2017-04-21 09:31, Brand, Borås

På Kvartsvägen brinner det från en fastighet.

Räddningstjänst samt polis på väg fram till platsen där det skall vara en fullt utvecklad brand. I nuläget är det lite oklart vad för företag eller byggnad som brinner. Detta gör att man tar ut ett säkerhetsavstånd/ avspärrning på ca 300 meter då man inte vet om det kan finnas några gasflaskor i den byggnad som det gäller. Skall finnas en bilverkstad på adressen men likte oklart om det är den som det brinner från då det är kraftig rökutveckling på platsen. Finns inga inrapporterade personskador i nuläget. Polisen håller avspärrningarna medan räddningstjänst försöker få bukt med branden. Detta medför begränsad framkomlighet i området Frufällan vid järnvägsövergången samt norr ut mot Riksväg 42 samt Länsväg 1800.

Uppdatering kl 10:47
Man har nu konstaterat att det är bilverkstaden som brinner samt att det förvaras gasoltuber i en del av byggnaden, dock inte vilken omfattning ännu. Man tar även beslut om att utrymma bostäder i området närmast branden, ca 300 meters radie enligt räddningsledaren. Polis kartlägger nu namn på de boendes samt förbereder en uppsamlingsplats för de drabbade.

Enligt räddningsledaren har man branden under kontroll samt beräknar att den kommer att vara släckt inom 1 - 2 timmar.

En förundersökning gällande mordbrand har inletts och området kommer att spärras av för en kommande teknisk undersökning. 

14.10 Området är nu åter öppet för trafik och de stora avspärrningarna är hävda.

Organisation

Polisen Västra Götaland

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumera på RSS-flöden