Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

01 april 05.05, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En relativt lugn lördagsnatt i Region Öst. Lördag-söndag natt, 31/3-1/4.

Natten mot söndagen den 1/4 har varit relativt lugn i Region Öst (Jönköpings och Östergötlands län).

Ledningscentralen har registrerat och hanterat totalt 184 händelserapporter mellan kl. 22:00 och 05:00.

Fem personer har gripits i regionen under senkvällen och natten, se nedan.

Ett 40-tal personer har omhändertagits med anledning av hög berusningsgrad och/eller ordningsstörande beteende, flertalet av dessa omhändertaganden har gjorts i Jönköping och har samband med motormässan.

NOTERBART:

Vid 01:30-tiden larmades polis till en bildemontering strax utanför Jönköping med anledning av ett pågående inbrott. Anmälaren hade via övervakningskamera observerat hur tre personer tog sig in på området. Först på plats var en hundpatrull som snabbt kunde gripa de tre misstänkta gärningsmännen. Dessa hade monterat bort någon form av strålkastare från en bil på området, syftet med detta var att de skulle tillgripa strålkastaren. De gripna är män, den äldsta är i 30-årsåldern och den yngsta i 23-årsåldern.

Vid 04-tiden greps en man i 45-årsåldern, misstänkt för misshandel i relation. Detta efter att polis larmats till en bostad på Östra Storgatan i Jönköping vid 02:30-tiden med anledning av att den kvinnliga målsäganden ringt och berättat att hon blivit slagen av sin sambo. Innan polis hann till platsen hade den misstänkta gärningsmannen lämnat bostaden, även målsäganden hade lämnat i ambulans för att få en sårskada omsedd. Hon hördes om händelsen av polis på akuten på Ryhov. Den misstänkta gärningsmannen valde att själv komma in till polisstationen i Jönköping vid 04-tiden, varvid han greps.

Vid 02:20-tiden larmades polis till en adress i Skänninge p.g.a. att en anmälare hade fått kännedom om att en kvinna på adressen blivit slagen av sin pojkvän. När polis kom till platsen kunde konstateras att informationen från anmälaren stämde. Både målsäganden och den misstänkte gärningsmannen befann sig i bostaden när polisen kom dit, den misstänkte greps misstänkt för misshandel. Målsäganden kunde höras i bostaden och behövde inte uppsöka vård med anledning av misshandeln.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen