve

  2015-01-14: Avvecklingen av Säve flygplats påverkar inte polisflyget. Flygbaseringen i Göteborg kommer att finnas kvar.

 • Fortsatt högt förtroende för polisen

  2015-01-13: Förtroendet för polisen ligger på en stabil nivå och tryggheten är fortsatt hög. Det visar den Nationella trygghetsundersökningen (NTU).

 • ”Svensk polis kommer vitaliseras kraftfullt”

  2015-01-09: Samtidigt som terrordåden i Frankrike presenterades idag den nya Polismyndigheten på en fullsatt presskonferens. ”Vi måste berätta detta även om världen brinner”, säger Dan Eliasson, ny rikspolischef.

 • Hallå där…blivande polisstudent

  2015-01-05: Hon är en rastlös själ som brinner för att hjälpa andra och vill göra skillnad i samhället. Därför vill Emma Sjökvist bli polis. I januari börjar hon på polisutbildningen vid Södertörns högskola i Stockholm.

 • Polisen utreder misstänkta attacker mot moskéer

  2015-01-01: Polisens nationella ledningsgrupp har idag träffats i ett första möte och diskuterat ombildningen till en polismyndighet, samt de hot och de misstänkta attacker som senaste tiden riktats mot olika moskéer.

 • Så blev resultatet av vapenamnestin 2013

  2014-12-30: Det har tidigare genomförts två vapenamnestier i Sverige. Den första 1993 och den andra 2007. Resultaten skiljer sig från den som gjordes förra året.

 • Avfyra inga raketer förrän du läst det här

  2014-12-29: Oron har varit stor i vissa delar av Stockholm då smällare och raketer har skjutits kors och tvärs. Bussar har tillfälligt fått ställas in, pendeltåg beskjutits och i flera butikscentrum har även kunder och polis blivit siktade på.

 • Polisens insatser i Västmanland får godkänt

  2014-12-22: Polisen löste sina huvuduppgifter på ett bra sätt under den stora branden i Västmanland i somras, även om beslutet om särskild händelse hade kunnat fattas tidigare. Det konstateras i en ny tillsynsrapport om händelsen.

 • Organiserad internationell stöldliga stoppad

  2014-12-22: Minst tre olika identiteter och över 15 butiksstölder. Polisen i Skellefteå har nu stoppat en internationell liga som genomfört ett stor antal stölder i smyckes- och telefonbutiker bland annat runt om i Sverige.

 • Fällande domar efter gängkonflikter

  2014-12-19: Det blev fällande domar för tolv av tretton i det uppmärksammade gängmålet efter senaste årets konflikter mellan kriminella i Västra Götaland. – Det stärker oss i bekämpningen av den här brottsligheten, säger Sven Alhbin, chef för länskriminalpolisen.

 • Nu börjar en av årets största trafikhelger

  2014-12-18: Ta det lugnt i trafiken under julhelgerna, och låt dig inte luras av att vägbanan kanske är snöfri. Halkan kan slå till snabbt. Men det är inte bara vädrets makter som styr färden utan också den som sitter bakom ratten.

 • Anonym knarkhandel på nätet kan spåras

  2014-12-18: Kriminella personer som handlar med droger via nätet kan vara lättare att åtala än de på gatan. Både säljare och köpare går att spåra, och nu pågår bland annat utredningsarbetet från operationen i november, då Polisen stängde ner flera olagliga sidor.

 • Fler biträdande polisområdeschefer klara

  2014-12-17: Biträdande polisområdeschefer har utsetts till tre polisområden i Stockholm och fem polisområden i Syd. Förordnandena har beslutats i enighet efter förhandling med arbetstagarorganisationerna.

 • Så tipsar du om misstänkt barnsexhandel

  2014-12-16: Nu är det högsäsong för resor till varmare länder. Några som åker utomlands gör det för att köpa sex av barn. Om du misstänker att ett barn utsätts för sexuella övergrepp är det viktigt att du agerar. Kampanjen Resekurage berättar hur du gör.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumerera på RSS-flöden

 
Polisen i Sverige ring 114 14  •  Vid larm ring 112  •  Från utlandet ring +46 77 114 14 00