Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 11 april 16.06

11 april 16.01, Övrigt, Söderköping

Polisen misstänker försök till åldringsbrott.

12:16 Polisen larmades av en 80-årig man boendes på Ringvägen i Söderköping. Vid kvart över elva knackade en man på anmälarens lägenhetsdörr. Mannen sa att han var tandläkare och ville undersöka den äldre mannens tänder. 80-åringen tackade nej till detta och den som utgav sig för att vara tandläkare lämnade platsen.

En kort stund senare fick den äldre mannen ett samtal på telefonen från samma man som återigen erbjöd sina tjänster. Han säger att tandundersökningen kan utföras hemma hos mannen. Sedan bryts samtalet. 

En polispatrull har sökt efter mannen i området men inte sett till honom.
 
Mannen beskrivs vara i 40-årsåldern, 170 cm lång, mörkhyad och kort klippt hår. Han pratade svenska med brytning. Han var klädd i mörk jacka och bar på en brun portfölj.

Mannen har inte gjort sig skyldig till brott utifrån de uppgifter Polisen fått, men utesluter inte att mannen har besökt fler äldre personer i området. Kontakta Polisen via telefon 114 14 eller 112 om du har uppgifter att lämna eller blivit utsatt.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen