Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 11 april 12.24

10 april 23.32, Brand, Uppsala

En explosion inträffade på tisdagskvällen vid en livsmedelsbutik vid Kvarntorget i Uppsala.

Vid 23:30-tiden inkom larm om att någon form av explosion inträffat vid en livsmedelsbutik på Kvarntorget i Uppsala. Butiken var stängd vid tidpunkten.

Polis och räddningstjänsten larmades till platsen. Efter släckningsarbetet spärrades platsen av för teknisk undersökning och det nationella bombskyddet kallades in från Stockholm för att biträda. Patruller på platsen har hållit förhör med vittnen.

En person uppges ha fått lättare splitterskador i samband med explosionen.

Ingen misstänkt har gripits.

Uppdatering 2018-04-11

Polisen har inlett förundersökning gällande mordförsök alternativt allmänfarlig ödeläggelse samt grovt vållande till kroppsskada. Under onsdagen arbetar polisen med inledande utredningsåtgärder för att få fram fler detaljer kring detonationen och uppgifter som kan leda till gärningsmannen/gärningsmännen. Det genomförs förhör, informationsinsamling och teknisk undersökning på brottsplatsen.

Polisen är tidigt i utredningsarbetet och det finns inget känt motiv till detonationen.

Polisen söker vittnesiakttagelser från brottsplatsen. Intressant är att få uppgifter om personer och/eller fordon som funnits på platsen i anslutning till brottstiden. Tips lämnas till polisen på telefon 114 14.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen