Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 14 april 10.34

14 april 09.41, Rattfylleri, Jönköping

Misstänkt rattfyllerist stoppades i Jönköping och greps.

08.30 en polispatrull skulle genomföra en rutinkontroll av en personbil på Hagaleden. Föraren av personbilen vägrade först att stanna på polispatrullens stopptecken, men bilen kunde ändå stoppas. Efter att bilen hade stoppats vägrade de båda personerna i bilen att öppna dörrarna varvid polisen tvingades att slå sönder en ruta på bilen för att kunna omhänderta de båda personerna och hindra dem att köra från platsen. Själva omhändertagande gick lugnt tillväga.

Både föraren och passageraren saknade identitetshandlingar. Båda personerna misstänktes vara drogpåverkade, föraren misstänktes också vara alkoholpåverkad.

Eftersom båda personerna misstänktes för brott, saknade identitetshandlingar och misstänktes ej vara bosatta i Sverige så greps båda två. Bilföraren greps misstänkt för alkohol- och drograttfylleri och passageraren för ringa narkotikabrott.

Båda personerna fördes till sjukhus för provtagning och därefter till polisstationen för förhör.

10.10 nu är båda personerna identifierade och gripandet hävs.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen