Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 april 11.36, Narkotikabrott, Umeå

Nipvägen, ambulans begär biträde, misstanke om överdos narkotika

Imorse vid 06:15-tiden får vi larm från ambulanspersonal om att de tagit omhand en man i 30-års åldern som misstänks ha tagit en överdos narkotika. Mannen är i mycket dåligt skick och det är risk att han avlider.

På den aktuella adressen anträffar polisen ett större sällskap som har druckit alkhol och tagit droger under natten morgonen.

Efter morgonens/förmiddagens utredningsåtgärder är totalt sju personer, inklusive den som förts till akutmottagningen vid sjukhuset, misstänkta för narkotikabrott. Vid provtagning är flera av dessa positiva för amfetamin och kokain.

Vi gör även ett beslag av vad som misstänks vara narkotika, ett okänt preparat, som kan ha orsakat överdosen. Preparatet är okänt även för brukarna. Det kan röra sig om någon form av nätdrog.

Den man som fördes till akutmottagningen svävar inte längre i livsfara utan har kunnat förhöras. Han, såväl som någon ytterligare, bekräftar att ett okänt narkotiskt preparat har använts i sällskapet.

Det finns för närvarande ingen ytterligare information att lämna i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen