Nyhetsbrev november 2011

Polisens nyhetsbrev innehåller ett urval av nyheter och information som har publicerats senaste månaden på polisens webbplats. Nyhetsbrevet kommer ut en gång per månad, med uppehåll under sommaren.

Rikspolischefen: Vi ska värdesätta allt vi gör
Polisen ska självkritiskt granska sitt resultat och ambitionsnivån ska ligga högt. Samtidigt måste vi värdesätta allt det vi gör och som inte mäts och kanske inte går att mäta.

Polisens narkotikatest går direkt till åklagare 
Polisens egna tester och ett medgivande från den misstänkte kommer bli allt som krävs för att ringa narkotikabrott ska gå direkt till åklagare.

Samlat fokus på vaneförbrytare 
Polisen inleder en nationell satsning på att vidareutveckla arbetet mot de så kallade livsstilskriminellas brottslighet. Arbetet ska pågå i tre år och bland annat resultera i en nationell vägledning.

Beslut om polisflygets framtid 
Polisen förbereder för att köpa in ytterligare en helikopter och baseringen i Skåne ska återetableras. Det är några delar av det beslut som rikspolischefen fattat angående polisflygets framtid.

Sambandsman på resande fot
Lars Andersson är ny ambulerande sambandsman på Rikskriminalpolisen och delar sin tid mellan Holland och Sverige.

Sociala insatsgrupper med individuell åtgärdsplan
På tolv platser i landet har polis och socialtjänst bildat sociala insatsgrupper för att hjälpa ungdomar ur kriminalitet. I Göteborg har man arbetat på liknande sätt länge och ser nu resultaten.

Malmöpoliser på kurs i arabiska
Närpolischef Bengt Hersler avfärdar kommentarerna på nätet som handlar om att ett 40-tal Malmöpoliser går en kurs i arabiska. 

112 vid larm
114 14 övriga ärenden