Stärkt bevakning vid Mynttorget

Efter gårdagens händelse då demonstranter attackerades vid Mynttorget har polisen stärkt bevakningen för att trygga att ordning och säkerhet råder på platsen.

Uppdatering klockan 16:50
Demonstrationen på Mynttorget har fått tillstånd av polisen att flyttas till Medborgarplatsen. Polisen har även gett tillstånd till ett demonstrationståg med start klockan 17:30 från Mynttorget till Medborgarplatsen. Tåget går via Myntgatan – Munkbroleden – Slussen – Götgatsbacken – Medborgarplatsen. Trafiken kan komma att påverkas.

Ursprunglig artikel
Tre personer skadades lindrigt i samband med att demonstranter attackerades strax efter klockan 20 på tisdagskvällen. Eftersom polis redan fanns på platsen kunde förstärkning snabbt tillkallas. 

Personerna som störde på platsen identifierades och avlägsnades enligt 13 § polislagen.

Den anmälan om misshandel som igår upprättades handläggs nu av Stockholmspolisens hatbrottsgrupp.

Polisen har stärkt säkerheten kring demonstrationen på Mynttorget. Än så länge har demonstrationen inte varit tillståndsgiven, men arrangören har nu inkommit med en ansökan. Polisen för dialog med arrangören för att hantera den rådande situationen. 

Polisens uppgift är att trygga ordning och säkerhet på platsen.

Polisen är angelägen att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser under händelsen kvällen den 8 augusti. Har du information, kontakta polisen på 114 14.

Läs mer om polisens arbete vid demonstrationer.

Nyhet från

Stockholm

112 vid larm
114 14 övriga ärenden