Skjutningar i södra Stockholm och polisens trygghetsskapande åtgärder

Efter senaste tidens skjutningar i södra Stockholm har nio personer anhållits av åklagare för inblandning i händelserna.

En man skottskadades under tisdagskvällen i Fagersjö. I samband och i nära anslutning till den händelsen kunde totalt nio personer gripas. Flera husrannsakningar gjordes där bland annat vapen beslagtogs.

Polisens arbete med att utreda händelserna fortsätter och går framåt. Under torsdagen har det hållits förhör med de misstänkta personerna. Men vi kan i nuläget inte lämna ut några detaljer från förundersökningarna.

Palle Nilsson, biträdande chef i polisområde Stockholm syd:
- Genom det arbete som poliserna har genomfört under de senaste dagarna så har vi enligt vår uppfattning på ett tydligt sätt minskat risken för ytterligare skottlossning i området och samtidigt markerat för de inblandade att vi aldrig kommer att acceptera deras uppfattning att de lever utanför lagen.

Även i fortsättning är vi i behov av hjälp från de boende i området för att lyckas få bort det här farliga och hänsynslösa brottsligheten från våra gator och torg.
- Vi kommer med anledning av skjutningarna att ha fortsatt hög närvaro i de södra förorterna. Det är prioriterat att för oss att få stopp på personerna som begår våldsbrott inom dessa kriminella kretsar.  Vi vill också undvika att allmänheten och egendom ska löpa risk för att skadas vid denna typ av våldsbrott, avslutar Palle Nilsson.

Läs tidigare artikel om händelserna

Nyhet från

Stockholm

112 vid larm
114 14 övriga ärenden