Nyheter från polisen

Här visas polisens gemensamma nyheter. Vill du läsa lokala nyheter? Välj län i listan.

 • Inga terrormisstankar bakom gripande i Bosnien

  2015-03-13: Ett antal personer har gripits i Bosnien efter ett samarbete mellan svensk, bosnisk och holländsk polis med anledning av ett pågående ärende i Malmö.

 • Moskébranden i Eskilstuna – brott kan inte styrkas

  2015-03-13: Inget attentat ligger bakom branden i moskén i Eskilstuna. Det har polisen kunnat utesluta i den förundersökningen som nu läggs ner. Branden startade i en hög med kläder, men det är fortfarande oklart vad som orsakat branden.

 • Polisen utvecklar arbetet mot hatbrott

  2015-03-04: Gemensam tillämpning av hatbrott och särskilda hatbrottsgrupper ska utveckla arbetet mot hatbrott.Det skriver polisen i en rapport som lämnats till regeringen. Insatserna ingår i en förstärkt satsning mot brott som hotar grundläggande fri-och rättigheter.

 • ”Hjälp till – ta artskyddsbrott på allvar”

  2015-03-03: Handeln med utrotningshotade djur och växter är ett stort problem som förekommer över hela världen. I dag, den 3 mars, uppmärksammas frågan särskilt eftersom den är utsedd av FN:s generalförsamling till World Wildlife Day. Så här kan du hjälpa till.

 • Så kan missbruket av pass stoppas

  2015-03-02: Svenska medborgare ska bara ha rätt till tre vanliga pass under en femårsperiod och det ska vara begränsad giltighetstid på barnpass. Det är några av förslagen från en ny utredning för att hindra missbruket av pass.

 • ”Polisens ekonomi är som vanligt en utmaning”

  2015-02-27: Polisen klarar av att driva verksamheten inom tilldelade ekonomiska ramar kommande år. Det bedömer Polismyndigheten i det budgetunderlag som idag lämnas till regeringen.

 • Tipsa om Palmemordet

  2015-02-26: Har du tips om Palmemordet? På lördag den 28 februari kan du ringa 114 14 och lämna tips till Palmeenheten som har öppen tipsmottagning.

 • Polisen ska flyga obemannat

  2015-02-24: Nu ska polisen upphandla obemannade flyg, så kallade UAS eller drönare. Flygen ska bland annat användas till att söka efter försvunna personer och övervaka större bränder.

 • Demokratiska fri- och rättigheter ska skyddas

  2015-02-24: Det fria ordet och den öppna debatten är grundbultar i vårt demokratiska samhälle, hoten mot detta känns allvarligare än på länge. Därför ska polisens arbete mot brott som hotar grundläggande fri- och rättigheter stärkas.

 • Störningarna i telefonin avhjälpta

  2015-02-23: De stora störningarna hos teleoperatörerna Telia, Tele2 och är nu avhjälpta.

 • Polisens resultat för 2014

  2015-02-20: Tryggheten är fortsatt hög bland allmänheten. Däremot finns utrymme att klara upp fler brott. Det visar Polisens årsredovisning som lämnas till regeringen idag.

 • Klampningslag på gång

  2015-02-20: Den 1 mars träder en ny lag i kraft som gör det möjligt för polisen och Tullverket att låsa fast fordon som utgör fara för trafiksäkerheten,sk. klampning. Nu pågår ett arbete med att förbereda arbetssätt och ta fram lämplig utrustning inför den nya lagen.

 • Ny regionpolischef i Stockholm

  2015-02-20: Rikspolischef Dan Eliasson har idag utnämnt Ulf Johansson till ny polischef i region Stockholm.

 • Nio år för grova våldtäkter mot barn

  2015-02-19: En man från Uppsalatrakten som beställt och iscensatt flera fall av våldtäkter mot barn via internet dömdes under torsdagen till nio års fängelse. Han döms också för grov våldtäkt mot en okänd treårig flicka och grovt barnpornografibrott.

 • Polisen använder förstärkningsvapen

  2015-02-17: Polisens nationella operativa avdelning, NOA, har bestämt att poliser som utför fast bevakning kring judiska verksamheter ska använda förstärkningsvapen och anpassad skyddsutrustning. Detta till följd av attentaten i Köpenhamn.

 • Ökad bevakning efter helgens händelser

  2015-02-15: Svensk polis har nära samverkan med dansk polis och har förstärkt bevakningen kring religiösa byggnader efter helgens händelser i Köpenhamn.

 • Polisen ska nå unga med Instagram

  2015-02-13: För att bättre kunna nå ut till ungdomar har polisen börjat använda det sociala nätverket Instagram. Tanken är att komplettera de kommunikationskanaler där vi redan idag når många medborgare.

 • Lättare för polisen att hitta bilar med brister

  2015-02-12: Under en halvtimme utanför polishuset i Stockholm identifierades 13 bilar med brister. Automatisk avläsning av nummerplåtar, ANPR, ska göra det lättare för polisen att avgöra vilka fordon som behöver stoppas för närmare kontroll.

 • ”Ta det lugnt i sportlovstrafiken”

  2015-02-10: Det är sportlov och flera stora evenemang lockar människor ut på vägarna. Men trånga vägar, stress och vinterväglag är ingen bra kombination. ”Ta det lugnt på vägarna i vinter, det viktigaste är att komma fram”, säger Bengt Svensson på polisen.

 • Rikspolischefens svar till Barnombudsmannen

  2015-02-10: Jag har sett bilderna från Malmö centralstation när ordningsvakter ingriper mot ett barn och de väcker starka känslor, självfallet. Det är ju ett barn inblandat i denna händelse och bilderna lämnar ingen oberörd.

 • Medarbetarnas åsikter är viktiga

  2015-02-10: Medarbetarnas åsikter är en viktig del av polisens utveckling. Den nya polisorganisationen främjar dialog och ökat inflytande bland de anställda. Cheferna i nationella ledningsgruppen ska bland annat följa med i verksamheterna för att få större inblick.

 • Dna-utbyte har gett ny våldtäktsdom

  2015-02-09: Dna-utbytet med andra europeiska länder har lett till en ny våldtäktsdom i Sverige, och många träffar på allt från grova brott till mängdbrott. ”Utbytet gör det svårare att vara kriminell”, säger Elenor Groth på NOA.

 • Nya nätbedrägeriet slår mot jobbsökande

  2015-02-06: De verkar seriösa, utlovar prickfria utdrag ur belastningsregistret och tar bara några hundra i betalt. Allt de efterfrågar är dina personuppgifter. Nu varnar polisen för en ny typ av nätbedrägeri.

 • Misstänkt bedrägeri mot Arbetsförmedlingen

  2015-02-04: Ett antal personer frihetsberövades i Stockholm under tisdagskvällen misstänkta för grovt bedrägeri mot Arbetsförmedlingen. Ytterligare en person misstänks för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott.

 • Allt fler efterlysta personer grips

  2015-02-03: Antalet internationellt efterlysta som grips av polisen ökar. 2014 greps 384, vilket är en ökning med över 100 personer jämfört med 2011. En av förklaringarna är att allt fler poliser tar hjälp av internationella register för att spåra gärningsmän.

 • Många nätkränkningar är inte brott

  2015-02-02: Vart femte ärende angående nätkränkningar har ingen möjlighet att klaras upp. Anledningen är att den anmälda händelsen inte är ett brott eller att den misstänkte är under 15 år. Det visar en ny rapport från Brottsförebyggande rådet, Brå.

 • Ofarliga ämnen i pulverbrev

  2015-01-30: Vetemjöl, bakpulver och tvättmedel. Det är det ofarliga innehållet i de så kallade pulverbreven som polisen hanterat den senaste månaden.

 • Topplacering för polisen i ny undersökning

  2015-01-30: Polisen hamnar på tredjeplats i en undersökning där journalister intervjuats om hur de upplever kontakten med olika organisationer och myndigheter. Polisens positiva placering beror främst på den stora satsning på sociala medier som gjorts.

 • Kortare handläggningstider för vapenlicens

  2015-01-29: Trenden med ökade handläggningstider för vapenlicens har brutits. – Det finns goda förutsättningar för att nå en godtagbar nivå under 2015, säger Peter Thorsell, ansvarig för vapenfrågor på Polismyndigheten.

 • Misstänkta bedragare i vintertrafiken

  2015-01-28: De fäller upp motorhuven och ger sig ut i trafiken och viftar för att andra bilister ska stanna på våren. Bedragarna som lurar till sig kontanter och bensin med hjälp av falskt guld är tillbaka utmed bilvägarna. Nu på hala vintervägar.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumerera på RSS-flöden

 
Polisen i Sverige ring 114 14  •  Vid larm ring 112  •  Från utlandet ring +46 77 114 14 00