Solna

Råsundavägen 101, Solna

Öppettider

Idag 30 JUN STÄNGT
Imorgon 01 JUL STÄNGT
Torsdag 02 JUL STÄNGT
Fredag 03 JUL STÄNGT
Lördag 04 JUL STÄNGT
Söndag 05 JUL STÄNGT
Måndag 06 JUL STÄNGT
Tisdag 07 JUL STÄNGT
Onsdag 08 JUL STÄNGT
Torsdag 09 JUL STÄNGT
Fredag 10 JUL STÄNGT
Lördag 11 JUL STÄNGT
Söndag 12 JUL STÄNGT
Måndag 13 JUL STÄNGT
Tisdag 14 JUL STÄNGT
Onsdag 15 JUL STÄNGT
Torsdag 16 JUL STÄNGT
Fredag 17 JUL STÄNGT
Lördag 18 JUL STÄNGT
Söndag 19 JUL STÄNGT
Måndag 20 JUL STÄNGT
Tisdag 21 JUL STÄNGT
Onsdag 22 JUL STÄNGT
Torsdag 23 JUL STÄNGT
Fredag 24 JUL STÄNGT
Lördag 25 JUL STÄNGT
Söndag 26 JUL STÄNGT

Kontaktinformation

Vid larm ring: 112
Telefon: 114 14   
Från utlandet ring: +46 77 114 14 00
Besöksadress: Råsundavägen 101, Solna
Postadress: Sundbybergsvägen 15, 171 87 Solna
Fax:010-563 07 42
Kontaktformulär: Skicka meddelande   
Övrig information:

Närpolisen i Solna handlägger inte passärenden eller nationella id-kort. För dessa ärenden hänvisar vi dig till Västerorts polisstation på Sundbybergsvägen 15, Solna.

Andra språk  Andra språk / Other languagesSolna närpolisstation

Välkommen till närpolisen i Solna  

På Solna närpolis är vi synliga och tillgängliga ”där och när” Solnas invånare behöver oss. Vi arbetar för att Solna stad upplevs som en trygg och säker stad att bo, arbeta eller att vistas i, oavsett när under dygnet och året.

Vi som arbetar på Solna närpolis är arbetsglada, professionella och kompetenta för våra uppgifter. En av våra främsta styrkor är vår sociala arbetsmiljö, vi trivs på och med vårt arbete och vi har roligt tillsammans.

Vi har ett välfungerande och utarbetat arbetssätt gentemot våra samarbetspartners, externa och interna aktörer. På Solna närpolis arbetar vi målinriktat, gör rätt prioriteringar och använder våra resurser på bästa sätt för att uppnå våra mål och vision. Vi är goda ambassadörer för vår enhet och eftersträvar att invånarna i Solna stad ser oss som en naturlig del i deras vardag.

Läs vidare om:

Vårt närpolisområde

Vi som arbetar här

Brottsförebyggande arbete

Kontakt


Vårt närpolisområde 

Västerorts polismästardistrikt utgörs av sju närpolisstationer där Solna är en av dem. Solna närpolisområde är ett område under spännande tillväxt. Idag bor här 70 000 människor. Vårt område sträcker sig från Ulriksdal i norr till Huvudsta i söder med stadsdelarna; Järva, Ulriksdal, Ulriksdals slottspark, Bergshamra, Frösunda, Haga, Huvudsta, Hagalund, Råsunda, Skytteholm, samt Karolinska institutet, Karolinska sjukhuset och Norra stationsområdet. 

Inom vårt närpolisområde ligger prinsessbostaden Haga Slott, Karolinska Institutet (KI), som är ett av Europas största medicinska universitet, Solna Centrum ett av Stockholmsregionens största köpcentrum, AIK nordens största idrottsförening, Råsunda Stadion, nationalarena för svensk fotboll som ersätts av den nya nationalarenan Friends Arena som ligger i den helt nya stadsdelen som är på framväxt.

Vårt område består av många vackra platser så som parker och naturområden som Hagaparken, Igelbäcken och Råstasjön samt fina strandpromenader längst med bland annat Brunnsviken, Edsviken och Mälaren.

Solna har ett centralt läge i Stockholms län med mycket goda och effektiva kommunikationer som tunnelbana, pendeltåg samt bussar som knyter Solna samman till de den angränsande storstadspulsen och våra gränsområden. Solna är en stad i rörelse dygnet runt. Här finns omkring 8 000 företag och en arbetsmarknad för cirka 66 000 personer. Till toppen

Brottsförebyggande arbete

Som närpolis är en av våra viktigaste uppgifter att förhindra att nya brott sker, det brottsförebyggande arbetet, samt att öka tryggheten i vårt område. Detta genom att ha hög synlighet och närvaro på de platser där allmänheten samlas och på de tider och platser där det begås många brott. Samverkan med andra samhällsaktörer är en av grunderna för närpolisens arbete varav vi lägger stor vikt i att ha en nära samverkan med dem som bor och verkar inom vårt område.
 
Vårt brottsförebyggande arbete är riktat till stor del mot ungdomar för att i ett tidigt stadium förhindra att de hamnar i brottslighet och sedan rekryteras till en kriminell livsstil. En av förutsättningarna för att minska ungdomsbrottsligheten är samarbetet med till exempel socialtjänst, skolor och frivilligorganisationer för att i ett tidigt stadium upptäcka unga i behov av särskilt stöd och unga i riskzonen. Tillsammans gör vi gemensamma insatser.

Vi närpoliser arbetar med alla typer av brott. Vi förebygger och ingriper mot mycket av det som kallas mängdbrottslighet, så som stölder, misshandel, skadegörelse och ordningsstörningar. För att förebygga mängdbrottsligheten arbetar närpolisen på olika sätt. För att förhindra till exempel våld på allmän plats arbetar vi efter att finnas på de platser och tidpunkter då brotten oftast sker, detta i samverkan med exempelvis krogar och ordningsvakter. Att förhindra tillgången på alkohol för minderåriga, eller langning, är ett annat sätt förebygga våld på allmän plats.

Som närpoliser har vi en god och nära samverkan till våra grund- och gymnasieskolor som finns i vårt område. Till varje skola finns en så kallad kontaktpolis knuten som arbetar brottsförebyggande i samarbete med skolledningarna. Det här gör vi för att förbättra vår samverkan med skolorna och för att i ett tidigt skede fånga upp ungdomar som är i behov av särskilt stöd eller riskerar att hamna i brottslighet. Till toppen

Vi som arbetar här

På närpolisen i Solna arbetar vi med att förebygga och ingripa mot brott samt att utreda de ungdomsbrott som sker inom vårt närpolisområde. Personalen som arbetar på vår station är poliser i yttre tjänst, brottsutredande poliser, poliser som arbetar med brottsförebyggande verksamhet samt personal som bemannar vår reception.

Som en del av Västerorts polismästardistrikt innebär det att den yttre personalen även deltar i utryckningsverksamheten (ordningsenheten) samt i läns- och distriktsgemensamma kommenderingar.

Den yttre personalen på närpolisen i Solna arbetar i skift och under de tider på dygnet då verksamheten kräver det. När den yttre personalen inte arbetar finns det poliser från Västerorts ordningsenhet tillgängliga för vårt område, på så sätt finns det alltid en polis i Solna. Till toppen

Kontakt

  • Närpolischef: Marie Hummer, 114 14
  • Närpolisbefäl: Lars Fontanter, 010-563 07 55
  • Förundersökningsledare: Jan-Åke Ahlgren, 010-563 07 48
  • Kontaktpolissamordnare: Martin Hultberg Tarantino, 010-563 07 52
  • Grannsamverkan, grannstöd: Kerstin Malm, 010-563 07 50
  • Volontärsamordnare: Tommy Jonasson, 0739-10 11 12
  • Stödcentrum för unga: Maja Lundberg, 073-661 04 67


För dig som ska söka pass i Stockholms län

Passexpeditionen hanterar ansökan om pass och nationella id-kort. Ska du inte resa alldeles i dagarna vänta lite eller boka tid vid någon av länets passexpeditioner.
Se vilka passexpeditioner som finns i Stockholms län.

banner, tidsbokning, pass, stockholm
Klicka här (eller på bilden) för att komma till tidsbokningen

Mer information om pass och nationella id-kort

 
Polisen i Sverige ring 114 14  •  Vid larm ring 112  •  Från utlandet ring +46 77 114 14 00

Vägbeskrivning och stor karta

StängStäng

Varifrån åker du?

Image of directionsRåsundavägen 101, Solna