Stölder ur nyare bilar.

Det har den senaste tiden inkommit ett antal anmälningar till polisen om stölder av utrustning ur nyare bilar av exklusiva modeller.

Tyngdpunkten för region bergslagen är i dagsläget Örebro län, men av erfarenhet sedan tidigare liknande brott drabbas större områden av dessa gärningsmän. Polisens uppfattning är att det rör sig om flera gärningsmän där man innan brottet begås undersöker vart bilarna parkeras och om det är en bil som har den utrustning man för stunden är ute efter samt att man vid brottet samarbetar genom att placera ut vaktposter medan brottet begås. Det finns även exempel från tidigare brottstillfällen att man manipulerat elskåp för att släcka gatubelysning eller satt gatubelysning ur spel på annat sätt.

Utrustningen man vill komma åt är företrädelsevis teknisk utrustning inne i bilen.
Polisens uppfattning är att gärningsmännen under kortare perioder genomför brotten och målmedvetet inriktar sig på ett visst bilmärke och att det rör sig om nya, dyrare bilar.

Iakttagelser från allmänheten är avgörande för att komma framåt i dessa utredningar och polisen uppmanar till vaksamhet och att man kontaktar polisen om man upplever att personer placerat ut sig i ett område, eller om man ser att någon visar intresse för en bil av det slag som är beskrivet. Gör man sådana iakttagelser ringer man 114 14.

Om man anser att det rör sig om ett pågående brott skall man ringa 112.

Nyhet från

Värmland

112 vid larm
114 14 övriga ärenden