Nyhetsbrev april 2011

Polisens nyhetsbrev innehåller ett urval av nyheter och information som har publicerats senaste månaden på polisens webbplats. Nyhetsbrevet kommer ut en gång per månad, med uppehåll under sommaren.

Rikspolichefen: Stolta över vårt höga förtroende
Svenska folket har allt större förtroende för Polisen. Det visar SOM-institutets senaste undersökning om allmänhetens förtroende för olika myndigheter.

Antalet topsningar ökar
Polisens arbete för att öka antalet registertopsningar fortsätter att ge resultat. Mätningar för mars månad visar de näst högsta siffrorna någonsin för en enskild månad. 

Polisens framtida utmaningar
Polisens satsningar mot ungdomsbrottslighet och grov organiserad brottslighet fortsätter. Dessutom ska polisen få fler befogenheter vid mängdbrottsutredningar. 

Rikspolischefen om ungdomskriminalitet 
Regeringen har gett Polisen i uppdrag att starta sociala insatsgrupper för unga som riskerar att bli kriminella. Att förhindra att ungdomar fastnar i ett kriminellt liv är en av Polisens viktigaste uppgifter. 

Så dämpar supporterpolisen idrottsvåldet
De använder dialog för att lugna ned några av Sveriges mest hetlevrade risksupportrar. Följ med supporterpolisen under årets första Stockholmsderby.

Polisens explosivvarugrupp
Fyra personer ansvarar för tillsyn och tillstånd av fyrverkerier i tätbebyggda områden samt olika former av sprängningar. Gruppen var med under förberedelserna av Melodifestivalen.

Svensk polis i Egypten
Christer Tessman var åtta dagar i Egypten under revolutionen. På uppdrag av UD gjorde han en hot- och riskbedömning av situationen i Kairo.  

 

112 vid larm
114 14 övriga ärenden