Boka tid för passansökan i Varberg

Flera polishus i landet har infört bokade besök vid ansökan om pass och nationellt id-kort. Några polishus har enbart bokade tider – detta har minskat köerna och ökat servicen. Den 25 januari inför vi därför endast bokade besök även i Varberg.

Receptionen polishuset i Jönköping, passhantering, kunder, allmänhet, Polismyndigheten Jönköping

Det finns möjlighet att boka tid för ansökan om pass och nationellt id-kort i alla receptioner som utfärdar pass i Halland. Under förra året infördes endast bokade besök i Halmstad och Kungsbacka. Då togs möjligheten för drop in bort. Detta har visat sig positivt för både kunder och personal. Därför tar vi nu bort drop in-tiderna även i Varberg.
– Många har nu upptäckt fördelarna med att slippa köa och i stället ha en bokad tid när de ska ansöka om pass. Därför går vi nu över till att enbart erbjuda bokningsbara tider, säger Gustav Zetterberg vid polisen i Varberg.

Boka din tid på polisen.se

Tiden bokas enkelt på polisen.se under rubriken Pass och nationellt id-kort. Du kan boka tid för flera personer samtidigt. Den som inte har tillgång till internet kan ringa 114 14  på vardagar mellan kl. 9.00 – 11.00 och begära receptionen i Varberg. Boka din tid här!

Du som kommer till reception i Varberg den första veckan möter personal som kan hjälpa till att boka en tid om du inte redan gjort det.

Bättre service

Vissa dagar har det varit kö i receptionen. Detta är något vi vill undvika.
– Med enbart bokade besök kan vi öka antalet tider vid större efterfrågan. På så sätt hoppas vi öka servicen och kunderna slipper vänta i kö när de ska ansöka om pass eller nationellt id-kort, säger Gustav Zetterberg.

I Halland är det receptionerna i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad som utfärdar pass och nationellt id-kort. I Kungsbacka, Varberg och Halmstad måste du ha en bokad tid när du ska ansöka om pass. I våra receptioner i Hylte och Laholm går det bra att hämta det färdiga passet. Vid ansökan om pass talar kunden om var man vill hämta det. Det finns möjlighet att få ett sms när passet är klart.

Här kan du läsa mer om pass och nationellt id-kort och boka tid för besök.

Här hittar du kontaktuppgifter till polisens receptioner i Halland. 

Nyhet från

Halland

112 vid larm
114 14 övriga ärenden