Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 10 april 17.06

10 april 10.01, Farligt föremål, misstänkt, Göteborg

Byggarbetare anträffar ett misstänkt farligt föremål i en krypgrund under fastigheten på Briljantgatan 27-28-29 i Västra Frölunda.

Polis på plats kan inte avskriva förmålet som ofarligt utan en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse inleds. Ett beslut fattas om att utrymma hela fastigheten där 65 personer är skrivna och området runt hela fastigheten spärras av. Tynnereds kyrka har öppnat upp sina lokaler för evakuerade som vill vara där.
Bombskyddet är på plats och arbetar.

Uppdaterad 13.10

Föremålet är skjutet och ska nu undersökas.

Uppdaterad kl 16.59
Bombskyddsgruppen är klar med sitt arbete på platsen. Det misstänkta föremålet har hanterats som ett skarpt föremål och föremålet är nu säkrat. Polisens tekniker tar nu över föremålet för vidare forensisk undersökning på annan plats. Resultatet av den undersökningen kommer inte bli klar i dag. Det går därför ännu inte att uttala sig om föremålet hade kunnat explodera. Vittnesförhör hålls med personer på platsen.

De avspärrningar som funnits på platsen tas nu bort och de boende i fastigheten kan återvända till sina lägenheter.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd.
Polispersonal kommer att finnas kvar på platsen en stund för att informera boende.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen