Polisen ökar prioriteringen kring inbrott.

Inbrott i bostad är bland andra s.k. mängdbrott ett prioriterat område för polisområde Värmland.

Polisen i Värmland höjer nu ytterligare prioriteringen kring inbrott i bostad med anledning av den senaste tidens ökning. Mellan 29 januari fram till 22 februari har det begåtts 38 inbrott i bostad med en geografisk tyngdpunkt på bostadsområden i Karlstad, Grums och Vålberg.

Polisen arbetar systematiskt med varje enskilt ärende och genomför tekniska undersökningar på brottsplatserna samt dörrknackning i de områden som drabbats. Dörrknackning är en viktig del i utredningsarbetet och genomförs enligt en metod som syftar till att få fram uppgifter som kanske inte värderats av den som kontaktas av polisen, men som har gjort iakttagelser som kan ha en stor betydelse för det fortsatta utredningsarbetet.

Under gårdagen 23 februari genomfördes en dörrknackning i området Lorensberg i Karlstad med anledning av ett inbrott i en villa vid Dejegatan. I det arbetet framkom att vid tidpunkten för brottet som begicks måndag 22 februari mellan kl. 16:30 till kl. 18:45 befann sig flera personer utomhus i området. Polisen vill med anledning av det komma i kontakt med personer som befunnit sig i området före och efter dessa klockslag för att få in fler uppgifter kring iakttagelser när det gäller fordon och personer. Ett samtal till polisen som enbart innehåller den uppgiften att man befann sig i det aktuella området vid tidpunkten kan ha betydelse för utredningen.


Uppgifter till polisen meddelas via telefonnummer 114 14.

Nyhet från

Värmland

112 vid larm
114 14 övriga ärenden