Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 12 april 18.10

12 april 17.34, Brand, Göteborg

Fullt utvecklad brand i lägenhet.

Räddningstjänst, ambulans samt polis på plats där det skall brinna i en lägenhet på andra våningen på Baron Rogers Gata. Enligt uppgifter från SOS skall det vara personer som hoppat ut från balkonger från huset, oklart skadeläge.

kl. 18.00
Enligt Räddningstjänst är det 3 st som hoppat från balkonger och tas nu omhand av ambulanspersonal på plats, oklar status.

Skall fortfarande brinna något i två lägenheter men har nu läget under kontroll. Flera personer evakueras fortsatt från adressen av ren försiktighetsåtgärd.

kl. 18:25
Ytterligare 3 personer omhändertas av sjukvården från en lägenhet högre upp i huset på grund av att man andats in rök.
Man har även beslutat att bryta sig in i samtliga lägenheter där man inte öppnar för att förvissa sig om att ingen ligger skadad av den kraftiga rökutveckling som branden orsakat. Folk evakueras även med hjälp av en stegbil från fastigheten.

19:30
Händelsen kommer att utredas som mordbrand. Den lägenhet där branden började samt lägenheten ovanför har nu spärrats av för teknisk undersökning. Samtliga lägenheter där ingen öppnat har Räddningstjänst brutit upp för att förvissa sig om att det inte fanns några mer skadade. Två av de personer som körts till sjukhus har fått brännskador, oklar omfattning. Den tredje personen vårdas för fallskador i samband med hoppet från balkongen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen