Åtal väcks i omfattande narkotikaärende

I dag väcks åtal mot nio personer som misstänks för grovt narkotikabott. De misstänks för att i olika omfattning ha varit inblandade i försäljning av kokain i Västerås och i Stockholmsområdet.

Det var i maj förra året som flera personer greps misstänkta för att i olika omfattning ha varit inblandade i försäljning av narkotika, främst kokain. Detta ska ha skett i Västerås, men företrädelsevis i Stockholmsområdet. Initialt greps två kvinnor och fyra män. Under utredningens gång har ytterligare personer frihetsberövats och även häktats. Totalt är det nio personer som nu åtalas.

– Det här rör sig om personer som vi misstänker har ingått i ett nätverk, i en kriminell konstellation, säger Tomas Henriksson, spaningsledare vid enheten för grova brott vid polisen i Västmanland som har bedrivit utredningen.

Basen för narkotikahanteringen ska ha varit i Västerås. Det var traditionellt polisarbete som ledde fram till att polisen fattade misstankar mot de nio personer som nu åtalas.

– Det här är en av våra mest omfattande narkotikautredningar. Det är ett stort material med många förhör, mycket material som har tagits i beslag och åtskilliga personer som är inblandade, säger han.

Förundersökningen omfattar cirka 6 000 sidor.

– Det är bra att vi nu kan sätta stopp för de här personerna och får bort den här typen av kriminalitet i samhället, säger Tomas Henriksson.

Totalt omfattar åtalet 14 åtalspunkter och närmare ett kilo kokain har tagits i beslag. Förundersökningsledare är chefsåklagare Lars Göransson vid Åklagarkammaren i Gävle.

Kontaktinformation:
Tomas Henriksson, spaningsledare vid enheten för grova brott vid polisen i Västmanland, tfn: 010-567 57 30

Nyhet från

Västmanland

112 vid larm
114 14 övriga ärenden