Åldringsbrott i Karlstad

Två fall av det polisen kallar för ”Åldringsbrott” har skett på och i anslutning till Centralsjukhuset i Karlstad.

Det rör sig om en kvinna som sökt upp äldre människor och visar fram en skylt för att samla in pengar till något. När den äldre tar fram plånboken har kvinnan stuckit ner handen i plånboken och tagit de pengar som finns där.
Den första anmälan rör en äldre dam som blev utsatt tisdag 8 mars, på Centralsjukhusets parkering där en kvinna visat ett papper för att samla in pengar och på ett mycket offensivt sätt försökt förmå den äldre att skänka pengar. Vid ett tillfälle när den äldre haft plånboken framme för att betala för parkering har kvinnan stulit pengar ur plånboken. Tidpunkten på dagen var då ca 13:30. Anmälan har upprättats torsdag 10 mars.


Det andra brottstillfället är från onsdag 9 mars när en äldre dam blir utsatt inne på apoteket, Centralsjukhuset. Tillvägagångssättet är det samma och tidpunkten anges till ca kl. 15:00.


Det finns även uppgifter om att man noterat en kvinna under måndagen 7 mars som samlat in pengar genom att uppvisa en skylt eller ett papper i och i anslutning till Centralsjukhuset.
Signalementet på kvinnan är vagt. Hon beskrivs vara ca 25-30 år gammal. Snyggt klädd och talar mycket dålig svenska.


Polisen önskar därför uppgifter från personer som blivit kontaktad av kvinnan vid Centralsjukhuset eller på andra platser under veckan. Polisen är också angelägen om att få in anmälningar om fler blivit utsatta för det brott som beskrivs.
Uppgifter till polisen lämnas via telefonnummer 114 14 och att man söker Krimjour i Karlstad.

Nyhet från

Värmland

112 vid larm
114 14 övriga ärenden