Motorintresserade firar påsk i Jönköping

Polisen räknar med att en hel del motorintresserade tar sig till Jönköping för att fira vad som har blivit en egen påsktradition. Med så mycket besökare kommer det att påverka staden och polisens uppgift blir att arbeta för en trygg och säker helg.

Poliser på A6 parkering under 2015.

- Alla i Jönköping kommer att märka en stor polisiär närvaro under påsken. Med så mycket besökare och så stor påfrestning på trafiken behöver vi jobba aktivt med att förebygga både olyckor och brott, säger Lennart Leijon som är kommenderingschef för polisens insats.
 
På Elmia arrangeras mässan Bilsport Performance & Custom Motor Show som innebär att väldigt många motorintresserade söker sig till Jönköping. Alla som kommer hit går inte på mässan utan för många är det en helg då de kan träffa andra med samma intresse. Upp mot 100 000 personer besöker staden vilket kommer att påverka på olika sätt.

- Vi kommer att ägna mycket tid åt trafikdirigering och till att underlätta trafikflödet. Med det kommer vara svårt att ta sig fram så har du möj-lighet att lämna bilen hemma och istället cykla, gå eller resa kollektivt kan det vara ett tips inför helgen, säger Lennart Leijon.

Köer på tillfartsvägar

Det kommer att bli svårare att ta sig fram i Jönköping under påskhelgen. Fram-förallt på långfredagen och påskaftons dag då de större tillfartsvägarna som E4 och riksvägarna 40, 26 och 47 kommer att påverkas. Dessutom rör sig många fordon runt platser som A6 parkeringsplats och runt Elmias mässområde.

- Det är alltid så att en stor mängd trafikanter ökar risken för olyckor men mycket går att undvika om du är medveten om situationen. Håll hastigheten och tänk på avståndet till bilen framför så blir påskfirandet mycket trevligare för alla parter, säger Lennart Leijon.

Information

Det ligger i polisens intresse att boende och besökare lätt kan få en bild av hur situationen är runt om i Jönköping. Fokus kommer därför ligga på att både finnas tillgängliga för intervjuer i så stor utsträckning som möjligt och att snabbt få ut information via polisens webbplats och Facebook-sida.

Polisen.se
Under ”Händelser” på polisens webbplats kommer det löpande att uppdateras en artikel under långfredagen och påskafton som ger dig aktuella läget. Här kommer fokus ligga på att uppdatera den senaste informationen.
Polisens händelsenotiser

Facebook
Polisen Jönköping har en sida på Facebook där följare kan läsa om polisens arbete och få svar på frågor om helgens firande.
Polisen Jönköping på Facebook 

Nyhet från

Jönköpings län

112 vid larm
114 14 övriga ärenden