Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 14 april 12.52

14 april 09.03, Mord/dråp, Flen

Misstänkt mord i Flen.

Polisen i Sörmland har under natten arbetat med ett misstänkt grovt våldsbrott i Flens kommun.

Strax efter midnatt fick polisen samtal via SOS där en inringare berättade för polisen om omständigheter som tydde på att ett våldsbrott kunde ha inträffat. Flera polispatruller och ambulans åkte till platsen.

När polisen kom till platsen påbörjades ett arbete med att säkra området och under det arbetet anträffades en avliden man i femtioårsåldern. En tillkallad läkare kunde senare konstatera dödsfallet.

Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen mord. En misstänkt person är gripen som misstänkt för mord och förd till polisstationen för förhör som kommer att hållas så snart det är möjligt. Den gripne är en kvinna i 35-årsåldern.

Brottsrubriceringen är ett resultat av det initiala polisarbetet och kan komma att ändras.

Polisen har under natten arbetat med att säkra bevisning i olika former i utredningen. Polisens kriminaltekniker arbetar under morgonen med en kriminalteknisk brottsplatsundersökning.

Den misstänkta kvinnan kommer att förhöras så snart det är möjligt. Förhör med personer som kan tänkas ha upplysningar till värde för utredningen kommer också att hållas under dagen. Åklagare kommer inom kort att ta över förundersökningen och kommunikationen kring utredningen.

Frågor angående polisens initiala utredningsarbete i ärendet kan fram till klockan 15 ställas till polisens presstalesperson Thomas Agnevik på 010-56 65 007.

12.50 chefsåklagare Klas Lorefors beslutade kl. 09.41 att anhålla den gripna kvinnan som på sannolika skäl misstänkt för mord. Frågor kring utredningen får i fortsättningen ställas till åklagarmyndigheten.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen