Om webbplatsen

Du har kommit till webbplatsen för polisen i Sverige. Här hittar du information om polisen och polisens arbete. Polisen hanterar även vissa tjänster, som till exempel passansökan och tillstånd.

Polisens webbplats vänder sig till dig som vistas i Sverige med olika behov av information. Du kanske har blivit utsatt för ett brott och vill anmäla brottet via webbplatsen, är resenär och behöver information om pass eller vill hitta närmaste polisstation. Du kanske också vill veta vad som hänt senaste dygnet eller är journalist som vill få kontakt med en pressansvarig.

Webbplatsen vänder sig också till dig som vill veta hur polisen är organiserad och vem som granskar och bestämmer över polisen. Här kan du också läsa om hur polisen arbetar på fältet, hur en brottsutredning går till och få fakta om olika brott.

Polisens webbplats är indelad i olika delar

Aktuellt

Innehåller nyheter och ett urval av den senaste tidens händelser. Här hittar du även lediga jobb inom polisen. Du finns också listor över polisens konton i sociala medier.

Service

Information om pass och nationellt id-kort och var du hittar närmaste passexpedition. Här kan du också begära registerutdrag ur brottsregistret för olika ändamål, ansöka om tillstånd och ladda ner blanketter.

Utsatt för brott

Vissa brott kan du anmäla direkt på webbplatsen, som till exempel bostadsinbrott och kontokortsbedrägeri. Du kan också läsa om vilket stöd och vilken hjälp du kan få av samhället om du blivit utsatt för ett brott.

Lagar och regler

Här kan du läsa om vilka lagar och regler som gäller kring vapen, trafik och olika typer av böter. Du kan även läsa om lagar och fakta om olika brott. Här finns också information om vilka regler som gäller kring ordningsvakter och väktare.

Om polisen

Här kan du läsa om hur polisens arbetar på fältet och hur en brottsutredning går till. Här finns också fakta om polisens organisation.

Kontakta

Här hittar du alla kontaktvägar till polisen.

Press

Här kan du prenumerera på pressmeddelanden och polisens nyheter genom RSS-tjänsten. Du kan också leta igenom arkiv för rapporter, nyheter och händelser. Alla polisens presskontakter finns samlade här.

Länsval påverkar innehållet

Polisen.se anpassar innehållet till det län du väljer. Gör du inget val visas polisens gemensamma och nationella information. Ditt val sparas tills nästa gång du besöker polisens webbplats.

Polisen.se på mobilen

Mobilversionen av webbplatsen är anpassad för att fungera bättre än den vanliga webbplatsen när du använder en mobiltelefon. Mobilversionen innehåller ett begränsat antal sidor och innehåller information som används mycket från mobila enheter.
Mobilversionen av webbplatsen

Tjänster från tredje part

Polisens webbplats använder tjänster från tredje part för vissa funktioner och för att få en bild av hur webbplatsen används. Med tredje part avser vi en webbplats eller tjänst som inte ägs av polisen. Här beskrivs vilka tjänster som används och vilken information som skickas till den tredje parten. Tjänsterna använder också kakor/cookies. Informationen som skickas till tredje part krypteras för att ingen obehörig ska kunna ta del.

Talande webb

För uppläsning av webbplatsens texter använder vi tjänsten Talande webb via browsealoud.com. När du använder webbplatsen skickas information till Talande webb om vilka sidor du besöker.

Google Analytics

För att få en bild av hur webbplatsen används nyttjar vi tjänsten Google Analytics via google-analytics.com, googletagmanger.com och doubleclick.net. När du besöker webbplatsen skickas information till Google om vilka sidor du besöker. Vi anonymiserar information om IP-nummer innan den skickas till Google.

Google Maps

För att på webbplatsen visa polisstationers position på karta använder vi tjänsten Google Maps via maps.gstatic.com och maps.googleapis.com. När du besöker en sida med karta skickas information till Google om vilken sida du besöker.

Youtube

För att spela upp filmer på webbplatsen använder vi Youtube via youtube.com, youtube-nocookie.com och ytimg.com. När du besöker en sida med film skickas information till Youtube om vilken sida du besöker.

Podbean

För att spela upp poddar på webbplatsen använder vi Podbean via podbean.com, cloudfront.net och addthis.com. När du besöker en sida med en podd skickas information till Podbean om vilken sida du besöker. Samtidigt får Addthis information om vilken sida du besöker.

Google Fonts

För att visa text med rätt typsnitt använder vi Google Fonts via fonts.googleapis.com. När du besöker webbplatsen får Google information om den CSS (stilmall) som webbplatsen använder och vilket typsnitt som efterfrågas.

112 vid larm
114 14 övriga ärenden