Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 april 05.58, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

En relativt lugn natt i länet enligt RLC. Det har dock inträffat ett antal rån i länet.

Kl 19.58 Göteborg, väpnat rån
Polis larmas till en butik vid Selma Lagerlöfs torg efter det att personalen utsatts för ett rån. Enligt personalen så har en ensam maskera man kommit in i butiken, hotat med ett pistolliknande föremål och tagit en summa pengar. Vapnet har inte avlossats, ingen person är fysiskt skadad. Mannen försvinner från platsen till fots.

Polisen söker i närområdet men förövaren hittas inte.

Kl 20.57 Vänersborg, rån
En lägenhetsinnehavare vid Bangatan uppger att två okända män kommit in i hans lägenhet. De har plockat åt sig tillhörigheter ur lägenheten och sedan bundit lägenhetsinnehavaren. Sedan försvinner männen ut ur lägenheten. Efter ca tio minuter kan offret ta sig loss och larma polis. offret uppger att han hade stämt träff med en person och när det ringer på dörren så tränger sig de två okända männen in i bostaden.

Offret har inga fysiska skador, inget behov av ambulans. Offret upptäcker även att bilnycklar saknas och något senare även att bilen är borta. Polis åker till platsen, bilen blir efterlyst. Lägenheten spärras av för teknisk undersökning.

Anmälan upprättas med rubricering rån. Bilen är inte återfunnen, ingen gripen.  

Kl 23.21 Mark, trafikolycka, singel
En personbil kör av okänd anledning av vägen vid länsväg 1610. Två personer i bilen. Polis och räddningstjänst samt ambulans larmas till platsen. Båda i bilen körs med hjälp av ambulans till sjukhus för kontroll, båda klagar på smärta från rygg och nacke, oklart skadeläge.   

Kl 01.28 Lerum, rån
En kvinna är på väg hem till stin bostad vid Leires väg. Hon kör upp till garagelängan som finns i anknytning till ett radhusområde. Kvinna kliver ut för att öppna porten då det dyker upp två okända män som tar tag i henne och tilltvingar sig bilnyckel och bil. De båda männen försvinner sedan från platsen i den tillgripna bilen. Kvinnan har blivit utsatt för visst våld. Hon är chockad och har fått diverse olika skrapsår. Ambulans tillkallas, oklart om kvinnan kördes till sjukhus.

Anmälan rån. Polisen söker efter bilen som även blir efterlyst. Varken bil eller förövare återfanns.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen