Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 april 20.58

01 april 12.19, Polisinsats/kommendering, Trelleborg

Polisinsats i samband med den Allsvenska premiären, matchen mellan Trelleborgs FF och IFK Göteborg, Vångavallen.

Frågor från massmedia hänvisas till telefonnummer 070-9802769.

Under söndagens fotbollsmatch mellan Trelleborgs FF och IFK Göteborg kommer polisen att ha hög närvaro i Trelleborg. Polisen arbetar tillsammans med arrangören för en säker, trygg och trevlig matchpremiär. Det kommer att röra sig mycket folk i Trelleborg innan matchen, varav flera tillresta Göteborgssupporters. Polisen kommer tillsammans med ett 30-tal av polisens volontärer att underlätta för tillresta matchbesökare som ska ta sig till Vångavallen, och arbeta för att förhindra eventuella ordningsstörningar. Matchstarten är klockan 17.30, med insläpp från 16.00. Ni som ska se matchen uppmanas att vara ute i god tid, parkera så långt som möjligt ifrån området, och om möjligt ställa bilen hemma och gå. Båda entréerna vid Östervångsvägen är öppna för hemmapubliken, via den stora huvudingången eller den mindre i norra delen. Insläppet på västra sidan, via Östervångsparken, är numera endast insläpp för bortasupportrar.

Händelsenotisen kommer att uppdateras med information från polisens arbete på platsen, som kan vara viktig för matchbesökare, men även påverka Trelleborg i övrigt. I samband med arrangemanget kan exempelvis vissa störningar uppstå i trafiken lokalt under kortare perioder. 

16:06 Bussar med Göteborgssupporters har anlänt till centrala Trelleborg. Supporters börjar nu ta sig upp mot Vångavallen, både till fots och med buss. Bussarna kommer att köra till Söderslättshallen, där passagerarna släpps av. Polis och volontärer guidar besökarna till Vångavallen, och det är en god stämning. Inga ordningsstörningar har rapporterats.

16:36 Insläppet har startat, och vid sektionen för Göteborgssupportrar bränns två bengaler, och två personer omhändertas. Vid insläpp uppges det vara stökigt.

17:34 Matchen har startat. Under insläppet har två personer omhändertagits för fylleri. Det är fortfarande många som inte kommit in på arenan, men det är lugnt vid insläpp.

17:39 En flicka uppges ha bränt sig på en bengal. Hon tillses av sjukvården.

18:14 Det är en 20-årig kvinna som fått aska på sig från en bengal. En anmälan om misshandel skrivs. 6 personer är omhändertagna hittills, 3 för fylleri och 3 enligt PL13.

18:29 Under första halvlek har bengaler bränts på läktaren. Polis arbetar med att försöka indentifiera de som antänt dem.

18:36 Rättelse; det är hittills 5 omhändertagna. 3 för fylleri, och 2 enligt PL 13.

19:31 Matchen är slut. Göteborgssupporterna kommer att hämtas upp av sina bussar. 

20:49 Alla supporterbussar har nu lämnat Trelleborg för färd mot Göteborg. I samband med matchen, huvudsak inledningsvis, har ett femtiotal bengaler bränts på eller i anslutning till arenan. Vid visitation i samband med insläpp tog vakter tillsammans med polis 6 bengaler i beslag. En person kunde identifieras via kamera när han brände en bengal under matchen inne på arenan. Han förhördes efter matchens slut och kunde därefter åka med sin supporterbuss. Sammantaget är 7 personer rapporterade för brott i samband med bengaler, vilket gör att de även kommer att utredas gällande ett framtida tillträdesförbud. En anmälan om misshandel är skriven efter att en 20-årig kvinna fått aska från en brinnande bengal i nacken. Totalt omhändertogs 5 personer. 3 enligt PL 13 och 2 för fylleri.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen