Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

10 april 14.56, Sammanfattning vecka, Tierp

Polisruta Tierp

Tierps kommun

Ett flerbilsgarage i Söderfors blev drabbat av inbrott och en crossmotorcykel tillgreps.

I Söderfors fick också ett företag påhälsning av tjuvar. De upptäcktes av en lastbilschaufför som låg och sov i sitt fordon när han väcktes av att personerna försökte få upp en sidolucka. När chauffören startade motorn skrämdes tjuvarna på flykten. Innan hade de också försökt att bryta upp en motorhuv på ett annat fordon, utan att lyckas.

En butik i Tierp utsattes för ett nattligt inbrott genom att en gärningsperson krossade en ruta och klättrade in. Efter att ha plockat åt sig varor lämnade personen lokalen men konfronterades i samband med detta av en person med koppling till butiken. Polis kom till platsen och tjuven blev sedermera anhållen för stöld.

Under samma natt fick en annan butik i Tierp fönster krossade. Tack vare kraftiga förstärkningar innanför fönstren kunde gärningspersonen inte ta sig in. En anmälan om försök till stöld upprättades.

I Tierp uppmärksammades att en person bar ut saker från en lägenhet. När personen konfronterades avvek denne från platsen.

En bil i Tierp fick sina extraljus bortmonterade. Brottet rubricerades som stöld. En annan bil på orten drabbades av skadegörelse genom att någon repat lacken på ett omfattande sätt.

Polis tillkallades till en chartrad buss som stannat i Tierp. Anledningen var att slagsmål utbrutit ombord. Anmälan om misshandel upptogs.

Polisen stoppade en bil i Tolfta, Tierp. Bakom ratten satt en person som saknade körkort. Misstanke uppstod även gällande drograttfylleri. Dessutom förvarades en kniv i sidofacket på förardörren varvid personen också rapporterades för brott mot knivlagen.

På ett behandlingshem utanför Skärplinge påträffades misstänkt narkotika.

En bil stoppades av polis mellan Karlholm och Skärplinge. Föraren blev misstänkt för att vara påverkad av narkotika och rapporterades för drograttfylleri. Personens körkort omhändertogs.

I samband med ett fordonsstopp i Tierp rapporterades den körkortslösa föraren för olovlig körning. Passageraren, som ägde bilen, rapporterades för tillåtande av olovlig körning.

 

Kjell-Åke Ederyd, kommunpolis Tierp/Älvkarleby
Malin Bergefur, områdespolis Tierp

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen