Sedvanlig polisinsats vid helgens fotbollsderby

På söndag klockan 14.00 är det dags för årets första derby på Tele2 Arena i Stockholm. Det innebär att extra många människor kommer att åka kollektivt samt på andra sätt ta sig till och från arenan.

Cirka 25 000 besökare beräknas av arrangörerna besöka arenan och polisen arbetar tillsammans med arrangören för att verka för en god ordning.

Erfarenheter visar att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenorna. Arenan öppnas för insläpp en och en halv timme innan avspark. I området runt arenan kommer en del avspärrningar att göras.

Före matchen kommer många supportrar att samlas i området runt arenan och Medborgarplatsen.

Stockholmspolisen samarbetar med de inblandade aktörerna och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang fria från våld och ordningsstörningar.

Stockholmspolisen har vidare en sedvanlig särskilt uttagen polisinsats på plats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås.

Erfarenheter från tidigare matcher mellan de båda lagen gör att ordningsstörningar inte kan uteslutas.

Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 373 59. Vid behov kommer även information att lämnas på: https://polisen.se/stockholm

Polisen kommer också att ge information via twitter(@polisen08live) under matchdagen den 6 mars.

Mer information finns på: tele2arena.se

Nyhet från

Stockholm

112 vid larm
114 14 övriga ärenden