Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

10 april 14.30, Polisinsats/kommendering, Göteborg

Polisinsats i Göteborg med anledning av fotboll, IFK Göteborg-Hammarby IF

Polisen i StorGötborg genomför under eftermiddagen/kvällen en polisinsats med anledning av kvällens fotbollsmatch mellan IFK Göteborg-Hammarby IF. Matchstart beräknas till kl 19.00. Gamla Ullevi öppnar för publik kl 17.30.

Insaten leds av en polisområdesstab. Ansvariga i staben är:

Polismästare Erik Nord/Strategisk ledning
Polisintendent Anders Börjesson/ Biträdande strategisk ledning
Kommissarie Anders Fahlgren (Stabschef)

Anhängare till Hammarby IF beräknas anlända bl a via tåg och buss ca kl 16.00-16.30.

Mediafrågor som rör denna händelse hänvisas till presstalesman Stefan Gustafsson, 010-565 2928.

Kl 16.00: Staben genomför sitt första stabsmöte, inga uppgifter om någon typ av störningar.

Kl 17.00: Fortsatt lugnt, inga störningar.

Kl 17.30-17.50: Uppmarsch av Hammarby supporters till arenan, inga större störningar. En polisbil har blivit utsatt för sparkar vid polishuset , Ingen gripen. Det har även förekommit ett antal sk bengaler.

Det visar sig att den polisbil som utsatts för sparkar inte fått några skador. En person som varit delaktig i händelsen omhändertas för ordningsstörning.    

Kl 18.00: Stabsmöte, inga större störningar. Enligt de uppgifter som nått staben så är ordningsläget relativt gott i centrala Göteborg. De flesta i båda grupperna anhängare har nu kommit in på arenan. Trafiken flyter åter igen relativt normalt i centrala delar av Göteborg. 

Kl 18.36: En bengal som kastats från Hammarby supporters träffade delvis en kvinna. Kvinnan skadas inte men hennes jacka är förstörd. Polis undersöker rättsläget och återkommer med åtgärd. Anmälan upprättas med rubricering framkallande av fara för annan samt skadegörelse. Ingen gripen i nuläget.

Kl 18.46: En man uppges ha fallit på arenan, oklart skadeläge. Ambulans tillkallas. Inga brottsmisstankar.  

Kl 19.00: Det har förekommit bengaler på Hammarbys läktare men läget bedöms som lugnt. Matchen börjar.

Kl 19.50: Halvlek, god ordning

Kl 20.00: Stabsmöte, inga störningar utöver det som tidigare nämnts har rapporterats till staben. Andra halvlek har startat.

Kl 20.13: Polisen får in uppgifter om att ytterligare en person ska ha träffats av en sk bengal. Inga kända personskador. Polisen undersöker rättsläget.

Kl 20.25: Ordningsvakter har omhändertaget en hemmasupporter som tänt en sk bengal. Polis på väg för att göra bedömning av om det blir anmälan/brott. Polisen bedömer att händelsen ska anmälas, oklart när det gäller rubricering.    

Kl 20.52: Matchen är slut. Hammarby vinner med 2-1. Efter match förekommer viss avstängning av både kollektivtrafik och gator i centrala delar av Göteborg.

Kl 21.07: Inrapporteras bråk vid Smålandsgatan, även vid Skånegatan/Västgötagatan. Oklar omfattning, inga uppgifter om gripanden, inga personskador inrapporterade i nuläget. Ett stort antal av Hammarby supporters är fortfarande kvar inne på arenan.  

Kl 21.30: Stabsmöte, händelsen håller på att avvecklas. De flesta av tillresta supporters på väg att lämna. Några mindre bråk har inrapporterats, dock inga personskador.

Kl 21.37: En omhändertagen för ordningsstörning efter ett mindre bråk vid Centralstationen.

Kl 21.45: En man har identifierats som den man som kastat en sk bengal mot en kvinna inne på arenan. Den misstänkta mannen befann sig på en av Hammarbys supporterbussar. Beslut om att mannen ska hämtas till förhör. Mannen är misstänkt för framkallande av fara för annan/skadegörelse.

Kl 22.00: Staben förbereder en avslutning av dagens polisinsats. En del av insatsen finns kvar till dessa att de sista supporterbussarna lämnar Göteborg. Det återstår även en del arbete med de händelser som leder fram till brottsanmälan. Mediatelefonen kopplas ner ca kl 22.15.

Insatsledningen, polismästare Erik Nord och polisintendent Anders Börjesson vill tacka all personal som varit delaktig i dagens polisinsats för ett väl utfört arbete under kvällens fotbollsmatch.

 

 

 

 

 

  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen