Nyheter från polisen

Här visas polisens gemensamma nyheter. Vill du läsa lokala nyheter? Välj län i listan.

 • Nya metoder bland människohandlarna

  2015-01-19: Flickor som utnyttjas i prostitution kan vara offer för så kallade ”loverboys”, män eller pojkar som inleder en falsk kärleksrelation med offret med löfte om ett bättre liv. Det menar Kajsa Wahlberg, författare till en ny lägesrapport om människohandel.

 • Tekniskt underhåll av webbplatsen

  2015-01-19: På grund av tekniskt underhåll sker ingen uppdatering av webbplatsen mellan klockan 07.00 och cirka 08.00 tisdag 20 januari.

 • Sandviken har nu medborgarlöften

  2015-01-15: Polisen och kommunen undertecknade i dag medborgarlöften i Sandviken. Tio löften på temat ungdomars trygghet har arbetats fram under höstens medborgardialoger.

 • Så ska polisen arbeta mot it-brotten

  2015-01-14: Cybervärlden måste bli en lika naturlig arena för brottsbekämpning som det övriga samhället. Det framgår av en ny hot- och riskrapport från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, i ett gemensamt samarbete med bland andra Polismyndigheten.

 • Polisflyget kvar på Säve

  2015-01-14: Avvecklingen av Säve flygplats påverkar inte polisflyget. Flygbaseringen i Göteborg kommer att finnas kvar.

 • Fortsatt högt förtroende för polisen

  2015-01-13: Förtroendet för polisen ligger på en stabil nivå och tryggheten är fortsatt hög. Det visar den Nationella trygghetsundersökningen (NTU).

 • ”Svensk polis kommer vitaliseras kraftfullt”

  2015-01-09: Samtidigt som terrordåden i Frankrike presenterades idag den nya Polismyndigheten på en fullsatt presskonferens. ”Vi måste berätta detta även om världen brinner”, säger Dan Eliasson, ny rikspolischef.

 • Hallå där…blivande polisstudent

  2015-01-05: Hon är en rastlös själ som brinner för att hjälpa andra och vill göra skillnad i samhället. Därför vill Emma Sjökvist bli polis. I januari börjar hon på polisutbildningen vid Södertörns högskola i Stockholm.

 • Polisen utreder misstänkta attacker mot moskéer

  2015-01-01: Polisens nationella ledningsgrupp har idag träffats i ett första möte och diskuterat ombildningen till en polismyndighet, samt de hot och de misstänkta attacker som senaste tiden riktats mot olika moskéer.

 • Så blev resultatet av vapenamnestin 2013

  2014-12-30: Det har tidigare genomförts två vapenamnestier i Sverige. Den första 1993 och den andra 2007. Resultaten skiljer sig från den som gjordes förra året.

 • Avfyra inga raketer förrän du läst det här

  2014-12-29: Oron har varit stor i vissa delar av Stockholm då smällare och raketer har skjutits kors och tvärs. Bussar har tillfälligt fått ställas in, pendeltåg beskjutits och i flera butikscentrum har även kunder och polis blivit siktade på.

 • Polisens insatser i Västmanland får godkänt

  2014-12-22: Polisen löste sina huvuduppgifter på ett bra sätt under den stora branden i Västmanland i somras, även om beslutet om särskild händelse hade kunnat fattas tidigare. Det konstateras i en ny tillsynsrapport om händelsen.

 • Organiserad internationell stöldliga stoppad

  2014-12-22: Minst tre olika identiteter och över 15 butiksstölder. Polisen i Skellefteå har nu stoppat en internationell liga som genomfört ett stor antal stölder i smyckes- och telefonbutiker bland annat runt om i Sverige.

 • Fällande domar efter gängkonflikter

  2014-12-19: Det blev fällande domar för tolv av tretton i det uppmärksammade gängmålet efter senaste årets konflikter mellan kriminella i Västra Götaland. – Det stärker oss i bekämpningen av den här brottsligheten, säger Sven Alhbin, chef för länskriminalpolisen.

 • Nu börjar en av årets största trafikhelger

  2014-12-18: Ta det lugnt i trafiken under julhelgerna, och låt dig inte luras av att vägbanan kanske är snöfri. Halkan kan slå till snabbt. Men det är inte bara vädrets makter som styr färden utan också den som sitter bakom ratten.

 • Anonym knarkhandel på nätet kan spåras

  2014-12-18: Kriminella personer som handlar med droger via nätet kan vara lättare att åtala än de på gatan. Både säljare och köpare går att spåra, och nu pågår bland annat utredningsarbetet från operationen i november, då Polisen stängde ner flera olagliga sidor.

 • Fler biträdande polisområdeschefer klara

  2014-12-17: Biträdande polisområdeschefer har utsetts till tre polisområden i Stockholm och fem polisområden i Syd. Förordnandena har beslutats i enighet efter förhandling med arbetstagarorganisationerna.

 • Så tipsar du om misstänkt barnsexhandel

  2014-12-16: Nu är det högsäsong för resor till varmare länder. Några som åker utomlands gör det för att köpa sex av barn. Om du misstänker att ett barn utsätts för sexuella övergrepp är det viktigt att du agerar. Kampanjen Resekurage berättar hur du gör.

 • Viktig studie om riskanalyser klar

  2014-12-15: Malmö högskola har utvärdera olika metoder för hot- och riskbedömning som stöd och skydd till brottsoffer. Slutrapporten som nu publiceras är ett viktigt underlag för fortsatt arbete, enligt Rikspolisstyrelse som beställt utvärderingen.

 • Polisens behandling av personuppgifter kritiseras

  2014-12-12: Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden (Sin) kritiserar behandlingen av personuppgifter inom polisens underrättelseverksamhet.

 • Så slipper du få julklapparna stulna

  2014-12-11: Bilar som töms på paket, julklappspengar som försvinner och klappar som aldrig kom fram. Dessa är några av de tristare historierna i juletid. Men det finns sätt att skydda sig.

 • Nya lärdomar om högriskmatcher

  2014-12-11: I samband med premiären i herrallsvenska 2014 misshandlades en supporter till döds. Händelsen i Helsingborg har granskats och ger kunskaper som kan användas vid framtida högriskmatcher. "Matchen skulle aldrig ha spelats där och då."

 • Ledig polis räddade livet på tvååring

  2014-12-11: Cathrin Levander på Polismyndigheten i Stockholm, deltog i räddningsinsatsen av en tvåårig pojke i Uppsala. Pojkens barnvagn kom i rullning och åkte över kanten till Fyrisån. Cathrin tvekade aldrig. Nu är hon nominerad till pris för sin hjälteinsats.

 • Polisen testar ny ljussignal på sina bilar

  2014-12-11: Igenkänning utan provokation. Det är förhoppningen med polisens nya möjlighet att tända larmbågen på polisbilens tak med ett svagt fast blått sken. Något man inte har fått göra tidigare.

 • Tänk som en tjuv – nya filmer

  2014-12-09: I bostadsområden som jobbar med grannsamverkan kan inbrotten minska med i genomsnitt 26 procent. Nu lanseras nya filmer för att öka antalet grannsamverkansföreningar - och minska inbrotten.

 • Vård för missbruk förebygger rattfylleri

  2014-12-08: Punktmarkering av vaneförbrytare i trafiken och erbjudande om beroendevård. Det är några av metoderna som Polisen använder för att förebygga rattfylleri. Mellan den 8 och 14 december skärper Polisen dessutom nykterhetskontrollerna i hela landet.

 • 89 nya chefer inom Polisen klara

  2014-12-05: 42 kvinnor och 47 män tar plats i ledningsgrupperna i den nya Polismyndighetens polisregioner och nationella avdelningar. De har förordats bland 501 sökande och tillträder sina befattningar från den 1 januari 2015.

 • Omfattande insats mot narkotika

  2014-12-03: Under tisdagen genomförde polisen en omfattande insats mot grov organiserad narkotikabrottslighet i Västra Götaland, Skåne, Stockholm och Danmark.

 • Stora utredningsmöjligheter genom dna-utbytet

  2014-12-03: Polisen har nu inlett samarbeten med Nederländerna, Finland, Estland, Polen och Litauen. Dna-profiler från svenska utredningar körs automatiskt mot de länderna, och förbättrar möjligheterna att knyta kriminella personer till brott som inte gått att lösa.

 • 82 böter under året med skärpta mobilregler

  2014-12-01: Ett år efter att skärpta regler för mobilanvändning i bil infördes har polisen rapporterat 82 personer. Framöver riskerar fler att åka fast - när polisen får lättare att skriva böter direkt vid vägkanten.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumerera på RSS-flöden

 
Polisen i Sverige ring 114 14  •  Vid larm ring 112  •  Från utlandet ring +46 77 114 14 00