Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 april 02.37, Mord/dråp, försök, Köping

I en bostad på Ringvägen i Köping har en handgranat hittats.

Klockan 02.37 får polisen samtal om en handgranat som har hittats av en person i en bostad på Ringvägen i Köping. Flera polispatruller och bombgruppen har under natten varit på platsen för att säkra handgranaten och se till att ingen person kommer till skada. Bombgruppen har senare konstaterat att det var en skarp handgranat som fanns i bostaden.

De första uppgifterna tyder på att någon har kastat in handgranaten genom en fönsterruta på bostaden. Handgranaten har inte detonerats och ingen person har skadats. Det är fortfarande avspärrat kring fastigheten och polisens tekniker är på väg ut för att göra en brottsplatsundersökning.

Det finns i nuläget ingen gripen för gärningen som rubriceras som försök till mord alternativt grovt olaga hot. Polisen söker vittnen och iakttagelser till händelsen, information lämnas till telefonnummer 114 14.

UPPDATERAD 10.12: Polisens tekniker är klara på platsen och avspärrningarna kring fastigheten har hävts.

När mer informations finns kommer kommunikation att ske. Media hänvisas till presstalesperson Johan Thalberg 010-5676720.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen