Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 14 april 14.39

14 april 13.45, Fjällräddning, Krokom

Ansätten, Föllingebygden, lavin som gått

Enligt preliminära uppgifter har ingen dragits med i den 150-200 m breda lavinen. Lavinen har åkt ca 300 m ner längs fjället.

Anmälaren är i ett sällskap med sex skotrar/skoterförare och ingen av dessa saknas eller är skadad. Anmälaren och hennes sällskap stod stilla när lavinen löste ut.

Lavinen har utlösts av två andra skoterförare som fortsatte mot Åkersjön utan att stanna.

I det osäkra läge som råder så beslutar polisens vakthavande befäl om räddningstjänst/fjällräddning med stöd av lag om skydd mot olyckor (LSO) och fjällräddare, lavinhundar och helikopter larmas till platsen. Texten uppdateras.

Uppdatering kl 14:37

Första fjällräddare är på plats. Polisens helikopter som hämtat två hundförare med lavinhundar beräknas vara på plats vid 14:45-tiden. Fortfarande finns inga uppgifter om att någon saknas/har dragits med i lavinen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen