Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 14 april 12.37

14 april 10.02, Fjällräddning, Gällivare

Haukejaure, kvinna som saknas i området väster om Kebnekaise fjällstation

En kvinna som under gårdagen skulle ha anlänt till Haukejaurestugan saknas. Stugan ligger ca 27 km väster om Kebnekaise fjällstation. Hon anmäldes saknad under gårdagskvällen.

Vi har under natten och morgonen varit i kontakt med flera stugvärdar och därigenom också andra turister i området. Det är ingen som har iakttagit kvinnan. Kvinnan är välutrustad för vistelse i fjällvärlden vintertid. Kvinnan skulle använda sig av en väl uppmärkt led.

Då det inte gått att få fram någon information om kvinnan så beslutar polisens vakthavande befäl kl 09:01 om räddningstjänst/fjällräddning med stöd av lag om skydd mot olyckor (LSO). Kvinnan ska lokaliseras och få hjälp om hon har behov av det.

Fjällräddare larmas tillsammans med polisens helikopter. Helikoptern finns fn i Hemavanområdet och åker omgående mot området.

Uppdatering kl 11:13

Polisens helikopter är nu på plats i området och börjar sökandet efter kvinnan.

Uppdatering kl 11:48

Efter 8 minuter spaning har helikopterpersonalen visuell kontakt med kvinnan. Hon befinner sig några kilometer från Haukkejaurestugan. Texten uppdateras.

Uppdatering kl 12:35

Kvinnan är lastad i helikoptern och kommer att transporteras till Kebnekaise fjällstation där hennes anhöriga finns/möter upp.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen