Fortsatta åldringsbrott av falska elektriker

Runt om i länet och även grannlänen drabbas äldre personer av stölder och bedrägerier. Bland annat är det flera gärningspersoner som utger sig för att vara elektriker och tar sig på så sätt in i bostäder där de begår brott.

Nora, Stråssa, Karlskoga, Degerfors och Storå är några av platserna där olika personer ringt på hos äldre och utgett sig för att vara elektriker som ska utföra arbeten i bostaden. De har släppts in och har lurats att visa var plånboken finns, bland annat genom att be bostadsinnehavaren att legitimera sig. I vissa fall har bedragaren haft med sig en bankdosa för att ta betalt. I samband med detta stjäls antingen brottsoffrets bankkort då PIN-koden har slagits in. Även andra värdesaker har stulits.

Ni som har äldre släktingar och vänner, prata gärna med dem om ovanstående. Om någon oförmodat ringer på dörren och säger att han ska utföra elarbeten, ring polisen. Och har man redan blivit utsatt för brott så anmäl det till polisen. En del skäms över att ha blivit lurade, men bedragarna är mycket skickliga så det är inget att skämmas för. Det är viktigt att vi hjälps åt att sätta stopp för dessa tjuvar och bedragare.

Nyhet från

Örebro

112 vid larm
114 14 övriga ärenden