Polisens arbete under Where’s the Music

Under festivalen kommer polisen i Östergötland att finnas nära till hands för besökarna genom ett mobilt polishus. Ett sätt att stärka uppfattningen om polisen som ett naturligt inslag på stan.

Festivalbesökarna ska enkelt komma i kontakt med polisen på plats om de utsatts för brott, exempelvis sexuellt ofredande, under festivalen. Polisen och arrangören har gjort sina riskbedömningar av varje spelning och vilken typ av publik den har. Poliser kommer att vara rörliga i folkmängden och arrangörens ordningsvakter och säkerhetspersonal kommer också att finnas tillgängliga.

− Vi vill att de unga kvinnliga besökarna ska kunna känna sig lika trygga som övriga festivalbesökare och ha trevliga festivalkvällar, säger Mikael Lindquist, kommissarie, lokalpolisområde Norrköping.

Niclas Hyttbro, inspektör, lokalpolisområde Norrköping kommer tillsammans med kollegor finnas på festivalområdet varje kväll från kl 19 och framåt. Niclas är initiativtagare till det mobila polishuset.

− Where´s the Music har tidigare varit en lugn tillställning, utan några större incidenter och vi jobbar för att det ska fortsätta så. I år provar vi ett nytt grepp i vårt trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete när vi ställer upp vårt mobila polishus i Hörsalsparken. En strategisk placering då många kommer att passera genom parken, säger Niclas Hyttbro som är insatschef under festivalen.

Festivalen äger rum den 11-13 februari i och kring Industrilandskapet i centrala Norrköping och är en mötesplats för såväl svensk som internationell musikindustri. Festivalen låter den nya musiken ta plats när oetablerade och etablerade aktörer samsas på samma scen.

På Louis De Geer kommer flera paneldiskussioner att genomföras och Robert Wallén, chef för Polisområde Östergötland kommer att delta i en panel på fredag 12/2 kl 10.30. Konferensen hålls fredag och lördag, 12-13 februari på Louis De Geer i Norrköping med spännande paneler och talare med både nationellt som globalt fokus.

Nyhet från

Östergötland

112 vid larm
114 14 övriga ärenden