Nyhetsbrev december 2011

Polisens nyhetsbrev innehåller ett urval av nyheter och information som har publicerats senaste månaden på polisens webbplats. Nyhetsbrevet kommer ut en gång per månad, med uppehåll under sommaren.

Rikspolischefen: Samarbete är nyckelordet
Den organiserade brottsligheten möter ett allt hårdare motstånd. Det är i stor utsträckning ett resultat av att vi samarbetar allt effektivare såväl inom Polisen som med andra aktörer i samhället.

Mannen bakom @IGchefen
Det började som ett internt experiment. Ett år senare har IG-chefen Peter Ågren över 13 000 läsare på twitter. Tidningen Svensk Polis har träffat honom.

Jakten på smugglarna
Flera miljoner liter alkohol förs in över Öresundsbron varje år. Mycket säljs vidare illegalt och bara en bråkdel kan stoppas vid gränsen. Men det finns flera sätt att komma åt smugglarna. Tidningen Svensk Polis har följt med ett gäng kreativa poliser ut till brofästet.

Funktionshindrade får jobb hos polisen
Genom projektet "Se kraften" får fler personer med funktionshinder en chans på arbetsmarknaden. Polisen är en av arbetsgivarna.

Många brott mot äldre sker ute i samhället
Det vanligaste brottet mot äldre sker en vanlig vardag, till exempel i en livsmedelsbutik. Ofta är det kringresande ligor som ligger bakom brotten. Läs mer om hur du och dina anhöriga kan skydda er.

Polisen utvecklas genom utvärderingar
För att bredda och fördjupa kunskapsunderlaget för polisverksamheten inrättade Rikspolisstyrelsen i våras en särskild funktion, utvärderingsfunktionen. Genom den ska forskning och praktik kopplas samman.

Inga nya pass i mellandagarna
Vid årsskiftet införs nya resehandlingar i Sverige. I samband med det kommer inga ansökningar om pass eller nationellt id-kort att kunna tas emot under perioden 26 december 2011 - 2 januari 2012. Du som ska ut och resa behöver därför söka pass i god tid.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden